Overzicht beoordelingen Val Gardena

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Val Gardena. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Val Gardena met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Val Gardena achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2020

Door: Mar over Ortisei

Fijne vakantie.

Voor de eerste keer in Ortisei geweest. Mooi, vriendelijk dorp. Prachtige, goed onderhouden pistes. Je kunt alle kanten op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 maart 2020

Door: Anoniem over Ortisei

Prachtig skigebied, sfeervol dorp, vriendelijke mensen en lekker eten.

Heerlijk skigebied met vele mogelijkheden voor tochten. Seiseralm is een prachtig wandel-, ski- en langlaufgebied met mooie vergezichten. Vele hutjes waar je heerlijk kunt eten en een mooi sfeervol en bijna autovrij dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 maart 2020

Door: Anoniem over Wolkenstein

Top skigebied aan de bekende Sella Ronda

Erg goed bereikbaar en afstand vanaf Amsterdam is 1020km. Prachtige vergezichten! Veel variatie en top gebied voor zowel beginners en experts! En natuurlijk erg goed eten! Plus vriendelijke prijzen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 maart 2020

Door: Michel over Wolkenstein

Perfect gebied voor jong-, oud, beginner of gevorderd

Dit jaar was de 2e keer in Wolkenstein (Selva). De omgeving is anders dan Oostenrijk en de Dolomieten zijn betoverend mooi. Hier doorheen skiën is adembenemend en na elke lift lijk je weer in een nieuw schilderij uit te stappen. De route mogelijkheden zijn talloos. Voor elk niveau. Aan de beroemde Sella Ronda zitten zoveel “sub- routes” vast, dat je elke dag van je vakantie een afwisselende route kunt skiën. Het dorp zelf is gezellig, heeft charme. Après-ski is zeker mogelijk, maar niet zo uitbundig als Oostenrijk. Voor ons niets anders meer dan de Dolomieten...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2020

Door: Simone Essenstam over Wolkenstein

Fantastisch gebied, mooie brede pistes.

Selva is een prachtig dorp, direct aan de Sella Ronda. Je kunt hier werkelijk alle kanten op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2020

Door: Colette Kruis-Sweere over Ortisei

Sfeervol dorp en geweldig skigebied

Wij komen al meer dan 15 jaar in dit gebied en de laatste 8 jaren in Ortisei. Geweldig hotel in het dorp met heerlijk eten, wellness en zwembad. Sfeervol deels autovrij dorp met veel winkels en restaurants. Dolomiti superskipas geeft toegang tot Val Gardena, val di Fassa, Alta Badia. En de Seiser Alm. Pistes waar iedereen wat mee kan, perfect onderhouden, veel nieuwe high tech liften leuke hutten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 maart 2020

Door: Chantal buijsers over Wolkenstein

Een fijn en sfeervol dorp waar ze goed duits praten en zeer behulpzaam zijn

Wolkenstein,mooi en levendig dorp met zeer goede restaurants en een aantal hele leuke barretjes, het skiën is ongelofelijk mooi en je kunt echt alle kanten op zonder een bus. Voor ons het Oostenrijk van 20 jaar geleden dus een hele gemoedelijke sfeer. De liften zijn zowat allemaal nieuw. De inwoners zijn heel behulpzaam. Gewoon een perfect dorp voor een skivakantie .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 maart 2020

Door: Jan van Domselaar over St. Christina

Erg mooi en uitgebreid skigebied

Santa Cristina is 1 van de dorpen van Val Gardena: - Prima verbinding met snelweg - Er zijn wat weinig restaurants in het dorp. - Weinig mogelijkheden qua parkeren, skibus nodig (vanaf half negen), daarom wel wat later op de piste. Skigebied Val Gardena: -

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2020

Door: Carlo Kastermans over Wolkenstein

Zo'n fijn gebied dat we het niet verder vertellen.

Rondom het Sella massief zijn meerdere gezellige dorpen, al is Selva het hoogst gelegen dorp op bijna 1600 meter. Binnen 30 minuten vanaf de autobaan bereikbaar en de start voor fantastische skidagen. Door de gemiddeld 300 dagen zon per jaar in deze regio is de kans op heerlijk skiweer groot. Wij hebben ook dit jaar alleen maar de zon gezien met prima temperaturen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 januari 2020

Door: Karin peters over Ortisei

Zeer mooi gastvriendelijk dorp, goed toegankelijk ski omgevingg

Kom hier al jaren met collega aangevuld met vrienden, kennissen , elk jaar weer een andere samenstelling. Een gebied voor ieder wat wils . Mooie appartementen, hotels en heerlijk eten. Veel en vaak zon, goede sneeuw . Woorden te kort om dit gebied aan te bevelen, zo tevreden! Het is elk jaar weer alsof ik thuis kom wanneer ik in de skilift zit en de omgeving bekijk! Zou zeggen: doen en bellen het ook!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 29 december 2019

Door: Leo van Driel over Ortisei

Familievriendelijk dorp

Direct aan de pistes en verbinding met Sella Ronda. De langste afdaling van Seceda naar Ortisei komt langs cafe Val Anna waar je de lekkerste heisse oma kunt krijgen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 15 december 2019

Door: E Schouten over Wolkenstein

Prachtige omgeving

Super gebied, elke dag een andere piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 april 2019

Door: Bernardina van Hattem over Ortisei

Schitterend en vooral veel zon

Wij zijn al sinds 2011 iedere winter in St. Ulrich met vrienden. Het Skigebied is zo groot en hebben het gevoel nog steeds niet alles gezien te hebben. Het dorpje is echt heel gezellig met leuke bars en restaurants. Apres Ski een beetje minder maar ons hotel is zo gezellig dat wij daar ook geen behoefte aan zouden hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2019

Door: Jacco Schekkerman over Ortisei

Niet te beschrijven

Wie het hossen en zuipen wel even heeft gehad, en puur wil genieten met een grote G!? Dan is de superdolomiti de bom(bardino)! En met name Val Gardena / Grödenthal is de aanrader! En daarbij Ortisei als toptip, vanuit dit mooie en gezellige dorp, vol heerlijke restaurantjes heb je direct toegang tot Seiseralm/ Alp di Siusi het gebied voor langlaufers en beginnende skiërs! En de Seceda dalafdaling van 10,5 km! Via Col Raiser naar de Sella Ronda, Marmolada en Lagazuoi... geweldige skitochten over geweldige pistes topliften en mooie dorpen... vol gezellige leuke en lekkere restaurantjes (geen vreetschuren met SB). Overal funparks voor de kids ... bizar mooi gewoon!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 augustus 2018

Door: Jessica over Ortisei

Zo mooi en geweldig

komen hier al jaren al vanaf dat onze kinderen voor het eerst mee gingen. vinden het echt top want het is mooi en het skigebied is groot. je kan lekker eten en het is gezellig. nog 5 maanden wachten!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 juni 2018

Door: Liselotte over Wolkenstein

Fantastisch en zo mooi!

Wolkenstein, ook wel als Selva bekend voor sommige mensen, is mijn favoriete bestemming. Ik kan gewoon nooit genoeg krijgen van de pracht en magie van de Dolomieten, het Sellamassief, de Sella Ronda skitocht, de pistes, het FANTASTISCHE eten en de goede sfeer. Inmiddels als 5 jaar achter elkaar geweest met mijn mannetje en volgend jaar gaan we gewoon weer. Ik denk niet dat ik ooit nog ergens anders naartoe wil gaan...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 mei 2018

Door: Sylvia over Wolkenstein

Kleinste dorpje met de beste ligging van Val Gardena

We zijn al in alledrie de dorpen van Val Gardena geweest en Selva blijft onze favoriet. Met name door de ligging in het skigebied, de hoogte en de sfeer. Er zijn fijne appartementen en pensions en 's avonds kun je overal lekker eten voor een goede prijs. Op de pistes trouwens ook. Het skiën hier is gewoon heerlijk! Zoveel afwisseling. We komen er al 15 jaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Roger Vroemen over St. Christina

Heerlijk skidorp met goede verbinding naar anderen skigebieden

St. Cristina hoort bij Val Gardena-Super Dolomiti Ski. Supergroot skigebied met veel mogelijkheden; uitdagende afdalingen, makkelijke afdalingen, lange tochten, gezellige eetgelegenheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Carlo Kastermans over Wolkenstein

Voor de echte wintersporter een must!

De Italiaanse keuken, de directe verbinding met de Sella Ronda, de moderne skiliften in het hele gebied en de onwaarschijnlijke uitzichten op de Dolomieten, om zomaar even iets te noemen. Italië wordt nooit als eerste genoemd als ski-land, maar met onze meerdere ervaringen in Frankrijk, Switzerland en Oostenrijk, durven wij te zeggen dat Italië voor de skiër ski-land nummer één is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Petra Moeijes over Ortisei

Een heerlijk dorp

Een fantastisch groot skigebied, een gezellig dorp met heerlijke restaurantjes met uitstekend eten! winkeltjes, en goede ski verhuur zaken met nog vriendelijk personeel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 28 februari 2018

Door: Vito over Ortisei

Prima.

Een prachtige stad met een prachtige omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Bart over Wolkenstein

Super skigebied

Heerlijk geskied in dit prachtige gebied! Dorp was erg leuk, meerdere dorpjes rond Val Gardena (Selva, St. Christina) zijn ook erg geschikt voor een familievakantie. Genoeg eetgelegenheden en skiverhuurwinkels. Ook is er in elk dorp wel een supermarkt te vinden. Het skigebied is super, erg groot en met genoeg variatie in skipistes :) Leuk voor jong tot oud en beginner tot expert.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2018

Door: Anoniem over Wolkenstein

Fantastisch ski-oord met vele kilometers piste!

Dit jaar voor de tweede keer in Val Gardena geweest. Vorig jaar met mijn schoonouders en vriend en dit jaar met mijn vriend. In de Dolomieten heb je met de Dolomiti Super Skipas 500-1200 km aan pistes. Ook heb je vele mooie routes die je kunt volgen, onder andere de Sella ronda en de Grande Guerra tour. Hierbij kom je langs overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, ski je tussen een hele mooie kloof door en word je zelfs een stuk op je ski’s door een paard voortgetrokken. Een super ervaring. Het gebied heeft erg goede geprepareerde pistes en bij elke gondel/lift/sleeplift staat iemand paraat om je te helpen. Een echte aanrader voor de wintersport liefhebber!! Wij komen hier zeker weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2017

Door: B.Bien over Val Gardena

Supervriendelijk en ingesteld op ieder niveau

Gebied biedt mogelijkheden voor beginners en gevorderde skiërs en is ook kindvriendelijk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 juni 2017

Door: MB over Wolkenstein

Grandioos

Dorp aan de befaamde Sella ronde. Onderdeel van dolomiti superski, het grootste skigebied dat ik ken (1200+ km). Wolkenstein zelf is niet zo groot, maar door de grote pas te kopen is dit ECHT UNIEK! Vele dagtochten mogelijk. Ligt aan noordzijde van skigebied, en dus Oostenrijkse sfeer, inclusief bij de après-ski. Aan zuidzijde van gebied is Italiaanse sfeer. Helemaal anders (niet noodzakelijk slechter). Niet echt veel zwart, maar genoeg om af en toe eens wat moeilijkere pistes te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2017

Door: Miranda over Ortisei

Gewoon volop genieten

Heel gezellig dorp. Goede accommodaties en heerlijk eten in de vele restaurants. Aan de rand van het immense skigebied Dolomiti Superski. Kom er al jaren en het is ieder jaar weer geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 oktober 2016

Door: Leny van Driel over St. Christina

Leuk centraal dorp van waaruit je elke dag ergens anders kunt skiën of tochten kunt maken

Elk jaar nieuwe liften en leuke tentjes op en onderaan de pistes. Super sneeuwzeker dankzij goede faciliteiten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 6 oktober 2016

Door: Caroline over St. Christina

Gezellig dorp met lekkere restaurantjes.

Vanuit St. Christina kun je verschillende kanten op. Via Secede naar Otisei en seiser alm of naar de sela rond.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 maart 2016

Door: Annemarie over Wolkenstein

Beste dorp van Val Gardena!

Wolkenstein is het leukste en best gelegen dorp van Val Gardena. Je kunt er direct opstappen op de Sella Ronda en weer terug skiën naar je hotel. Eten is er altijd heerlijk op de piste en in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 maart 2016

Door: Lotte over Ortisei

Sfeervol dorp, geweldige pistes

Wij zijn al in heel wat skigebieden geweest, maar Val Gardena is een absolute topper. Ortisei is een super sfeervol en gezellig dorp. Vooral als er sneeuw ligt! De pistes op de Seiser Alm zijn heerlijk makkelijk met een prachtig uitzicht. Maar ook aan de andere kant, op de Seceda is het perfect, lekker lunchen bij de Daniel Hütte, heerlijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Colette Kruis-Sweere over Ortisei

Heerlijk autovrij dorp met veel sfeer en ontzettend veel ski-mogelijkheden

Ortisei ligt aan de rand van de Sellaronde, waardoor het niet extreem druk is in het dorp. Ook het autovrije karakter van het centrum draagt daaraan bij. Mooie winkels, gezellige stubes, lekker Italiaans/Zuid-Tirools eten. Seiser Alm is het skigebied van Ortisei, geschikt voor beginners, veel blauwe hellingen. Seceda met mooie rode afdalingen geeft toegang tot Sellaronde naar San Christina en Selva.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: yvonne over Ortisei

Een super mooi skigebied, zeer groot en goed bereikbaar

Een heel mooi skigebied zeer groot en goed bereikbaar. Goede verbindingen met de skibus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 december 2015

Door: Wendy over Val Gardena

Fantastisch gebied zowel in de winter als in de zomer

Wij komen hier meerdere jaren, zowel in de zomer als in de winter. Beide is aan te raden! Zijn er in de winter twee jaar geweest zonder kinderen, nu onze kunnen goed kunnen skiën voor het 3e jaar met kinderen. Het gebied en ook de omgeving blijft fantastisch! De Seiser alm is een mooi rustig skigebied voor zowel volwassen als kinderen. Daarnaast is er een groot funpark, die wordt gebruikt door experts! Heeft niet voor niets al diverse prijzen gewonnen, voor een van de beste funparks van Europa. De overige pistes in Val Gardena zijn ook aan te raden, maar minder geschikt voor beginners. Ben je op zoek naar een gezellig gebied, zonder veel Nederlands, Apres ski en kamikaze skiërs, dan kunnen we je dit gebied zeker aanbevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 maart 2015

Door: Anne over Wolkenstein

Knus en gezellig dorp, geweldig skigebied!

Selva is wat mij betreft het leukste dorp van Val Gardena. Er hangt een leuke sfeer, er zijn voldoende winkels, restaurants en ook apres-ski. Veel hotels en appartementen liggen direct aande piste: ideaal. Het skigebied is fantastsich, je stapt zo de Sella Ronda op. Het eten is heerlijk en goedkoop.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2015

Door: Peter Berlijn over Ortisei

Seiseralm heeft een super funpark

Op snowplaza 6/2013 las ik, dat men het een bezwaar vond, dat er geen funpark op de Seiseralm was. Ik zou zeggen ga eens zelf kijken op de Laurin piste. Daar is al jaren een funpark van absolute wereldklasse, waar regelmatig professionele borders trainen en wedstrijden houden. Val Gardena en met name alpi di siusi ( Seiseralm) is een van de beste skigebieden ter wereld, tenzij je niet zonder polonaise, openbare dronkenschap en andere Hollandse gezelligheid kunt. En die flauwekul, dat het hier een beginnersgebied is, zou eigenlijk nu eens de wereld uit moeten. Doordat je hier de ruimte hebt, zul je minder gauw ongelukken krijgen en kunnen gevorderden en beginners dezelfde pistes gebruiken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2015

Door: anoniem over Wolkenstein

Super skigebied

2e jaar in Wolkenstein superskigebied voor ieder wat wils. Leuke gezellige hutten op de pistes waar je lekker kan eten en wat drinken. In Wolkenstein zelf maar in een café geweest waar kleinschalig apres-ski is maar evengoed beregezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2014

Door: Marcel van der Haar over Wolkenstein

Fantastisch skigebied elke dag vol verwondering gekeken hoe mooi de Dolomieten zijn.

Prachtig oneindig gebied met daarin de prachtige Sella Ronda tour. In veel gebieden geweest maar de schoonheid van de Dolomieten is volgens mij niet te evenaren. Wel een prijzig gebied, zeer dure skipas en het eten tussen de middag en s'avonds is echt niet goedkoper dan in Oostenrijk zoals vaak wordt beweerd. De sfeer op de pistes is wel zeer relaxt en wordt veelal bevolkt door Italianen. Weinig Nederlanders te bekennen op de pistes en in het dorp en een redelijk rustige après-ski alleen met nieuwjaarsnacht ging het dak eraf!! Erg mooi vuurwerk zowel tijdens de jaarwisseling als op 1 januari s'avonds. Al met al een super vakantie gehad.(gezin met 1 kind van 8 jaar oud)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 18 maart 2013

Door: Hans over St. Christina

Goed, maar niet geweldig...

Prima skigebied, behulpzame bevolking, lekker rustig. We hadden goeie sneeuw, wel 's middags warm waardoor de sneeuw erg papperig en zwaar werd. Voor de apres-ski hoef je niet te gaan, daarvoor moet je dan toch naar Oostenrijk ;-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2012

Door: Pieters over Ortisei

Ortisei is een aardige plaats in Zuid Tirol. Er zijn vrij weinig restaurants en maar 1 leuke apres-ski bar, de Siglu bar. Ski gebied Val Gardena is erg mooi. Prachtige omgeving. Op de pistes is erg goed te eten tegen normale prijzen. Als je de blauwe pistes neemt moet je de vaart er wel in houden anders mag je gaan "prikken". Wil je gebruik maken van de Superski pas dan is Selva de beste bestemming. Vanuit hier kun je meer richtingen uit. In heel het gebied moet je betalen voor de skibus. Kost maar 7 euro per week. Nachtbus tegen extra kosten, 4 euro per dag. De Sella Ronda is mooi maar ook wel druk. Vooral op punten waar mensen niet durven staan overal mensen op de piste. Zeker de moeite waard om een weekje heen te gaan qua gebied. De apres ski valt erg tegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 januari 2012

Door: Alphons de Leeuw over Wolkenstein

Ik heb dit jaar in januari 7 dagen doorgebracht in Plan de Gralba wat ca. 5 km van/boven Wolkenstein ligt op 1800 m hoogte. Het plaatsje bestaat slechts uit enkele hotels en een paar liften. Vanaf Hotel Sella stap je zo naar de ernaast liggende lift (Piz Seteur), met aansluiting op de Sella Ronda, en in de namiddag tot aan de voordeur weer terug. Apres-ski is er niet aanwezig maar daar heb je de bar van het hotel voor. Plan de Gralba is zeer sneeuwzeker mede door de hoogte en voor de echte skier zeker aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 8 januari 2012

Door: jansenpraha over Wolkenstein

Het ski gebied van Valgardena is geweldig en Selva ligt zeer centraal. Perfect uitgangs punt om naar Alta Badia te skien en Arraba. Het dorp ligt langs een doorgaande weg, wat het dorp niet ten goede komt. De winkels zijn wat oudbollig en apres ski gezeligheid is lastig te vinden. Wiij zaten in Hotel Portillo. Een superhotel, met heerlijk eten, geweldig zwembad en spa, en terug skien tot aan de voordeur van het hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 mei 2011

Door: jansenpraha over St. Christina

De ski school van St Christina is een ramp tijdens de krokus vakantie. Eerste dag een chaos bij het indelen van de ski lessen. Ook de dagen daarna geen verzamelpunt per klas. Honderd vijftig kinderen op een kluitje en dan maar de leraar zien te vinden. Onze zoon van 5 had in week 3 verschillende ski leraren. Prima dorp, super ski gebied, iedere piste wel een restaurantje. Geen grote self service fabrieken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2011

Door: cees over Ortisei

Wat een prachtig gebied en dorp(moet wel zeggen dat we er waren met zeer mooi weer).Goede verbindingen voor het hele gebied.goed geprepareerde pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 december 2010

Door: Johan over Wolkenstein

Mooi gebied met gelukkig niet te veel schreeuwende en overdreven doende Nederlanders. De echte liefhebber tref je hier. Het kerkje, is de Heilige Kreuz Kirche en met paard door het dorp is de tocht naar de Laquazoi. Dorp is wat langgerekt en heeft geen gezellig centrum, daarvoor moet je naar Kirchberg, Westendorf en de top is Ischgl.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2010

Door: PC Verduin over St. Christina

januari 2010 geweest heel mooi gebied prima-prima piste's keurig vezorg ging altijd naar Oostenrijk maar ze doen er apreski wel minder maar ga je voor het skieen dan het top vooral de piste's mogelijkheden en natuurlijk de tour Selle Ronda perfect ga zeker nog een keer heen. Piet & Marja Verduin

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2010

Door: van der Ploeg over Ortisei

Ortisei is een gezellig dorp met een autovrij centrum, met leuke winkeltjes, een gezellige wijn bar, en veel leuke restaurants. Het eten is in het dorp en in de vele restauarants op de pistes top en een stuk goedkoper dan Oostenrijk of Zwitserland. Tussen de 10 en 15 Euro ben je per persoon bij de lunch klaar. De Seiser Alm is niet zo moeilijk, maar ook ervaren skieers kunnen daar een dag of 2 rond skien zonder al te veel de zelfde pistes te nemen. Een heerlijk gebied om met jonge kinderen te skien. De aansluiting vanuit Ortisei via de Seceda berg met de Sella Ronde is perfect. Dan kun je uren skien zonder maar ook 1 keer dezelfde piste te skien. Het gebied is inderdaad niet erg moeilijk, maar de honderden km pistes, de vele kleine restaurants (soms wel 5 per piste) de vele zonuren en de fantastisch vriendelijke service doet het gebrek aan donker zwarte pistes volledig vergeten.En wie het prettig vind niet al te veel Nederlanders tegen te komen is ook in Val Gardena goed op zijn plek. De ski school is Ortisei is overzichtelijk en erg vriendelijk en heeft een programma van 6 dagen, waarvan 3 volle dagen inclusief lunch en 3 halve dagen zonder lunch. Dat geeft de mogelijkheid om als ouders 3 dagen het hele gebied rond te toeren, zonder in de stress te raken op tijd terug te zijn voor de lunch en 3 middagen met de kids te skien. Ortisei en de andere plaatsen in Valgardena heeft vele goede pensions en Hotels van 3* tot en met 5 *. Moeilijker is het om een goed chalet of appartement te vinden. Daar is zwitserland en Frankrijk weer beter in. Voor de "Cafe Nol altijd los" apres ski kun je beter naar Oostenrijk gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2010

Door: Anoniem over Ortisei

Mooi dorp met vele leuke winkeltjes. Apré ski vindt je bijna niet wel leuke cafetjes om toch een glaasje te drinken zonder hoempapa muziek. Pistes zijn lang breed en de meeste niet zwaar om te doen. de blauwe pistes lijken soms wel wandelpaden. Voor de wandelaar kan je hier op de berg uren lopen door de sneeuw op routes die dwars over pistes en door bossen gaan. De Sella ronde is ideaal om te doen maar vanuit Ulrich moet je doorskieen om op tijd weer terug te zijn. Anders de bus maar vanuit Christina terug. Deze busverbinding tussen de plaatsen is niet gratis terwijl je toch een hele dure skipas heb voor het hele gebied. Zou gratis moeten zijn. Prijzen in de berghutten zijn in de meeste gevallen normaal een enkel hut vraagt goud. Hier snel opstaan en doorskieen naar de volgende. Er zijn er genoeg. Door grote van het gebied is het er relatief rustig op de piste. Gebied is uitstekend voor de middelmatiger skieer. Hier krijgt hij zelfvertrouwen en de ruimte om expert te worden. Er is maar 1 afdaling naar het dorp aan een kant (sella ronde). De andere kant moet je met de lift naar beneden. In het Centrum stopt de bus op centraal plein dus als je in het centrum zit moet je lopen naar de liften en terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2010

Door: dirk over Wolkenstein

niet te veel goede recenties schrijven aub over dit prachtige gebied straks gaan komen de lallende en dronken nederlanders ook nog laat die aub in oostenrijk blijven

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2010

Door: friesland over Wolkenstein

selva adembenemend mooi met een superskipas kun je echt de wereld uitkomen.wij zijn naar een kerkje geskid midden op een piste ,heilige kruis, heette het verder zijn we in een gebied geweest waar je met paarden door het dorp werd getrokken wat allemaal te doen is in een dag vanaf selva voor een beetje goede skier. de apres ski is goed in selva niet zo uitbundig als in oostenrijk. Wat voornamelijk komt omdat er weinig nederlanders zijn die nederlanders die je tegen komt zijn echte liefhebbers Dat maakt het allemaal heerlijk rustig laat die schreeuwerige en dronken nederlanders maar naar kirchberg gaan Dan houden wij selva exclusief

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 maart 2009

Door: Cees over Wolkenstein

Fantastische week gehad in Wolkenstein. Geweest van 14 tot 21 maart schitterend weer uitstekende pistes voor elk wat wils.Vriendelijke mensen. Voor gevorderden eindeloos skiën. Samen met mijn maatje 213 km geskiëd en 123 lifen gepasseerd in 6 dagen. De Pordoi was een geweldige uitdaging en niet te vergeten vanaf de Marmolada. Gezellige apréski in Hotel Marciaconi. Kom zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2009

Door: Anoniem over Wolkenstein

Van 21-02 t/m 28-02 een week in Selva doorgebracht. Wat een ontzettend mooi skigebied. Na 25 jaar St. Anton in Oostenrijk is dit een perfecte switch geweest. Voor ieder wat wils, zowel beginner als gevorderd. Onze zoon van 4 jaar heeft skiles gehad in de Skischool 2000. Een prima begeleiding. Steeds 2 tot 3 leraren op maximaal 8 kindjes. Wij zijn erg enthousiast over Selva en omgeving en zullen zeker volgend jaar terugkeren om nog meer van het 1200 kilometer tellende skigebied te verkennen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 17 februari 2009

Door: Doetinchems keerltje over Wolkenstein

Zijn in januari voor de 2de maal in dit gebied geweest en het bevalt ons steeds beter. Wij komen al jaren in Frankrijk, maar qua gezelligheid kan dat land hier niet aan tippen. Het skigebied is ook prima en zowel de beginnende skiër als de gevorderde kan hier uitstekend uit de voeten. In de hele week niet 1 maal een skibus gezien en vrijwel niet een piste 2 maal genomen afgezien van de iedere dag weer terugkerende dalafdaling natuurlijk. Klasse regio!! Wolkenstein is een gezellig klein dorp met een goede après-ski in de Luis Keller, maar ook de bar van het hierboven liggende hotel Corona is zeer gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2008

Door: Eric Janssen over Ortisei

Ortisei is het grootste en gezelligste dorp in het Val-Gardena gebied. De Seiser Alm is alleen voor beginners. De rest van het gebied is zeer geschikt voor gevorderden. Apres ski is matig. Eten is top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2008

Door: Schneehase over Wolkenstein

Wij zijn in 2006 in Selva/ Wolkenstein geweest. Ik ski zelf al een aantal jaar en ben tot nu toe nog steeds super-enthousiast!! Vooral de Luisl Keller was onvergetelijk... Eerlijkheidshalve moet ik daarentegen ook toegeven dat dat ook feitelijk de enige (fatsoenlijke) plek was om te apres- skiën, maar dat neemt niet weg dat we anders naar een andere 'tent' waren gegaan. Aanrader!! Ook de "Sella Ronda" is een aanrader. De gevorderde skiër kan in 1 dag linksom én rechtsom skiën. De beginner zal met 1 zijde al een complete dagvulling hebben. Erg mooie pistes (gevarieerd). Het dorp Selva-Wolkenstein is erg gezellig en er heerst geen opgefokt sfeertje zoals tegenwoordig in Oostenrijk. De afdaling vanuit Selva naar Ortisei is super, net zoals Ortisei zelf!! Nadeel is echter dat het daar barst van de Russen, die nog nooit op skies hebben gestaan... Voor de gevorderde skiër is dit een uitstekende stek! Prima pistes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 oktober 2008

Door: kees over Ortisei

Wil even dit zeggen, ben een Oostenrijkofiel maar ik ga nu al 15 jaar naar Ortisei ..en wil nergens anders meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 juli 2008

Door: klootwyk over Wolkenstein

Reeds 2x zijn we naar Selva gegaan; je kunt er skiën in een mooie omgeving, het gebied is lekker groot en de sneeuw is prima. Piste-onderhoud is uitstekend. Dit in combinatie met het vaak mooie weer en het zeer goede eten (en lagere prijzen dan andere landen) maakt dit tot een favoriete bestemming voor ons. Saslong worldcup afdaling is een hele mooie piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2008

Door: Prima denk over St. Christina

Dolemitie superskitie!!!! Was weer een feest dit jaar..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2008

Door: jph over Wolkenstein

Na 14 jaar weer eens terug in dit gebied. En het is nog steeds gezellig en gemoedelijk. In het algemeen vind ik het skigebeid niet moeilijk, maar voor alles wat wils, maar zeker voor beginners en licht gevorderden perfect. Wij logeerden in Hotel Plan de Gralda, in de gelijk namige wijk. Wat werkelijk perfect is, je skied je hotel in en uit en direct op de sella ronde. Ik vind de sfeer op de piste en daar buiten beter als in de overige alpenlanden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2008

Door: BEMO over Wolkenstein

Dankzij vrienden komen wij al een aantal jaren met veel plezier in Selva/ Wolkenstein. We gaan dit jaar met pijn in het hart naar Zwitserland, omdat we iemand meenemen die meer wil wandelen. Volgend jaar gaan we zeker weer terug! Vanuit ons appartement (Villa Augusta) was het de straat over en de lift in. Heerlijk na het skiën borrelen midden in Selva. Leuke tentjes op de pistes om wat te eten en te drinken. Prachtige uitzichten en mooie skitochten en gelukkig niet veel Nederlanders!!! Dus, echt een aanrader wat ons betreft!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 november 2007

Door: Anoniem over Wolkenstein

Wij komen hier al jaren skiën, zowel in december als in maart. Voor ons is het gewoon één van de beste skigebieden, veel variatie van pisten, prachtige omgeving en veel leuke berghutten waar je lekker kunt eten. De pisten zijn bijna altijd goed geprepareerd. Voor snowboarders zijn er wel leuke afdalingen, maar de Sella Ronda is minder geschikt vanwege enkele vlakke stukken onderweg. Voor beginners zijn er veel mogelijkheden op de pisten van Dantercepiës and Plan Gralba. Verder zijn de hotels en B&B (Garni) hier echt wel verzorgd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 oktober 2007

Door: Jessica over St. Christina

Wij zijn vorige winter, in januari 2007, voor de tweede keer naar dit fantstische gebied geweest. Hotel Kristiania is een aanrader: vriendelijk en hulpvaardig personeel, zeer goed eten met heerlijke wijn (voor ons een belangrijk criterium). Ook een lekkere wellness met bubbelbad, sauna, etc. Ondanks de weinige sneeuw en het (te) mooie weer slaagt dit gebied er in om nagenoeg alle pistekilometers uitstekend besneeuwd te houden. Wij waren met zowel beginners als gevorderden en iedereen heeft het naar z'n zin gehad. Goede verbindingen, de nieuwe en moderne ondergrondse trein onder het dorp is een fantastische aanwinst. Kortom, wij gaan in januari 2008 weer naar dit gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2007

Door: Anoniem over Wolkenstein

Voor de tweede keer geweest. Vorig jaar in januari, nu in maart. Het was wederom geweldig. Het skigebied is echt fantastisch leuk. Veel mogelijkheden om elke dag een andere tocht te maken. Het dorp is ook erg leuk, gelukkig geen Oostenrijkse apres-ski taferelen, maar gewoon gezellig. Het eten is overal een feest, evenals de koffie. En de prijzen zijn zoals we in Nederland gewend zijn en niet zo schofterig hoog als in Frankrijk. De bergen zijn grillig en zoveel anders dan alle andere bergen. In alle opzichten Bella Italia.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 maart 2007

Door: Peter J. over Wolkenstein

Wij gaan dit jaar al weer voor de derde keer!!! naar Selva. Na jaren frankrijk is het een genot om hier weer te mogen genieten. Het eten is geweldig. Brede pistes voor iedereen, genoeg te doen hier. Wel ver rijden? Blijf maar lekker in Frankrijk en Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2007

Door: Ria over Ortisei

Wij zijn in januari in St Ulrich, oftewel Ortyisei, op wintersport geweest. Het is daar geweldig. Hele brede en lekker lange pistes die super geprepareed zijn. Het is een groot skigebied en als je een grote skipas koopt, heb je een dikke 1300km piste om te skiën.Wij waren er al vaker geweest maar dan in Canazei. Ook deze keer hebben we weer deel genomen aan een skisafari (evenals de vorige keer) en dat is ons super bevallen (weer).Het is georganesserd door nederlandse gidsen en is dus een nederlandse organisatie (snow-emotion; wat makkelijk is met de taal) en het zijn allemaal super enthousiaste mensen. Al met al het is in de dolomieten geweldig om te skien. Wij zijn beide bijna 60, dus je hoeft niet jong te zijn om deel te nemen aan zo'n safari. Er zijn ook verschillende niveaus. vriendelijke groet Ria

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 februari 2007

Door: wilvangemert@hotmail.com over Wolkenstein

Selva is echt super. De pistes zijn breed en het skigebied is zeer uitgebreid. Ook het zicht qua skiën is super. Het eetniveau in de hutten is echt super. Niet zo'n massa eten zoals in oostenrijk en zeker niet zo'n opgefokt gedrag wat je in oostenrijk wel vaak hebt zo van is er nog een tafel maar gewoon relax. Als je een uitgaansbeest bent zeg mag skihutgedoe dan is selva niet de place to be. Alleen ff +/-200km verder tuffen dan Oostenrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2007

Door: Anoniem over Ortisei

Wij zijn de 2e week van Januari naar Val Gardena gegaan. Wat een geweldig gebied. Moderne liften en eindeloos skien. Ook de sella ronda is bijzonder mooi (denk wel aan de tijd)! Seiser Alm is een aanrader voor iedereen die van mooie brede pistes houdt. Lekker rookvrije restaurants en geen aangeschoten zingende Nederlanders die zaten allemaal in tirol in de regen! Wij heben 6 dagen zon gehad!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2007

Door: Wouter van Boggeleln over Wolkenstein

Wolkenstein is een prima locatie voor wintersport. Sella Ronda is zeer leuk, vooral de oranje route. Bij de groene zit je meer in de lift. Gebied zelf is zeer sneeuwzeker. (Kerst 2006: skien tot in het dorp en 199 van de 200 liften open). Rustige après-ski, geen gezelligheid zoals Oostenrijk. Eten prima, Italiaanse keuken met wat oosterijks getinte gerechten. Voor beginners voldoende mogelijkheden. Voor gevorderden perfect.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2006

Door: Meike over Ortisei

Ik kom al 15 jaar in Siusi en ik vind het echt een prachtig gebied. Elke dag super veel skiën en genoeg eet-/ drinkgelegenheden. Verder zijn de pistes altijd mooi glad gereden en fijn om op te skiën. Het is er ook nooit heel druk doordat de pistes zo breed zijn en vaak ook verschillende afdalingen hebben. De afdalingen zijn niet heel moeilijk aangeschreven, maar er zitten best lastige stukjes bij. Ook voor snowboarders zijn er aparte stuntbanen. En natuurlijk zijn er de snelheidsmeters. Vanuit het dorp is er een goede verbinding met de alm, door een kabelbaan. Wat ik ook zeker het grote voordeel vind, is dat er niet zoveel Nederlanders zijn. Als je weer een wat afwisseling zoekt, kan je naar de nabijgelegen dorpen gaan, of de Sella-ronde doen. Al met al, vind ik het een super tof gebied, met veel mogelijkheden! Ik kan het ook iedereen aanraden om er eens naartoe te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 oktober 2006

Door: Anoniem over St. Christina

Nog een kleine 2 maanden en het is weer zover. Al voor de 5de keer richting dit skigebied (2 keer Ortissei en 3 keer St-Christina) en telkens met meer en meer zin ;-).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 juni 2006

Door: Anoniem over Ortisei

Wij zijn in febr. 2006, na lange afwezigheid (20 jaar), weer eens naar Seiseralm gegaan. Nog altijd heerlijke zwierpistes. Het is enorm uitgestrekt en voor de kinderen ook geweldig. Ons appartement lag vlakbij de Eurotel lift. Ideaal, skiend het huis in en uit. Maar toch kiezen we er niet weer voor; een eind rijden (behoorlijke steile klim!) en niet genoeg uitdaging (meer), kun je goed skien dan is het hier "too relaxed". Je zoekt dan toch eens een zwarte piste, of flinke rode, en die kun je er helaas niet vinden. Maar zonder meer een prachtige uitgestrekte alm, met zeer veel liften en zalige zwierpistes. De innovatie is maximaal, fantastisch liftennetwerk, en alles "up-to-date". Voorheen in Berwang-Tirol geweest, dan is Seiseralm wel wat anders. Meer mondain en niet in de tijd stil blijven staan. (En heel weinig Hollanders). Al met al: mooi, groot zonnig skigebied, maar geen uitdagingen. Nadeel: absoluut maar dan ook absoluut geen apres-ski. Om 17.00 uur is alles dicht. Dat vonden we dus ook een groot nadeel. En voor de rokers: mocht je een sigaretje willen paffen..... dat kan alleen buiten (op terrasjes ofzo). Nergens mag in Italie binnen gerookt worden. N.B. We vinden de Oostenrijkers wel wat aardiger dan de Italianen! Althans, dat is onze ervaring.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 april 2006

Door: Anoniem over Wolkenstein

Val Gardena een prima gebied zeker de Sella Ronda zowel links als rechtsom. Goede sneeuw goedkoper dan andere wintersport landen. Wolkenstein best wat verkeersdrukte. Prachtige mooie lange maar ook brede pistes. Wel veel Duiters vooral in het weekend (dichtbij) weinig Nederlanders. Zeker de moeite waard om nog eens naar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2006

Door: Anoniem over Ortisei

Voor een echte familievakantie! Ook voor "oudere" mensen die het willen leren is de SeiserAlm heel geschikt. De Sella Ronda valt tegen: je zit veel in liften en de wachttijden kunnen aardig oplopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2006

Door: Annatal over Ortisei

Zojuist teruggekeerd uit Val Gardena/Ortisei/St. Ulrich. Dit gebied hebben we (2 ervaren skiers) voor het eerst bezocht. Wij vonden het geweldig ! We zaten in hotel Lersc, vlakbij de Seceda lift die ons toegang gaf tot een schitterend en afwisselend skigebied. We hebben geboft met het weer, 4 1/2 dag zon en 1 1/2 dag bewolking/sneeuw. De pistes zijn elke dag goed geprepareerd en de rijen bij de liften lopen vlot door. Prijs/kwaliteit verhouding is goed, en de mensen daar zijn supervriendelijk ! Reden om volgende keer weer te gaan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2006

Door: Debby over Wolkenstein

Wij zijn net terug uit Selva en het was geweldig! Ontzettend mooie en brede pistes, een heel gevarieerd gebied. Vooral de Sella Ronda is een aanrader, zowel links -als rechtsom. Wij hebben bijna iedere dag ge-apresskied in Luislkeller, hier vonden wij het errug gezellig!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 6 februari 2006

Door: nadia over St. Christina

Februari 2005 in dit dorp geweest, nauwelijks apres ski mogelijkheden. Wel een leuk ski gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 februari 2006

Door: Anoniem over St. Christina

Ik ben twee jaar geleden voor het eerst in italie geweest, en toen heb ik de skihuttentocht gedaan. Dus ik een groot gebied gezien van de dolomieten. Ik kan hier heel kort over zijn, niet allemaal naar toe gaan. De prijzen zijn nu nog redelijk maar als we allemaal gaan, wordt het hier misschien ook weer te duur. St Christina vond ik toen een hele leuke en gezellige paats. Ik ga dit jaar weer hoor !!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 januari 2006

Door: wijnand over St. Christina

Het is een fantastisch gebied ,we hebben vorig jaar een Wenschalets gehuurd geweldig ,gaan we dit jaar weer doen in februari. groet wijnand

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2006

Door: Oof over Ortisei

Inderdaad is de apres-ski wat minder. De liften onderling in het dorp zijn niet verbonden met elkaar dus een stukje lopen hoort erbij. De Seiseralm is inderdaad voor familie en beginners. St. christina geeft bij mij de voorkeur en de apres-ski bij Hotel Wolkenstein krijgt van mij een ruime voldoende.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 14 januari 2006

Door: Erik over Ortisei

IK was er ook met de kerst in dec 2005. Leuk dorp maar beetje weinig vertier. Seiser Alm is leuk voor de familie maar voor de echte fanaat moet je toch de Sella Ronde doen en in Wolkenstein gaan zitten. Daar kun je meer kanten uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2006

Door: Anoniem over St. Christina

Vriendelijke mensen die klaar staan voor je bij de liften, betaalbare pizza's, normale prijs voor een bier, leuk skigebied. Maar wat hier een zwarte piste is, is in frankrijk een rode piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2005

Door: Heidi over Wolkenstein

Wij zijn reeds drie maal in Wolkenstein/Val Gardena geweest en ik moet toegeven, een heerlijk gebied, zowel op gebied van skiën als op gebied van après-ski. Wij logeerden driemaal in hotel Stella, 100 meter van de gondel en de zetellift, je kon zo alle kanten uit. Naar mijn mening is het gebied van de Sella Ronda één van de mooiste die er bestaan. En ook qua après-ski is Wolkenstein een topper. Wij gingen dagelijks après-skiën in de Luislkeller, heerlijk gewoon, zo'n ambiance. Dit is een gebied dat je echt moet gedaan hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2005

Door: Marcel en Desiree Rhoon over Wolkenstein

Wij gaan nu voor de 3e keer, na jaren Oostenrijk, veel goedkoper, VEEL beter eten en zeer vriendelijke mensen. De wachtijden voor de liften is max. 15 minuten, of het nu sneeuwt of niet de kanonnen staan dagelijks aan. Mensen ga vooral naar Oostenrijk!!!! blijven wij lekker genieten in Wolkenstein. Apre Ski lekker belangrijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2005

Door: Walter Luyckx over Ortisei

We waren voor de eerste maal in st-ulrich en het is zeer goed bevallen, op de seiseralm was er genoeg sneeuw om de kinderen te leren skieen, alleen spijtig dat het s'avonds zo druk ik om terug te keren naar het dorp.in wolkenstein zijn goede oefenpisten voor beginners,het aanbod aan piste voldoet goed van makkelijk tot moeilijk, voor ieder wat wils, een aanrader voor gezinnen met kinderen.veel goede en grote stoeltjes liften met kleine wachttijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 november 2005

Door: Eric Janssen over Wolkenstein

Val-gardena is een prachtig skigebied. Met name voor diegene die voor het echte skiwerk gaan is het gebied zeer uitdagend. Apres ski is minder. Maar geen lange wachtrijen zoals in Oostenrijk en een stuk goedkoper dan Frankrijk of Zwitserland. Het eten is er fantastisch en ook de mensen zijn zeer gastvrij. Ofwel een gebied voor de sportievelingen onder ons.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2005

Door: Ton Berendsen over Wolkenstein

Het dorp zelf is gezellig en compleet maar mist wel de uitbundige apres ski van Oostenrijk. Ski mogelijkheden zijn onbeperkt, ook voor de middelmatige skier. De Sella Ronda start voor de deur, voor wie lang in de lift wil zitten. Mooiere tochten gaan o.a. naar de Lagazuoi en Arabba. Ook de Seceda is leuk, met een prachtige afdaling naar Ortisei! Dankzij de centrale ligging van Wolkenstein zijn de mogelijkheden eindeloos. Tip: neem een gids voor 1 of 2 dagen om het gebied te leren kennen. Sneeuwzeker tot eind maart, maar wel met behulp van veel kunstsneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Sneeuwhoogte
Val Gardena

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Gröden. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten