Overzicht beoordelingen Maria Alm

Hier leest u alle beoordelingen over Maria Alm. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Maria Alm met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Maria Alm achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 maart 2018

Door: Laura de Boer over Maria Alm

Erg gezellig gebied met vele mogelijkheden

Heel erg gezellig dorp. Vooral aan te raden voor families met kinderen. Geen grootschalige après-ski maar wel gezellig een drankje kunnen doen in het dorp. Königstour is aan te raden! Mooie tocht die begint in Maria Alm/Mühlbach en die na een ronde van 32 km ook weer eindigt in Maria Alm/Mühlbach, met onderweg genoeg leuke restaurantjes waar je heerlijk kan eten.

Gezellig, familiair gebied, overzichtelijk, niet heel druk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Anja over Maria Alm

Gezellig, niet massaal, mooie skitour, ideaal voor gezinnen

Gezellig dorp, goede busverbinding, geen lange wachtrijen bij de liften, voor elk wat wils, Hochkönigtour is mooie tour, past prima binnen een dag

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2018

Door: T. over Maria Alm

Typisch Oostenrijks wintersportdorp

Maria Alm, je was fantastisch. Heerlijke vakantie gehad in dit typische Oostenrijkse wintersportdorp... Authentieke bebouwing, een centraal pleintje met daaraan de kerk én dan ook nog eens een gezellig marktje én verse sneeuw, veel completer kon het plaatje niet worden. Tijdens de vakantie hebben we niet op de huisberg van Maria Alm geskied, maar zijn we alleen maar naar de Aberg gegaan. Hier heb je meer mogelijkheden en kun je onder andere de lange Königstour naar Mühlbach skiën. Trek hier echt wel de nodige uurtjes voor uit! Een skihut waar je zeker even moet gaan pauzeren is de Dienterin. Een moderne hut, die toch authentiek is! Bovendien hebben ze er heerlijk eten.

Sfeervol dorpje
Prima, uitgestrekt skigebied
Après-ski bij de Dengl Alm
Geen doorgaand verkeer in het dorp
Niet al te hoog

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 maart 2017

Door: Manon over Maria Alm

De betoverende bergen en sfeervolle dorpjes

Wij komen hier ondertussen al 15 jaar. Dit jaar een oorkonde ontvangen vanuit de gemeente Maria alm. Heel erg attent en leuk natuurlijk. Ik ben nu inmiddels 21 jaar. En heb hier leren skien met mijn 5 jaar. Nogsteeds kom ik ieder jaar terug naar Hinterthal. De sfeer de mensen en het sprookjesachtige uitzicht. Ieder jaar voelt dit als thuiskomen. En ik ga nog steeds graag met mijn ouders mee om te kunnen genieten van deze top vakantie. Ook dit jaar heerlijk weer! Wel wat warm 13 graden maar sneeuw genoeg.

Sneeuwzeker, sfeer, luxe liften
Apres ski is minder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Maria Alm

Skigebied

Oorkonde mogen ontvangen dat we al 15 jaar hier komen. Super plek! Voelt ondertussen als een 2e thuis. Ik kom graag mee om te genieten van deze mooie bijzondere plek!

Omgeving
Apres ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 maart 2016

Door: Ronald van Lokven over Maria Alm

Zeer sfeervolle dorpjes

Wij zaten in een hotel in het pittoreske Hinterthal. Dit is een zeer klein dorpje waar je geen grote gezelligheid hoeft te zoeken. Er was niet eens een winkel voor kleine boodschappen. Verder wel zeer sfeervol, rustig met een geweldige ligging tussen de bergen. Er is een prima toegang tot het skigebied. Het is niet het meest uitdagende skigebied wat ik ooit heb gezien maar de brede prima pistes waar het over het algemeen vrij rustig is, de sneeuwzekerheid en de konigstour maken veel goed. Zeer leuke vakantie gehad in het goede hotel en ons prima vermaakt op de pistes en de kleine apres-ski paraplubar onderaan de dalafdaling. Waarschijnlijk komen wij hier nog wel een keer terug.

Rustig, ligging tussen de bergen, mooie Konigstour, sfeervol, goede bergrestaurants.
Geen levensmiddelenwinkel, weinig apres-ski, ondanks kleiner skigebied nog steeds zeer dure skipas.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2014

Door: Henny over Maria Alm

Gezellig dorp en mooi skigebied

Maria Alm is een gezellig en pittoresk dorp waar ook onze kinderen van 18 en 20 zich aan het eind van de middag prima vermaken in een van de cafés. Verder is de après-ski niet heel uitgebreid. Op de pistes zijn genoeg leuke plekjes om te lunchen of even koffiepauze te houden. De Koningstour hebben we 2 keer gedaan en is erg mooi. Kan me voorstellen dat deze voor beginners wat lang/zwaar kan zijn. Het is een mooi skigebied maar niet heel uitgebreid.

Gezellig dorp, mooie pistes
Niet heel uitgebreid skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 september 2014

Door: Anoniem over Maria Alm

Mooi gebied, niet heel bijzonder

Maria Alm is klein en gezellig. Een aantal restaurantjes en cafés. Op de pistes hebben we ons prima vermaakt. In het gebied zijn met name veel gezinnen te vinden en veel leuke plekjes om te zitten en een hapje te eten of wat te drinken. Het is een prachtig skigebied maar na een week heb je alles wel gezien. De Koningstour is erg tof! Als je een beetje doorskiet is het een tocht van zo'n 1,5 á 2 uur.

Veel gezinnen, knus dorp
Skigebied is niet heel veelzijdig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2014

Door: Guido Gilissen over Maria Alm

Erg vriendelijke lokale bewoners, maar dorp zelf stelt niet veel voor.

Na 8 jaar nog eens terug in Maria Alm geweest voor een shortski van 4 skidagen. Teleurstelling is ten gevolge van de zwakke winter nog toegenomen. Géén ski-verbinding tussen Maria Alm en de Aberg (in 2006 wel in één richting). KönigTour is OK voor gevorderde skiërs: om 9:00 vertrokken aan de voet van de Aberg en om 13:15 terug ter plaatse, inclusief uitgebreide plas- en drinkpauze. Beginners gaan wel wat problemen hebben om de volledige tour te skiën binnen de openingstijden van de liften!

Overal heel vriendelijk onthaal
Géén aaneengesloten skigebied en vooral véél te laag gelegen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 maart 2013

Door: Dirk van der Leeden over Maria Alm

Heerlijk rustig ski-gebied, met vele mogelijkheden, leuke en goedkope restaurants

we zijn met een groep van 11 personen daar geweest, waaarvan 6 zogenaamd skieers en 5 doorgewinterde wandelaars, geweldig genoten van de mooie natuur en de vriendelijke mensen. Wij komen hier de volgende jaren zeker terug.

Veel restaurants
Best een aardige Apre-ski
vriendelijke mensen
niets van meegekregen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2013

Door: Lia Behr over Maria Alm

Voor mij niets anders kom hier al 35 jaar, inmiddels is het een tweede woonplaats geworden

Het dorp straalt iets spookjes-achtigs uit. Het is niet zo massaal en dat vinden wij prettig. Mooie accomodatie`s en goed huur materiaal! De omgeving is door talrijke bomen zo mooi, pistes worden goed onderhouden, in de vele berghutten lekker eten dus èèn en al lof voor dit mooie dorp!!! Volgend jaar weer, jammer dat de wintersport zo snel voorbij is, ik heb nu alweer heimwee!

Vele keuze in ski-pistes
Nog niet ondekt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 december 2011

Door: Rob over Maria Alm

Kom al vele jaren in Maria Alm. Een klein en gemoedelijk dorpje. Sinds 2010 is de verbinding (zonder skibus) tussen Aberg via Hintermoos naar Hinterthal, Dienten en Muhlbach mogelijk. Dat maakt het prima skiën voor zowel beginner al gevorderde. Zeker als de weg een beetje weet is het er ook goed freeriden! Nadeel is dat er je vervoer (auto of skibus) nodig hebt tussen Maria Alm en de Aberg (heen kun je bij voldoende sneeuw nog wel skiën, terug niet). Wil je dus skiën tot voor de deur, zoek dan verder. Vind je de skibus of auto geen probleem dan is het zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 januari 2011

Door: Anoniem over Maria Alm

Wij komen al twaalf jaar in Maria Alm, mijn vader zelfs al veertig. Het is een prachtig dorp met veel gezelligheid. Wij vermaken ons altijd heel goed, mijn kinderen nemen vaak skiles in Maria Alm. Een echte aanrader is skischool Maria Alm (schneewutzel). Dit dorpje heeft veel mogelijk heden kwa skigebied. Je kan gewoon op de Natrun blijven, je kan naar de Aberg en je kan een hele skitocht skieën. Tegenwoordig kan je ook van af de Natrun naar de Aberg en vanaf de Aberg naar de skitocht. Dit dorp is echt geweldig ZEKER een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 april 2010

Door: Anoniem over Maria Alm

25 maart met een groep in Maria Alm verbleven. Op sneeuwhoogte.nl en andere sites inclusief webcams leek alles in redelijk orde. Dalafdaling goed en pistes, zeer goed met 50cm sneeuw in het dal. Omdat we niet op het gras wilde skien zijn we naar gletsjer van Kaprun gevlucht. Na enige verdieping in de kaart en doorvragen bij de VVV blijkt dit midget skigebiedje (Maria ALm) niet verbonden met sowieso slecht onderling verbonden skigebied de Amade. De bus of eigen vervoer is een oplossing. Ik schat dat je hier gemiddeld tot half februari kunt skiën daarna is het schluss. Ik kan me voorstellen dat het dorp wel wat schattigs heeft als er veel sneeuw ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2009

Door: familie van Diermen over Maria Alm

Wederom weer terug geweest in dit heerlijke dorp. Een heus pannenkoekenhuis is hier nu geopend zodat wij Hollanders dit vertrouwde gerecht ook hier met de kids kunnen verorberen. Voor een dagje lekker skiën bevelen wij ook Dienten-Mühlbach aan. Prachtige route en voor de gevorderden in Dienten en families met kinderen is Mühlbach een aanrader. Bij de Natrun in Maria Alm kun je ook heerlijk wandelen richting Jufen en bij de Grammlerhut ,met geweldig uitzicht, aan de schnaps of Gröstli. Kortom we hebben allemaal weer genoten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 januari 2009

Door: Fam. Tekkupeli over Maria Alm

We zijn midden januari 2009 voor 5 dagen met 2 kinderen naar dit dorp geweest. Vrij rustig dorp met veel ski mogelijkheden. Geen massatoerisme maar een prettige sfeer en schitterende omgeving. Veel sneeuw van af de bergen +/- 2000m tot in het dorp. Ook in de dorp zelf veel ski mogelijkheden, dorp zelf ligt op 800 mtr. Alle pistes zijn breed genoeg voor de beginners, volop blauwe en rode pisten. Heel moderne liften en zeker vriendelijk personeel. Vanaf 20:00 uur is het wel heel stil in het dorp. Wij vonden een vriendelijk en een warm plekje in de winter..... Hotel Tahlerhof ****. Zeker niet duur gezien de service en de mogelijkheden die het hotel biedt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 april 2008

Door: Lydia e.a over Maria Alm

Al vele jaren is Maria Alm voor ons de plek om helemaal te onthaasten. Geen massatoerisme maar een prettige sfeer en schitterende omgeving. Erg sneeuwzeker ondanks de ligging op 800 mtr. Na vele jaren wintersport hebben wij dit gebied ook in het voor/najaar ontdekt. Fraaie wandelroutes aan beide zijden van de hoofdweg en voor de echte klimmers richting Hinterthal / Dienten. Vriendelijke bevolking die je nog echt als hun gast zien. Wij komen zeker weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 september 2006

Door: henk en magda venderbos over Maria Alm

Februari 2006: in uitstekend hotel salsburgerhof in maria alm geweest! Goed hotel. Vriendelijk dorp en fijn skigebied. Dorpje heeft iets schilderachtigs (anton pieck) We gaan 2007 zeker weer naar maria alm!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2006

Door: I. van Dijck over Maria Alm

Met kerst in M alm geweest. Prachtige sneeuw, prima gebied. Met de kinderen (6 + 8) tochten gemaakt. Prima pisten voor ze. Het gebiedje bij de Natrunliften ben je zo klaar mee maar vanaf de Abergbahnen en nog een bergje verder kun je eindeloos skien. Verder niet zo druk en relatief weinig Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2006

Door: Olga Licht over Maria Alm

Wij komen vijf jaar in Maria-Alm, en vinden het een rustig en gemoedelijk dorpje. Je kunt er prima skien in het dorp, wil je meer spanning ga dan naar de A-berg ± 5 minuten rijden van Maria-Alm Je kunt er heerlijk uit eten gaan, en er zijn apres ski mogelijkheden volop. Wij vinden het een heerlijk plekje, blijkt ook wel anders kom je niet steeds terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: Petra de Jong over Maria Alm

Tijdens de krokusvakantie 2005 in Maria Alm geweest, in hotel Salzburghof van Sunweb. Keurig hotel met mooie sauna, voor de deur halte skibus. Onder het hotel disco, merk je niets van en in het centrum een apres-ski hut. In Maria Alm zelf skien is beperkt, maar leuk voor de kinderen. Even buiten Maria Alm heb je perfecte afdalingen, kijk ook naar de live beelden op zaterdagochtend 9.00 uur. Vijf minuten verder en je hebt een prachtig gebied, welke weer op het gebied van Dienten aansluit. Heerlijk rustig, niet veel nederlanders en niet te duur. In totaal 150 km: klopt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen