Overzicht beoordelingen Achensee

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Achensee. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Achensee met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Achensee achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 13 november 2018

Door: Claudia van Aken over

Overzichtelijk skigebied, prima voor families

Skiën voor beginners, heerlijk ontspannen in ligstoelen, mooie wandeling "Dorfsrunde" en diverse langlaufroutes. Prima gastronomie. Zeer geschikt voor families met jonge kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2018

Door: Peter over Achenkirch

Mooi compact skigebied

Wij zijn in de voorjaarsvakantie in 2018 geweest naar Achenkirch. Het skigebied is niet heel groot maar het heeft voor de beginner en licht gevorderde skier genoeg. Onze zoon van 5 had les in het Nederlands en dat scheelt natuurlijk al enorm. Je kan je skipas uitbreiden zodat je ook kan skien in Pertisau en Maurach. Daar ben je op zich in een dag mee klaar, maar kan je wel weer wat extra's bieden als je dat wilt. Het skigebied is niet druk en bij de liften hoef je nooit te wachten m.u.v. het begin van de skilessen. Dan is het even wachten bij Christlum. Verder een paar leuke afdalingen en zeker naar de top toe is het mooi en rustig. Wij vonden het een enorme aanrader en gaan dan ook dit jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 augustus 2018

Door: Ans de Vries over

Rustig in de natuur

Zomer en winter bezoeken we Steinberg am Rofan omdat we gewoon dol zijn op de rust die deze plaats uitstraalt. Steinberg is niet heel groot, maar voor ons voldoende. We wandelen in de omgeving, langlaufen altijd een dag of twee en skiën ook altijd twee a drie dagen in de skigebiedjes van de Achensee. Vooral de romantiek en schitterende natuur spreekt ons erg aan hier. Het meer is zowel zomers als ’s winters prachtig om te zien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 augustus 2018

Door: Ellen over

Sfeervol dorp in betoverende omgeving

Wiesing is een sfeervol en gezellig dorp in een hele mooie omgeving. De sneeuw zorgt voor een magisch tintje en maakt het voor ons echt compleet. Het skigebied is gemoedelijk en bestaat uit meerdere kleine gebiedjes. Niet heel spannend, maar je kan ook in een kwartier rijden naar het skigebied rondom Fügen. Na het skiën een beetje wandelen in de omgeving of een glas wijn in een bar. Je kan ook langlaufen als je dat zou willen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 juni 2018

Door: Pauline over Eben

Prachtige ligging, klein en rustig

Eben am Achensee is ideaal wanneer het allemaal wel een onsje minder mag. Verwacht geen après-ski, honderden kilometers aan pistes of uitgebreide voorzieningen, maar wel een authentiek en rustig dorpje waar je op een rustige manier je wintersport kunt beleven. Mijn man en ik wandelen hier lekker langs de oever van de Achensee, gaan een middagje skiën op de Rofan of gaan lekker even naar Achenkirch. Wanneer je niet alleen voor het skiën komt zit je hier prima.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2018

Door: Fiseler over Pertisau am Achensee

Klein skigebied

Wij vinden het een uitstekend gebied om met kleine kinderen heen te gaan. Ze geven goed les en het gebied is overzichtelijk en niet druk. Ook in de omgeving is er genoeg te doen voor de niet skiërs. Mocht je toch meer uitdaging zoeken dan kun je met de gratis bus naar Achenkirch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Anoniem over Achenkirch

Mooi klein skigebied. Ideaal voor beginnende kids.

Gezellig dorpje, mooie pistes, geen après-ski, kids op skiles was prima!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 december 2017

Door: Hennie H.C. storm over Pertisau am Achensee

We kijken er weer naar uit, ondanks dat we er al 40 jaar komen.

Wij zijn bij Anna rieser in een mooi appartement met 6 pers. al eerder geweest fantastisch mooi en heel vriendelijke eigenares, genieten van de rust en de mooie omgeving met vele wandelmogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 december 2017

Door: gert heimgartner over Pertisau am Achensee

mooie omgeving

heerlijk dorp om er te wandelen. en hotel garni alpenrose is hherlijk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 november 2017

Door: Hanny over Achensee

Prima gebied

Mooie natuur. Gewoon genieten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2016

Door: Hennie Storm over Pertisau am Achensee

Wij komen al 35 jaar in Pertisau, wij voelen ons thuis in Pertisau.

De rust en de omgeving met 3 dalen om te wandelen en langlaufen is voor ons ieder jaar weer fantastisch, ook de mensen die we in alle appartementen en hotels ontmoeten zijn vriendelijk en gastvrij, ieder jaar kijken we er weer naar uit om naar Pertisau te gaan .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2015

Door: familie Gijze over Maurach am Achensee

Wij komen al 36 jaar in dit knusse skigebied

Wij komen al 36 jaar in dit skidorp om de feestdagen door te brengen. Eerst met onze kinderen en momenteel met onze kinderen en kleinkinderen. Wij verblijven altijd bij de familie Klingler waar het uitstekend toeven is. Het skigebied is wat klein maar voor gezinnen met kinderen juist uitstekend. Voor de wat gevorderde skiërs kun je met de gratis skibus naar Achenkirch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2015

Door: w swanink over Achenkirch

Mooi compact ski gebied

Wij komen al 33 jaar in achenkirch en volgend jaar weer. Wij zijn ook in 4 andere plaatsen geweest maar hier vinden wij het gezelligste en dicht bij een groot ski gebied zillertal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 februari 2014

Door: Jos over Achenkirch

We gaan wellicht weer terug

Dagelijks goed verzorgde pistes. Genoeg keuze uit verschillende accommodaties. Dit was onze eerste keer en we zijn erg tevreden. Volgend jaar misschien wel weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2013

Door: Lieve Van de Velde over Achenkirch

Mooie en rustige omgeving

Ideaal voor kinderen en de beginnende skiër. Gezellige sfeer en goed onderhouden pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 22 januari 2013

Door: Köhler over Pertisau am Achensee

Skigebied goed voor beginners; ook voor gevorderden die niet de hele dag volle bak willen gaan. Dorp zonder kern, leeft niet echt.

Gaan nu voor het 8e jaar skien in Pertisau. Inmiddels 4 families met kids meegesleept. Het is de beste week van het jaar! Heel goed, gemoedelijk hotel, met alle comfort vandien en fantastische ontbijt en keuken. Onze kids (inmiddels 12 en 7) vinden hun weg blindelings en dromen 's zomers al over Pertisau. Uitzicht vanuit de sauna over het meer is adembenemend. Oh ja we zitten in hotel Post am See! Skigebied is gelukkig heel beperkt, daardoor geen die-hards, maar mooi geprepareerde, ruime, pistes met goede afdalingen. Als skiën belangrijk is maar de rest van de bezigheden (zoals borrel in bar, zwembad, rust, lekker eten enz.) minstens even belangrijk, dan allen naar Post am See in Pertisau. En Fügen 200 km pistes ligt op 20 minuten met de auto..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 januari 2012

Door: Philomena over Pertisau am Achensee

Wij komen al een aantal jaren in Pertisau, het is een geweldig mooi langlaufgebied,kilometers lang en ook in Maurach zijn nog heel veel loipen, hele vriendelijke mensen en hotel Bergland is super!! Er zijn hele gezellige berghutten waar je heerlijk kunt lunchen, ook voor de wandelaars goed beriekbaar!! Voor de langlaufer echt een prachtig gebied met zwarte, blauwe en rode loipen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 2 januari 2012

Door: @markranenburg over Pertisau am Achensee

Het is een redelijk dorp maar het mist een gezellige kern. De pistes zijn prima geschikt voor beginners en familie met jonge kinderen. Het dorp is gelegen op ca. 900 meter wat betekent dat je sneeuwgrens in de gaten dient te houden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 december 2011

Door: Leo en Rieky van Erven over Maurach am Achensee

Leo en Rieky van Erven. We komen sinds 1971 ieder jaar minstens één of twee keer zowel zomers als in de winter in Maurach. We hebben in meerdere appartementen gewoond, maar de laatste 15 jaar in Appartement Antares van de Fam.Astl. Een verblijf om van te watertanden. Ook de omgeving is hier voor gezinnen met jonge kinderen en voor de wat oudere ( 55+ ) ideaal. Voor Alpinskiën heeft het zijn beperkingen maar voor Langlaufen is het hier uitstekend De Nationale Oostenrijkse Langlauf ploeg komt regelmatig in Pertisau trainen. Voor het betere Alpienskiën is er in de omtrek van ongeveer 30 km voldoende te bereiken. Wij kunnen niet anders stellen dat Maurach met zijn omgeving een goed reisdoel is. Vanaf Arnhem 830 km. Reistijd 10 uur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2011

Door: Henk over Achenkirch

Wij zijn juist terug van onze 8ste langlaufvakantie in Achenkirch. Er zijn hier uigebreide faciliteiten voor langlaufers van licht tot zwaar. Wanneer je met de regio bus ( gratis) naar Pertisau gaat zijn er nog meer mogelijkheden om te langlaufen. Goede loipes die regelmatig opnieuw getroken worden. We komen hier graag weer en laten ons dan verwennen in Almasthof Huber.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2011

Door: Peter over Achenkirch

Ik kom nu al zon 10 jaar in Achenkirch met een groep van ongeveer 15 man. Het bevalt ons echt prima. Het gebied is, met 25 km piste, niet al te groot maar perfect voor groepen die elkaar wat vaker tegen willen komen. Alleen 's ochtends als de lessen beginnen (10 uur - half 11) is het even druk bij de onderste lift maar verder zijn er nauwelijks rijen. Er is op de Christlum Alm voor iedereen wat. Eerst ga je met een 4 persoonslift omhoog. Aan het begin heb je de Moosenlift (blauw) uitstekend voor beginners. Verder naar links heb je de Brandtal (blauw) ook goed voor beginners. Aan de rechterkant van de Moosen heb je de Nordhang (rood) heel erg mooi voor als je het al wat beter kunt. Dan kun je nog met de 6 persoonslift verder omhoog. Dit is uitstekend voor gevorderden. Je kunt kiezen om via rood of zwart naar beneden te gaan. De pistes zijn erg breed waardoor je mooi je eigen pad kunt kiezen. En er zijn nog veel meer stukken. Kortom er is voor ieder wat. Jongeren hoeven hier niet naar toe te komen voor de Après-Ski en de feesten. Het is er hartstikke gezellig maar meer voor gezinnen of mensen van middelbare leeftijd. Het personeel is altijd even vriendelijk. Ze helpen je bijvoorbeeld met het instappen van de sleeplift etc. Verder heb je 2 skischolen: Busslehner en Skischule Achensee. Ik heb vroeger bij beide les gehad en ze zijn allebei erg goed. Als er genoeg sneeuw ligt is er een halfpipe voor de snowboarders, erg mooi! En er zijn nog wat schansjes en een box en een paal om overheen te sliden. Deze stukken lopen recht onder de 4 persoonslift door.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 december 2010

Door: Anoniem over Achenkirch

Wij zijn de afgelopen 4 jaren weer in Achenkirch geweest en we vinden het super. Onze kinderen (25+) komen er graag met hun partners naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 december 2010

Door: Van Berkel over Achenkirch

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 september 2010

Door: Anoniem over Achenkirch

Zijn deze zomer voor het eerst in Oostenrijk geweest en hebben gelogeerd in Pension Der Tiroler in Achenkirch. Een erg gezellig pension waarbij ik me kan voorstellen dat het in de winter erg druk moet zijn. Extra service van Der Tiroler is de gratis Shuttle Bus naar de pistes, werd ons verteld. Wij werden deze zomer met de Shuttle Bus naar verschillende bezienswaardigheden gebracht. Perfecte service. Achenkirch is een erg klein maar gezellig dorpje in een gebied waar ook zomers veel te doen is. Toevallig hebben we dit jaar het twee-jaarlijkse Feuerwehrfest meegemaakt met de Tiroler muziek die er natuurlijk bijhoort. Al met al een heerlijke vakantie en we komen er zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 februari 2010

Door: Leen van Empelen over Maurach am Achensee

Het is alweer zo,n 25 jaar geleden dat wij voor het eerst in Maurach kwamen, een gezellig dorpje met een klein skigebied en een weide voor beginners boven in het skigebied en een afdaling toch wel voor licht gevorderen ( beslist niet voor beginners). Waarom kom ik zolang in Mauracht...puur voor de gemoedelijkheid en lekker zonnen in de sneeuw van de maand maart, het is beslist een aanraarder voor de 50 plussers. groeten Leen v Empelen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 januari 2010

Door: har geraeds over Pertisau am Achensee

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 januari 2010

Door: Gijs en Sjani Vonk over Maurach am Achensee

In januari 2009 opnieuw, voor de 11 keer in Maurach geweest bij de familie Zenz rfangarte. Mooie sneeuw om te wandelen. ruim 120 km geruimde wandelwegen. Een heerlijk rustig dorp, ook om te langlaufen in de omgeving Partisau en Achenkirch. Restaurants ook prima.Lekker en goed eten in het restaurant van deb Karwendelcamping. Zomer en wintercamping. Heel gezellig en gastvrij allemaal. Je kunt er ook goed inkopen doen. Een Mpreis en Sparwinkel met heel vriedelijk personeel. Bij de Mpreis werkt Karin. Zij komt uit Breda, geboorte tot haar trouwen, en woont nu al jaren in Maurach. Voor gebak is Klingler ook een aanrader evenals overnachten en dineren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2009

Door: Wicher en Kina over Achenkirch

Achenkirch is SUPER, klein maar gezellig en gewoon, altijd sneeuw, mooie pistes, geen wachttijden bij de liften, heerlijke eetgelegenheden, vriendelijke mensen. Wij wonen al jaren, naar volle tevredenheid, bij de fam. Busslehner. Huren am haus de ski uitrusting en laten die 's nachts onder de skilift staan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 23 oktober 2009

Door: Der Joof over Pertisau am Achensee

De eerste berichten over sneeuw zijn m'n pc al weer binnen gelopen en dat riekt naar meer. We gaan dit jaar weer met de kerst naar Hubertus, weer voor een week. Mijn bruder geht auch wieder mitt, met zijn gezin. We kijken er weer naar uit en ik heb de ski's maar weer vast wat naar voren gelegd. We hopen dat er nog flink wat sneeuw aankomt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 augustus 2009

Door: Jose Gurtner over Achenkirch

Leuk rustiek en gezellig dorp, goed geschikt voor gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2009

Door: Familie van de Glind over Maurach am Achensee

Wij zijn in februari 2009 geweest voor de 3e keer, fantastisch Hotel Klingler met heerlijk eten. De sneeuw was te gek de kinderen wisten niet wat ze zagen Goede pistes lekker overzichtelijk met jonge kinderen. Heerlijk knus dorp om lekker bij te komen van de drukte in Nederland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2009

Door: Andremolier@hotmail.com over Pertisau am Achensee

Wij zijn in pertisau geweest van 10 januari tm 18 januari. Ik kom er al dertig jaar en ik blijf het een gezellig dorp vinden. Hotel Post is wel een van de beste hotels: live muziek; goed te eten en drinken; hele fijne mensen die dag en nacht voor je klaar staan. Wij vertrekken nu weer 27 februari tm 8 maart en dan leven we ons weer helemaal uit. Ach, de pistes zijn toch wel aardig, maar 15 minuten verderop zit hoog fugen en daar kan je echt je hart ophalen wat skieen betreft. Ik kan iedereen aanraden om een keer naar Pertisau te gaan. Je zal zien dat het erg leuk is. Groetjes, Andre en Martine

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 februari 2009

Door: Bert over Pertisau am Achensee

Pertisau heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Nu kon het door de enorme berg sneeuw en het redelijke weer ook bijna niet stuk natuurlijk. De accomodatie van Haus Regenbogen is prima. Het enige minpuntje wat wij er konden ontdekken was een zeer krappe opbergruimte voor de ski's, schoenen, etc. Skigebied Pertisau is voor beginnende skiers en kinderen uitstekend. Skischule Leithner in Pertisau krijgt een dikke 10 voor hun skileraren en leraressen. Voor gevorderde skiers zijn de mogelijkheden met slechts 3 rode pistes en 2 bospaden zwaar onvoldoende. Wij vonden in het nabijgelegen Achenkirch gelukkig wel voldoende mogelijkheden. Hoe het er in 'normale' winters uit ziet weten wij niet, maar dit jaar lag er ook in Pertisau meer dan genoeg sneeuw. We komen er zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2009

Door: J en C over Pertisau am Achensee

We zijn zondag 8 februari teruggekomen uit Pertisau. Het was er geweldig, veel sneeuw en veel zon. Voor het langlaufen zijn er veel loipes en de wandelaars komen hier ook goed aan hun trekken op schoongemaakte paden. Vriendelijke mensen, en het hotel waar wij verbleven Hotel Karlwirt krijgt van ons een 10.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2009

Door: Anoniem over Pertisau am Achensee

Pertisau is een geweldig gezellig dorp! Ik kom er al sinds ik klein ben en we zijn 2x ergens anders geweest maar we komen toch steeds weer bij pertisau terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 februari 2009

Door: Hans en Anja over Pertisau am Achensee

Wij zijn afgelopen zondag teruggekomen van een heerlijke week in Pertisau. De wintersport was voor ons de eerste keer. Het is werkelijk een schitterend gebied!! Om te langlaufen zijn er goed onderhouden loipes en de wandelaars kunnen er eindeloze tochten maken. Er lag voldoende sneeuw zodat ook de skiers onder ons zich prima konden vermaken. Wij komen hier zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 februari 2009

Door: Hans Vink over Pertisau am Achensee

Dit jaar voor de 5e keer naar dit prachtige dorp geweest. Was dit jaar ruim voldoende sneeuw, wat ons de mogelijkheden voor mooie langlauftochten gaf. Ideaal oord voor ouders met kleine kinderen, beginners, langlaufers en wandelaars! Schitterende en goed begaanbare wandelwegen naar bv. de Geralm (heen en weer ± 8 km) en de Gramaialm (heen en weer ± 15 km) Voor wandelaars en langlaufers geen beter oord dan Pertisau!! Waar je ook bent in je appartement of hotel, je stapt altijd zo op de piste of het bos in. Ook prachtig is het Rofan gebergte in Maurach. Met de kabelbaan omhoog en dan genieten van een werkelijk fascinerend sneeuw landschap. Ook mooie wandelingen te maken. Gaan volgend jaar zeker weer!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2009

Door: DerJoof over Pertisau am Achensee

Gisteren weer terug gekomen van een heerlijke week in Pertisau. Reis heen prima verlopen en bij aankomst lag er voldoende sneeuw. Alle pisten waren open. Bij Hubertus was het weer een warm welkom zowel van de gastheer als mede vakantiegangers. We hebben een heerlijke gezellige week gehad. Hubertus heeft het afgelopen jaar gebruikt om een flink stuk uit te breiden qua eetzaal. Alle vertrouwde gezichten waren er weer, we hebben gelijk weer voor het eind van dit jaar geboekt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 januari 2009

Door: J.Ph.G. Hop, Hellevoetsluis over Achenkirch

Wij komen al een aantal jaren in Achenkirch. Een, qua oppervlak, uitgestrekt boerendorp zonder echt centrum. Erg gezellig is "Fischerwirt", nabij Achensee, met een leuke Stube. Wij verblijven altijd in het hotel gedeelte hiervan. Uitstekende service, prima kamers. Voor beginnende langlaufers makkelijke loipes. Wil je wat moeilijker dan kan je gemakkelijke naar Pertizau. Leuke wandelingen mogelijk. Leuk vakantiedorp. Aanrader .....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 december 2008

Door: Andreas Mertens over Achenkirch

Kom reeds sedert 1972 in de zomer en sedert 1975 in de winter naar Achenkirch, fantastisch dorp en ook de mensen zijn er heel vriendelijk, ook zeer goede ski mogelijkheden en apres-ski . Vroeger aan de imbis onderaan de christlum lift en momenteel op wandelafstand aanbevolen de Hendl-Alm en nog vele anderen in de buurt. Aanbevolen logies Alm-Gasthof met uitstekende keuken, Karlingenhof voor groepen met zelfverzorging en Haus Schihügel, vooral voor familie geschikt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 december 2008

Door: Erwin over Pertisau am Achensee

Wij zijn reeds meerdere keren in Pertisau geweest. Een heel leuk klein dorpje waarin je eigenlijk altijd wel lopend naar de piste zou kunnen. Parkeergelegenheid is trouwens goed. Pertisau is goed bereikbaar vanaf Nederland, ook zonder vignet. We zijn er altijd in de schoolvakanties geweest, maar vinden het nooit druk. Wij zijn 2x met de krokus en 2x met kerst geweest. Er zijn overwegend Nederlanders en Duitsers. De pistes en accommodaties zijn betaalbaar (familiepas 6 dagen ca. 250 euro) en dat staat in verhouding met wat je krijgt. Beneden zijn een 3 tal oefenweides met sleepliften, naar boven gaat een gondel (4stuks). Op de berg zelf zijn nog 3 sleepliften. Er zijn een stuk of 5-6 afdalingen, de meesten niet zo lang. Twee afdalingen zijn langer, eentje waarmee je vervolgens met de bus weer terug gebracht wordt (prima verbinding) en eentje naar het dorp waarbij het laatste stuk zo goed als vlak is. Onze kinderen hebben er het skien geleerd. De betere skier zal er geen voldoening krijgen, maar onze kinderen vermaken zich (nog) prima. Als ouders kun je rustig even in de zon gaan zitten terwijl de kinderen boven een afdaling(kje) nemen. Voor de beginner, minder sportieve skier, als alternatief voor bv. Tsjechie of een paar dagen extra zeker een aanrader. Profiteren van de Oostenrijkse sfeer en nog niet ondersneeuwen in de massa. Heerlijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2008

Door: Crembo over Achenkirch

in febuari terug naar Posthotel!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 november 2008

Door: L.G. van Winden over Pertisau am Achensee

Pertisau is een heerlijk dorp voor een rustige wintersportvakantie. Er is voor ieder wat wils behalve superafdalingen. Je kunt er heerlijk wandelen, het is een goed langlaufgebied en voor beginnende skiërs is het er goed toeven. Leuke winkeltjes en goede hotels en derfgelijke zijn er zeker. Kortom de moeite waard om er een leuke week vakantie door te brengen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 oktober 2008

Door: Der Joof over Pertisau am Achensee

Het begint alweer een beetje te jeuken links en recht, en het weer wordt ook al een tijdje in de gaten gehouden. Vandaag voor het eerst te zien dat het een flink stuk kouder gaat worden, hopen dat dit zich voortzet. Hebben de ski's al weggebracht voor een kleine beurt. Het is te hopen dat er weer net zoveel sneeuw ligt als vorig jaar. Dit jaar vertrekken we op 27 december, wederom met mijn bruder naar Hubertus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 februari 2008

Door: Der Joof over Pertisau am Achensee

Zijn dit jaar weer de eerste week van januari in Pertisau geweest, en zoals gebruikelijk inmiddels zaten we weer in hotel Hubertus. het was er weer ouderwets gezellig en voor een hoop gasten een gezellig weerzien met oude bekenden. Het weer was prima en de sneeuw was zelfs buitengewoon goed te noemen. De kinderen en mijn vrouw hebben dit jaar weer in de skiklas gezeten en hebben grootse vorderingen gemaakt. Alle pistes waren open en we hebben ons prima vermaakt. Nog steeds een gezellig dorp, waar beginners zich uitstekend kunnen vermaken. Jammer dat we bij Hubertus niet onze eigen, meegebrachte, stereo installatie mochten gebruiken. Volgend jaar gaan we hier zeker weer naar toe, en dan weer met mijn bruder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 november 2007

Door: J. Sluiter over Pertisau am Achensee

Het begint weer te kriebelen, zeker toen we hoorde dat er al flink wat sneeuw gevallen was. We gaan er weer naar toe in de eerste week van januari, samen met de Attema's. Volgens de berichten ligt er nu boven op de berg al bijna een meter en beneden zo'n 50 cm. Hopen dat het dit jaar wel goed komt met de sneeuw. Van ons mag er nog wel een meter bijvallen. We maken er weer een gezellige week van!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 november 2007

Door: J. Sluiter ( Der Joof ) over Pertisau am Achensee

In 2007 zijn we er weer in de eerste week van januari geweest, er lag toen haast geen sneeuw. Dat was een heel verschil met het jaar ervoor. We hadden nu de beide jongens mee. Voor hun was het de eerste keer, ze zaten elk in een ander skiklasje maar ze hebben zich, ondanks de weinige sneeuw, prima vermaakt. Ook mijn vrouw zat dit jaar in een skiklas, samen met een goede bekende en ze hebben zich ook prima vermaakt. Volgend jaar gaan we weer in dezelfde periode en hopen dat er dan meer sneeuw ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 november 2007

Door: J. Sluiter ( Der Joof ) over Pertisau am Achensee

Ik ben er vorig jaar ( 2006 ) voor het eerst samen met mijn vrouw geweest op aanraden van een kennis. Er lag toen ontzettend veel sneeuw. We logeerden in Hotel Hubertus wat ons buitengewoon goed is bevallen. Gemoedelijk hotel en met de eigenaar, Seppe, kun je best lol hebben. Het eten is er prima en de irish coffee als dagafsluiting ging er prima in. Voor beginnende en redelijke skiërs is het hier goed toeven. We hebben het zo naar ons zin gehad dat we er in 2007 weer naar toe gaan. We zaten er rond de jaarwisseling. Voor apres- ski is er bij de lift een tent, die is wel erg gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 september 2007

Door: En liefhebber van Pertisau over Pertisau am Achensee

Pertisau gelegen aan de achensee is een leuk en gezellig en sfeervol klein dorpje. Hier kun je terecht voor een perfecte wintersportvakantie. Er is veel aandacht voor kinderen qua skiën en hotels. Er zijn makkelijke en middelzware pistes in Pertisau. Gevorderden moeten dan naar Achenkirch of Maurach. Dit is prima te doen met de pendelbussen. Voor wie niet gaat skiën: je kan er prima wandelen en langlaufen. Er is niet veel après-ski, maar de meeste hotels beschikken over een huisbar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 augustus 2007

Door: Anoniem over Pertisau am Achensee

Een mooi dorp met veel mogelijkheden en erg gezellig. Prima loipen en ook skiën gaat hier prima. Niet groot, dan naar Achenkirch, maar was heel leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 februari 2007

Door: Anoniem over Maurach am Achensee

Het skigebied stelt niets voor! Heb verbaasd om me heen gekeken waar de rest van de pistes/liften waren maar die zijn er eenvoudigweg niet. Wel gezellig oostenrijks dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 februari 2007

Door: Anoniem over Achenkirch

Fijn vertoeven op de ChristlumAlm, alhoewel carrousel oubollige muziek blijft draaien. Aanrader is Verwôhnhotel vlak naast de piste. Het weliswaar relatief klein skigebied is ideaal voor beginners en kinderen al komen de anderen ook 'betrekkelijk' aan hun trekken. Groot pluspunt ook is de gemakkelijke bereikbaarheid naar het gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 januari 2007

Door: Marc Adriaensens over Maurach am Achensee

De eerste week van januari verbleven we in Maurach. Het Achensee gebied -met Pertissau voorop- is een uitstekend langlaufgebied....bij voldoende sneeuw. Zo kan je van Maurach naar Pertissau en daar aansluiten op verschillende lussen. Met de gratis skibus kan je bvb ook naar Steinberg om een lange lus naar Achenkirch te maken, vanwaar je opnieuw met de comfortabele bus (frequente verbindingen) terug kan keren, eventueel na een langlauftochtje door Achenkirck. Absolute aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2007

Door: cloche over Achenkirch

Ga van 3 tot 10 februari naar Achenkirch. Zal de 19e keer zijn. Altijd Posthotel; 1 van de allermooiste hotels uit de Alpen. Pistes altijd goed in orde, toffe après ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2006

Door: D. Noltes-Alferink over Pertisau am Achensee

Wij komen al 10 jaar in Pertisau, een gezellig dorpje, niet groot. Het skigebied is niet groot maar uitstekend voor beginners en kinderen. Ook in de zomer kun je er heel goed golfen een hele mooie baan, echt een keertje proberen (je kunt er ook lessen nemen). Al die jaren komen we bij de Fam. Rieser waar je na zovele jaren echt een thuisgevoel krijgt. Begin van dit jaar hebben ze een grote verbouwing ondergaan, nu met een prachtig zwembad waar je van binnen naar buiten zwemt, een prachtige fitnessruimte, schoonheidsbehandelingen en massages. Ook gaan ze met gasten een wandeling maken naar hut hoger gelegen waarna je met een sleetje naar beneden kunt. Het eten is geweldig goed, Vorig jaar zijn we voor het eerst met de Kerst en Ouden Nieuw daar geweest, en dat is ons heel goed bevallen dat we dit jaar weer gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 oktober 2006

Door: Henny M over Achenkirch

Komen daar nu voor de 5de x. Heel gezellig. Ook de mensen uit de omgeving. Pistes worden enorm goed bijgehouden. Geeft daar een fijn vakantiegevoel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 april 2006

Door: Anoniem over Maurach am Achensee

Wij komen al een aantal jaren in Maurach gedurende de krokusvalantie en we vinden het er erg prettig. volgend jaar gaan we weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 april 2006

Door: Gijs over Maurach am Achensee

Ook dit jaar januari weer 2 weken in Maurach geweest. Zoals overal veel sneeuw en veel zon. Een schitterende omgeving om te vertoeven voor "jonge "gezinnen en 55 +. Heerlijk rustig met vriendelijke mensen en goede voorzieningen. Vooral een aanrader op wandel- en langlaufgebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2006

Door: Henk Klanderman over Pertisau am Achensee

Begin maart 2006 voort het eerst met 4 personen in Pertisau geweest, in gasthof Hubertus. Het is ons prima bevallen. Gasthof Hubertus (half pension) voldeed in alle opzichten aan de verwachtingen. Fraaie ligging, prima kamers met alles erop en eraan, goede en vriendelijke bediening den en het "eten" met bijbehoren was uitstekend. Niets dan lof. Pertisau en omgeving is een verademing. Prachtige en veel wandelroutes, een uitgebreid langlaufaanbod en ook de faciliteiten voor het skieën zijn goed. Pertisau zelf is mooi, schoon en bovendien "rustig". Geen lawaai en geen uit de hand gelopen aprés-ski middagen/avonden. Misschien daarom iets minder geschikt voor jong en oud die ook op feest vieren uit is? Nogmaals, wij hebben genoten en zullen zeker naar Pertisau en omgeving terugkomen en Gasthof Hubertus, gelegen tussen Pertisau en Maurach is voor ons een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2006

Door: Fam Sterenberg over Pertisau am Achensee

26 februari 2006 We zijn er nu voor de derde keer geweest, het is een schitterende dorpje met vele faciliteiten. Voor kinderen en beginnende skiers is het een uitstekende omgeving maar voor gevorderen zal je iets anders moeten zoeken. (Voldoende in de omgeving) Voor ouderen die niet meer skien is er voldoende te beleven o.a. wandelen, arresleeen of langlaufen. We verblijven in appartament Marxenhof, een fantatische familie die zeer gastvrij zijn. Daarom hebben weer geboekt voor de volgende voorjaars vakantie. Fam Sterenberg en van Dijken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2006

Door: Anoniem over Pertisau am Achensee

Zijn voor de 5 de maal in Pertisau geweest,telkens in Hotel Bergland.Het was weer prima. De après ski kan inderdaad beter,maar bij Maria in de schirm bar hebben we toch weer vele uren gesleten. De omgeving is een aanrader voor langlauf en wandelen.hebben alweer geboekt voor volgend jaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 9 februari 2006

Door: Fam Jansen Heerhugowaard NL over Pertisau am Achensee

Wij waren ook dit jaar weer twee weken in Pertisau en hebben voor 2007 akl weer geboekt. Heerlijk rustig geen gedoe, appatement Clara van de fam Rosenegger is beslist aan te bevelen. Wij skiien niet! Maar voor ons wandelaars is het hier genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 februari 2006

Door: charlylaermans@hotmail.com over Pertisau am Achensee

prachtig gelegen mooie wandeling veel skigenoegens waren in hotel karwendel van 21 tot 28 januari zeer veel sneeuw prachtig hotel aan te bevelen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Isabelle Ducoffre over Pertisau am Achensee

Wij komen al 25 jaar in Pertisau en elk jaar gaan we weer met veel plezier er naar terug.Toen we kinderen waren vonden we het heel erg leuk omdat je goed word opgenomen door de bewoners,als tieners was het ook leuk om uit te gaan .Er zijn wel niet veel disco`s maar dat maakt niet uit want iedereen zit in of de Latenrdl of in de pup bij Dorfwirt.Ik zelf heb er ook nog 4 jaar gewerkt als skilerares en dat was ook top.Nu zijn we allemaal ouder en hebben zelf kinderen en wa gaan gewoon weer terug omdat je in Pertisau de beste skischolen hebt,het heel gezellig is,rustige pistes hebt,gezelligheid niet dat gekke overdreven Hollands gedoe,overal heerlijk kunt eten vooral bij Dorfwirt en de pizzaria,mooi kunt wandelen,schaatsen en genieten van de omgeving.Je zit dicht bij grote skigebieden en steden.Kortom de ideale plek om te wintersporten en genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Trudy Dieke over Pertisau am Achensee

Een sprookje, dit dorp. Wij komen er nu al een paar jaar met onze kleintjes (nu 7 en 4). Ik was er meer dan 20 jaar geleden voor het eerst geweest met ouders en ging op zoek naar de magie van toen. En die is er nog steeds! Wandelroutes eindigen allemaal bij een Almhut, waar het heerlijk eten en drinken is. Heen is zwoegen (klimmen) met de gehuurde, geleende of meegebrachte slee, en terug met ieder een kind op de slee voor je naar beneden zoeven. Wij verblijven in appartement Sonnenhof, geweldige ruime en schone appartementen met broodjesservice! Heerlijk verse broodjes in je postbak 's morgens vroeg. Eigenaren Michael Huber en zijn vrouw Daniela runnen ook het 50 meter verder gelegen Hotel Sonnenhof, waar een gezellige open haard is, een hapje en drankje verkrijgbaar en spelletjes voor de kinderen beschikbaar zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 december 2005

Door: Ria over Pertisau am Achensee

Wij komen al meer als 25 jaar in pertisau.Hebben ons hart aan het dorp vepand. We verblijven in hotel pension Alpenrose een geriefelijk hotel.Zijn zeer tevreden. Markus en Barbara doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Eten goed. Schoon en alles goed verzorgd. Altijd gezellig. Apres -ski moet je zelf maken er zijn best wel leuke gelegenheden. Om te langlaufen een heel goede plaats.Voor skieen voor beginner heel goed. Voor gevorden minder geschikt Kort om een dorp om velen jaren terug te komen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2005

Door: Borreman over Achenkirch

ik kom al 15 jaar en het verveeld nooit een prachtig dorp en hele aardige mensen apre ski is matig maar daar kom ik ook niet voor je kunt er een goed biertje drinken en heerlijk eten de piste is altijd in perfecte staat zelfs als er weinig sneeuw licht ja deze mensen weten hoe je met sneeuw moet omgaan groeten borreman

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 december 2005

Door: Hennie Groenhuis over Pertisau am Achensee

Pertisau is een heerlijk dorp, alles op loop afstand en met de auto ben je zo in Maurach om daar bijvoorbeeld je inkopen te doen(Tip, is goedkoper). De Aprés-ski is voldoende..zoek zelf een leuk tentje. Gezelligheid moet je zelf maken. Het is een kindvriendelijkdorp ook op de pistes. Voor beginners een uitstekend ski gebied. Voor langlaufers en wandelaars is het gebied gewoon het einde! Er is van allles te doen, rodelen, Huttenavond, arressleetochten, schaatsen en voor de dierenliefhebbers de honden zijn ook welkom! Wij verblijven bij de Fam. Rosenegger in een Appartement met Hp. Wij komen hier al 10 jaar en nemen ook onze 2 rottweilers mee. Een teken dat het ons hier prima bevalt! Pertisau Am Achensee een aanrader! Zelfs onze vrienden gaan al weer een aantal jaren mee naar "ons" Pertisau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 december 2005

Door: Karin over Achenkirch

Perfect. niet groot, en voor iedereen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2005

Door: Fam Kuipers over Pertisau am Achensee

Inderdaad een beginners piste maar voor kinderen ideaal. De gevorderde skieër zal hier snel uitgekeken zijn.Wij zijn dus op andere plaatsen gaan skieën. Maurach, `n eind rijden naar Fugen en zelfs `n paar keer naar Zell am Ziller. Zeker de moeite waard,maar dat kan natuurlijk alleen als je met de auto bent. Het dorpje opzicht is best gezellig, weinig uitgaansleven, alleen in de hotels. Wij waren in Pertisauerhof,`n klein maar goedkoop hotel, waar wij minder prettige ervaringen hadden.Maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2005

Door: Gijs over Maurach am Achensee

Een mooi gebied om te wandelen en te langlaufen. Zeer rustig en veilig voor kinderen met voldoende voorzieningen. Om te eten zijn aanraders; het restaurant van kamping Karwendel, klingler

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 november 2005

Door: Franca over Maurach am Achensee

Na 12 jaar ben ik vorig jaar weer in de winter naar Maurach geweest. Het is ons zo goed bevallen dat we weer in januari naar maurach gaan . Dit dorp heeft alles voor een leuke winter vakantie. Zeker langlaufers komen hier aan hun trekken. Prachtige loipes rond de achensee, naar pertisau. Ook zijn er leuke cafeetjes en de prijzen liggen nog lager dan elders in tirol.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 oktober 2005

Door: Ton over Pertisau am Achensee

Een echt klein betaalbaar familiegebied voor de beginnende skieer. Zoals al eerder gezegd gevorderde vervelen zich snel hier maar voor kinderen en beginners is het er perfect. De familie skipas (4personen) is ca €200,-.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Anoniem over Maurach am Achensee

Wij komen al ruim 25 jaar in Maurach am Achensee met de kerstvakantie. Wij overnachten ook al 25 jaar bij de familie Klingler. Het is een gezellig klein dorp met een klein skigebied. Maar grotere skigebieden zijn of met eigen vervoer of met de skibus te bereiken. Voor gezinnen met kinderen is het hier ideaal. Hotel Klingler ligt op 5 minuten lopen van de gondelbaan zodat wij geen gebruik hoeven te maken van auto of skibus. Met een achentalpas kun je ook skieen in Pertisau, Achenkirch en Steinberg. Hou je niet van skieen maar ga je liever langlaufen dan ben je hier op je plaats. Rondom de Achensee zijn kilometerslange loipes uitgezet. Dus van elk wat wils. Ook 's avonds kun je in gezellige cafeetjes je vermaken. Wil je liever iets luxer dan is er een wellnesshotel met alle faciliteiten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 28 september 2005

Door: Claudia over Pertisau am Achensee

Leuk, klein dorpje waar alles binnen loopafstand is. Verwacht geen drukke apresski hutten en uitgaansgelegenheden. Pistes zijn echte beginnerspistes. Een gevorderde skier verveelt zich hier snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Achensee

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Christlum. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten