Overzicht beoordelingen Damüls

Hier leest u alle beoordelingen over Damüls. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Damüls met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Damüls achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: M over Damüls

Klein skigebied met voldoende mogelijkheden

Damüls is een redelijk klein skigebied, perfect voor gezinnen met kinderen. Het biedt voldoende mogelijkheden voor iedere skiër/snowboarder. Altijd sneeuwzeker, wij komen er al heel wat jaren en er ligt altijd voldoende sneeuw (en tja, wanneer het boven nul is hebben ook in deze plaats de pistes daar last van). Mooie skiroutes en mooie gevarieerde afdalingen. Je kunt via twee pistes terug naar het dal, via de 6 en via de 1. Vooral de 1, en dan met name onderaan bij de Ugalift, heeft zwaar te leiden onder alle skiërs en snowboarders aan het einde van de dag, dat is wel een groot nadeel, zeker voor beginners (gelukkig is het een kort stukje), daar is het vaak ploeteren naar beneden. In de voorjaarsvakantie zijn er erg heel veel Nederlanders in dit gebied. Het snowpark en de speedstrecke zijn ook aanraders (zeker voor kinderen) en sinds dit jaar ook de slalomafdaling die je met zn tweeen kunt doen en waarbij de tijd opgenomen wordt (en ook nog gefilmd wordt!). Leuke berghutten op de piste waar je lekker kunt eten.

Sneeuwzeker, gevarieerd, lekker eten op de piste in gezellige berghutten
Dalafdaling 1 bij warmer weer slechte piste, weinig après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2017

Door: Anoniem over Damüls

Brede piste's en afwisselend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 2 januari 2016

Door: John over Damüls

Damüls doet naam geen eer aan

Afgelopen week (nieuwjaarsweek 2015-2016) heeft t gebied ver onder de maat gepresteerd ivm. andere gebieden. Sneeuwrijkste dorp was het bij lange na niet. Blubber, bagger, stenen en ijs. Alleen piste 3 lag er goed bij (amper 2 km). De rest was van 10 uur 's ochtends bruin, zwart of zwaar papperig. Jammer want met nieuwe liften hebben ze juist een mooie infrastructuur neergelegd. Niet aan te bevelen, zeker niet voor beginners.

Goede liften
Niet geschikt voor beginners, veel slechte pistes, er wordt bij piste 23 zelfs geadviseerd om met de lift te gaan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 2 maart 2015

Door: WH Kolkman over Damüls

Viel ons ook tegen

Afgelopen zaterdag een dag test geskied in dit gebied. Dat bevestigde de indrukken van Henk en Ruud hieronder: gebied lijkt minder geschikt voor beginners. Wij vonden in Damuls geen enkele makkelijke blauwe piste. Aan de andere kant kun je je als ervaren / expert skiers het hier prima naar je zin hebben. Op zaterdag/weekend wel druk met dagjes skiers uit Duitsland. Gebeid lijkt erg pubulair bij stamgasten: wij konden na 10+ aanvragen nog steeds geen vrij appartment vinden voor Krokus vak2016, dus helaas.....

Uitgebreid gebied, dicht bij NL
Niet echt geschikt voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2014

Door: AnnaB over Damüls

Leuk rustig dorp, mooi skigebied

Met onze kinderen in Damuls op wintersport geweest afgelopen winter. Een gebied wat klein en niet heel interessant lijkt, maar dit is het wel. Wij zijn geen van allen echte après-ski fans en we proberen ook altijd de toeristische gebieden te vermijden. Dit is zeker gelukt in Damuls. Een heerlijk rustig dorp met een top skigebied. Zeker dankzij de aansluiting met Mellau zijn er meer dan genoeg pistes waar wij ons op konden vermaken. De prijzen zijn ook prima, niet hoog, niet laag. Kortom, een topvakantie gehad!

Rustig dorp, mooi skigebied
Niet heel geschikt voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2014

Door: Ruud over Damüls

Heerlijke rustige skivakantie

Voor onze skivakantie waren wij opzoek naar een rustige locatie. Geen extreme toeristische bedoeningen. Dit hebben we gevonden in Damüls! Heerlijk rustig, mooi skigebied dat erg sneeuwzeker is en ook nog eens fantastisch weer gehad. De pistes zijn geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Ook off-piste zijn er leuke mogelijkheden. Voor de echte beginners is het misschien iets minder.

Heerlijk rustig
Niet heel erg geschikt voor beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 december 2013

Door: Henk over Damüls

Viel ons tegen

Van tevoren ons echt verdiept in het skigebied maar helaas voldeed het niet aan onze verwachtingen. Natuurlijk speelde ook de matige hoeveelheid sneeuw (kerst 2013) een rol. Dat was echter niet de enige reden dat wij hebben besloten nooit meer voor Damüls te kiezen. Wij vonden dat eigenlijk alle pistes hele vervelende stukken hadden, zelfs voor ons als ervaren skiërs. Ik heb niet 1 afdaling gedaan waarvan ik dacht: he, dat gaat lekker naar beneden. Zijn daarom maar uitgeweken naar Warth-Schrocken waar het heel wat beter was. Sorry Damüls: wij komen niet terug.

Geen kunnen ontdekken
Pistes te lastig

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 februari 2013

Door: Anouk over Damüls

Leuk, afwisselend gebied!

Dit jaar op 'verkenning' naar Damüls, kijken of dit gebied geschikt is om in de toekomst met jonge kids heen te gaan. Het gebied is verrassend leuk als je goed kan snowboarden (dat deden wij deze vakantie) of skiën. Veel snelle en overkapte stoeltjesliften, mooie skipistes- en routes (vaak ook geprepareerd). Voor beginners is het wat lastig, helemaal als je aan de kant van Mellau zit. Daar liggen de blauwe pistes lang in de schaduw en bij mindere omstandigheden zijn die behoorlijk ijzig. Ook hebben de meeste blauwe en rode pistes meerdere stijlere stukken. In de bergrestaurants zat altijd wel een groep bonkige, luidruchtige, bierdrinkende Duitsers. Gelukkig was er altijd wel een niet-rokers gedeelte en daar was het dan prima vertoeven. Apres-ski is beperkt en vooral op Duitsers en Zwitsers gericht. Het is zoeken naar eetgelegenheden, meestal beland je dan in één van de restaurants van een hotel. Prijs-kwaliteit is meer dan oké. Jammer is dat het dorp niet echt een centrum heeft: alle hotels en app. liggen gespreid (langs een bergweg) en zijn niet makkelijk lopend te bereiken. Conclusie: we zoeken nog even verder naar een gebied waar we met de kids heen willen. Maar wel een aanrader voor meer gevorderde skiër en snowboarder die van rust en lekker eten houdt!

Goede eetgelegenheden, zowel op berg als in dorp (in pizzeria en restaurants van hotels)
Afwisselende skipistes- en routes
Geen duidelijk centrum, vaak ver lopen naar hotel/app.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 januari 2012

Door: Dennis Stalenhoef over Damüls

Wij verbleven in de tweede week van januari in Damuls, in het dorpsdeel Uga. Het dorp doet haar bijnaam zeker eer aan; zo veel sneeuw!!!! De gastvrijheid is overal merkbaar (ook toen wij vastzaten met de auto in de sneeuw, was hulp snel geregeld: met een bulldozer weer uit de sneeuw getrokken). Vanaf het pension klik je de skies onder en binnen 50 meter sta je op de piste (piste 1 blauw). Vanwege de enorme sneeuwval hebben wij de auto laten staan, lopen naar de dorpskern is in dat geval redelijk ver, tenzij je via de piste naar beneden loopt. Wij zullen zeker nog een keer terugkeren naar Damuls, al was het maar vanwege de makkelijke en relatief korte reis ernaar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2011

Door: Gerard over Damüls

Ben in bijna alle topgebieden van Europa geweest. Ski al meer dan 35 jaar waarvan de laatste 2 jaar in Damuls. Had me dus ingesteld op een klein gebied met veel sleepliften en weinig faciliteiten. Het omgekeerde is waar. Het is een zeer onderschat gebied. Het is nog een soort van onondekte parel. Recent is het gebied aangesloten op het gebied van Melllau en dit jaar is er nog weer een super moderne (verwarmde) lift bijgekomen (Raggaz). Meer dan 100 km aaneengesloten pistes, goede snelle liften/cabines. Dorp ligt op ruim 1400. Ben in twee voorjaarsvakanties (met 2 kinderen die het prima naar de zin hebben gehad) geweest en het is beide keren zeer rustig geweest. 860km vanuit het midden van ons land. Zonder veel problemen in 9 uur te rijden. Een verademing met de bekende gebieden. Goed en veelzijdige eet/drink mogelijkheden op de piste, niet duur overigens. Je moet alleen niet verwachten dat je na het skiën in een polonaise door het dorp loopt want de apres-ski is rustig en gemoedelijk. Echt een aanrader. De duitse skibond heeft dit gebied aangemerkt als één van de beste opkomende gebieden. Profiteer er nog van nu het nog niet zo bekend is. Viel spass.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 september 2010

Door: Anoniem over Damüls

Wij (gezin met 2 kinderen) vonden de faciliteiten in dit gebied tegenvallen. Relatief veel verouderde stoeltjesliften die je bij het uitstappen weinig tijd geven om goed op je skies te gaan staan. De blauwe piste naar het dorp eindigt met een stijl stuk dat als rood aangemerkt kan worden. Er is geen gezellige dorpskern om bijvoorbeeld een wandeling te maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 maart 2010

Door: Odette over Damüls

Hallo, zijn net terug van een weekje Damuls in hotel Alpenblume . Werkelijk een aanrader , heel lekker eten ( de chef staat zelf achter het fornuis) en mooie verzorgde kamers. Saunagedeelte ok , bar ok dus echt niks negatief. De sneeuw was vorige week niet optimaal maar aan de weergoden kan niemand iets veranderen. Dus als wil lekker eten slapen vlak aan de pistes en aangenaam onthaalt worden , één adres Alpenblume in Damuls.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 maart 2010

Door: Anoniem over Damüls

Het is een gastvrij en zeer vriendelijk dorp. Vorig jaar waren we met 4 jonge gezinnen en geen moeite in het hotel was te veel. In de paar restaurants die er zijn hebben we heerlijk gegeten. Dit jaar gaan we weer. Want hoe heerlijk wil je het hebben: vanuit je hotel ga je op je skies naar het dalstation, langs de kinderskischool en vanaf de piste stop je weer voor het hotel. Een super aanrader is de rodelbaan. Eigenlijk iets te gevaarlijk maar hij is geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 mei 2009

Door: de vier vrienden over Damüls

Wij zijn in maart 2009 met vier vrienden vier dagen wezen skieen in Damuls. Het is ons uitstekend bevallen, geweldige sneeuw zeer goed onderhouden pisten en een geweldig pension. Op de pisten is voldoende gelegenheid voor een bakkie of een lunch. Aan het eind van de dag even een apres ski, het is allemaal aanwezig. eenmaal in het pension hoeften we de deur niet meer uit, het was allemaal perfect. We gaan het nog eens doen !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2008

Door: Fam. Jongejan over Damüls

Wij - gezin met 2 jonge kinders - zijn in maart 2007 in dit "meest sneeuwzekere dorp ter wereld" beland. In maart 2008 keerden we terug met vrienden en familie. Verbleven beide keren tot volle tevredenheid in Alpenblume, heerlijk, gezellig, rustig (geen bar), kindvriendelijk familiehotel t.o. kinderpiste. Naast hotel flinke oefensleeplift, leuk voor de kids na de lessen. Hotel heeft heerlijk buitenterras met superuitzicht! Het dorp heeft redelijk steile weggetjes, bestaat uit een laag, hoger en zeer hoog gedeelte dat middels steile asfaltweg goed bereikbaar is. In het lage gedeelte bevinden zich de skischool, kinderpiste, verzamelplaats en de Umbrella-pistebar. In het hoge gedeelte is een klein centrum (VVV, supermarkt, bank, apotheek). Pistes all-over, acco's verspreid- geen feestdorp, weinig jeugd- meer gezinnen+ fam. - leuke pistes, alle cat. - goeie busverbindingen naar omliggende plaatsen/pistes, wordt gewerkt aan nieuwe liften/ pisteverbindingen. Advies: tijdig boeken! Sneeuwkettingen mee!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 augustus 2008

Door: rob over Damüls

We verbleven afgelopen winter in Gastehof Adler, zeer luxe (op de gehorige houten vloeren na) en lekker eten.De skiles voor de kinderen 6 en 8 jaar was perfect.Leuk en divers skiën in een klein gebied.Wil je offpiste skiën dan kan dat zonder al teveel gevaar. Alles ligt dicht bij elkaar en de verblijven zijn allemaal binnen 5 minuten van de pistes. Skibus rijdt op en af. Perfect! Wanneer we weer een plaatsje kunnen krijgen gaan we er weer naartoe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 november 2007

Door: jolanda legerstee over Damüls

Wij komen al 17 jaar in dit skigebied, dus hoeven we niet te vertellen dat het ons bevalt. Wij verblijven altijd in haus Roswitha, waar het erg schoon en gezellig is. Onze kinderen hebben leren skien in Damuls en het skigebied breid zich ook regelmatig uit. Het is eigenlijk voor elke discipline goed skien, de pistes zijn erg goed onderhouden en de zon is er eind januari bijna altijd. Wij hebben wel andere skigebieden geprobeerd (doordat ons appartement vol zat), maar komen altijd hier weer terug. Ein januari is het weer zover. HEERLIJK

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2006

Door: Marianne over Damüls

Voor de eerste keer in deze plaats geweest erg mooi als je de drie dalen skipas neemt dan kan je echt overal skieen we hadden een appartement in Fontanella en van daaruit was alles met de auto prima te bereiken voor ons gezin was dit weer een top vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 februari 2006

Door: Engel en Ineke over Damüls

Wij zijn van 28 januari tot 4 februari 2006 in Damüls geweest. Het is ontzettend goed bevallen. Niet te groot lekker overzichtelijk en toch genoeg te doen voor jong en oud. Wij zaten op 10 min lopen van de piste, maar er was ook een gratis skibus. Ons verblijf in hotel Madlener is ons uitstekend bevallen, echt de 4 sterren waard. Heerlijk ontbijt en een 4 gangenmenu 's avonds met veel variatie. Gaan volgend jaar zeker weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Joop v.d.Biesebos Lienden over Damüls

Damüls heeft een prachtig skigebied,het dorpje ligt op 1400 meter en is een gezellig plaatje.Wij hebben zelf 7 jaar doorgebracht in hotel Damülserhof dat zeker aan te raden is .De laatste 2jaar helaas verstek moeten laten gaan wegens vroege volboeking.Er rijdt ook een skibus vanuit omliggende dorpen die via Au naar boven komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 4 januari 2006

Door: marjan uit oostvoorne over Damüls

hallo, kan iemand mij iets vertellen over de bus verbindingen naar de skigebieden in de buurt van damuls, wij zitten in het plaatsje bizau, gaan er ook bussen naar o.a lech marjan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 november 2005

Door: A.Cuijpers te Goirle. over Damüls

Damuls is een klein mooi skidorpje in het Voralgebergte. Het skigebied is niet zo groot,maar wel heel gezellig. De sneeuwzekerheid is hier zeer groot,vooral in Febr en Maart. De liften zijn van hoge kwaliteit, bijna alles is stoeltjeslift. Ook zijn er op en rondom de pistes,voldoende tentjes om iets te eten of te drinken. Kortom een skigebied dat zeker de moeite waard is,om eens te bezoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen