Skip to navigation Skip to main content
Wintersport in Italië
© Spalder Media Group
Italië

Vervoer naar Italië

Vervoer Italië: reizen per auto, bus, trein of vliegtuig

De wintersport begint met het vervoer naar Italië. Reizen naar de Dolomieten of Italiaanse Alpen kan met verschillende vervoersmiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Omdat Italië aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam ligt, moet je met de auto altijd door een tunnel of over een bergpas om het land te bereiken. Iets om vooraf rekening mee te houden. Alles over vervoer naar Italië lees je op deze pagina.

Reizen naar Italië: informatie per type vervoer

Deze pagina is gevuld met informatie over reizen naar Italië per type vervoer. Naast tips voor een wintersport met de auto vind je hier ook meer informatie over trein- en busreizen en luchtvaartmaatschappijen. Italië kent geen vingetplicht, maar op een aantal wegen geldt wel een tolplicht. Wie met het vliegtuig op skivakantie gaat, landt meestal op Verona of het Oostenrijkse Innsbruck, maar Bolzano en Venetië behoren tot de mogelijkheden. Liever zelf achter het stuur? Voor skigebieden in de Dolomieten betekent dit over de Brennerpas en als je naar het westen gaat, rijd je veelal via Zwitserland of Frankrijk. Met de trein reizen betekent een reistijd van 10 tot 12 uur en twee keer overstappen. Tot slot zijn er ook nog mogelijkheden voor een wintersport met de bus.

Vervoer naar Italië reizen per bus trein vliegtuig of auto

Reizen per auto naar Italië

Van al het vervoer naar Italië is de auto het meest populair. Je kunt je eigen vertrektijden bepalen, je bent van niemand afhankelijk en er kan van alles mee. Met de auto op wintersport naar Italië betekent wel een langere reis dan naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Vanaf Utrecht zit je al snel ruim 950/1000 km achter het stuur. Bovendien moet je altijd een pas over of door een tunnel om het land te bereiken. Je steekt namelijk de Alpenhoofdkam over. Voor de Dolomieten betekent dit dat je bij Innsbruck richting de Brennerpas rijdt. Voor skigebieden die westelijker liggen, rijd je veelal via de Fernpas en Nauders. Voor Aosta en de omringende gebieden ligt een route via Frankrijk, via Grenoble en de Mont Blanc-tunnel voor de hand. Check voor vertrek of de bergpassen en tunnels open zijn, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Reizen per bus naar wintersport

Reizen per bus naar Italië

Wie voordelig en milieuvriendelijk naar Italië wil reizen, kan kiezen voor de bus als type vervoer. Het is een comfortabele manier van reizen en bovendien profiteer je vaan van een extra dag op de pistes. De meeste bussen rijden namelijk ’s nachts. Veel Italiaanse skigebieden zijn bereikbaar met een touringcar. De meeste skigebieden zijn per bus bereikbaar en de busreis kun je boeken bij een reisorganisatie, maar ook los bij een toeringcarbedrijf. Wil jij op wintersport met de bus naar Italië? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder.

Flixbus

Bij Flixbus boek je goedkope busreizen naar Italië. Alle bussen beschikken over comfortabele zitplaatsen, wifi, stopcontacten en een toilet.

Sunweb

Extra voordelig met de bus op wintersport naar Italië? Bij Sunweb boek je complete pakketreizen naar diverse Italiaanse skigebieden, inclusief busreis én skipas.

Wintersport met de trein vervoer naar Italië

Reizen per trein naar Italië

Een duurzame manier van reizen naar Italië is met de trein. Wie kiest voor een skivakantie met de trein, moet wel rekening houden met een reistijd van 10 tot 12 uur en minimaal twee keer overstappen. Bijvoorbeeld in Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland. Helaas worden er nog geen directe treinreizen naar Italië aangeboden. Er zijn dag- en nachtverbindingen mogelijk. Niet alle skibestemmingen beschikken over een eigen treinstation. Het kan zijn dat je voor de laatste kilometers van het openbaar vervoer gebruik moet maken of dat je een taxi of transfer nodig hebt. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Boek dan ver van tevoren. Last minute kunnen de tickets vrij prijzig zijn.

Vervoer Italië wintersport met het vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Italië

De snelste manier van reizen naar Italië is met het vliegtuig. Binnen enkele uren kun je al op de plaats van bestemming zijn. Vanaf verschillende Nederlandse luchthavens (Schiphol Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport) vertrekken er ‘s winters dagelijks vluchten naar verschillende Italiaanse luchthavens. De vlucht duurt tussen de anderhalf en twee uur. Vliegen is niet goedkoop, zeker in populaire vakantieweken. Bovendien moet je extra bagage en ski’s tegen extra kosten bijboeken.

Auto huren in Italië

Met het vliegtuig, de bus of de trein naar Italië? Ter plaatse kun je ervoor kiezen om een auto te huren. Kijk wel vooraf goed naar de eisen voor het rijbewijs en voldoende krediet op de creditcard, zodat je nare verrassingen kunt voorkomen.