Overzicht beoordelingen Livigno

Hier leest u alle beoordelingen over Livigno. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Livigno met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Livigno achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 april 2018

Door: Petra over Livigno

Leuk dorp met fijn skigebied

We zijn nu een paar keer in Livigno geweest en het is iedere keer weer genieten. Het skigebied is niet al te groot, maar wanneer je het niet erg vindt om vaker dezelfde piste te nemen, kun je je hier prima een week vermaken. Als er verse sneeuw valt is het helemaal feest, want er zijn veel off-piste mogelijkheden (ook voor beginners!). Na het skiën gezellig het dorp in om te winkelen. En tanken voor je weer naar huis rijdt is ook altijd een feestje (goedkoop).

Mooi skigebied
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Het wachten voor de tunnel...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Fam v Pelt over Livigno

Mooi dorp, vele pistes

Livigno is een mooi dorp. Dmv gratis skibus kun je makkelijk bij alle pistes komen. Genoeg variatie voor iedereen. Moeilijkere en makkelijkere pistes. Langere en kortere pistes. Onze kids vonden zo'n terrein met kleine bultjes achterelkaar ook geweldig.

Groot gebied met diversiteit aan pistes. Goede geprepareerde pistes. Fijn winkelgebied gezellig. Gratis skibus.
Skibus gaat maar een kant op dus regelmatig moet je lang in de bus. Gewoon bij halte staan bus komt wel een keer (tijd is tijd kennen ze niet)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 februari 2018

Door: WILLIAM over Livigno

Livigno Is fantastisch

Veel opmerkingen gelezen....de skiliften waren inderdaad aan vervanging toe wat imiddels gebeurd is. Ben jaren naar Oostenrijk geweest,,, Frankrijk..... maar voor mij blijft Livigno de uitgelezen bestemming, waarom? Niet te duur, steeds goede sneeuw...prachtige pistes.... vriendelijke mensen... goed eten, wat wil je meer van je vakantie?

Je komt er thuis.
Iets negatief kan je voor iedere bestemming vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2018

Door: Joep over Livigno

Wat is dit een bijzondere bestemming!

Twee jaar terug voor het eerst Livigno bezocht met mijn vriendin. Wat een bijzondere bestemming! We zijn allebei dol op Italië en dit skigebied en dorp behoren zeker tot onze favorieten. Livigno bestaat uit twee skigebieden die helaas niet verbonden zijn, wat wij wel hebben ervaren is dat je prima iedere dag kunt wisselen. In het dorp kun je belastingvrij winkelen en ook après-skiën. Ook erg lekker eten.

Sfeervol, veel off-piste mogelijkheden, fijne berghutten en een leuk dorp.
De twee skigebieden zijn niet verbonden met een gondel. Daarvoor moet je met de bus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2017

Door: Jan Jongeneel over Livigno

Belastingvrij dorp, moeilijk te bereiken vanuit Zwitserland via een tunnel met op zaterdag lange files.

Langgerekt dorp met aan twee kanten skihellingen. Heel veel winkels, vooral met belastingvrije parfumerieartikelen, drank, sigaretten. Vroeger kon je er vrij goedkoop mooie merkkleding kopen maar dat is voorbij. De horecaprijzen zijn de laatste jaren sterk omhoog gegaan, evenals de prijzen voor een hotelkamer, appartement of skipas. Gelukkig doen ze hier nog niet massaal aan dat idiote apresskigebeuren. Om 23.45 gaan alle bars in het dorp dicht en kun je dus genieten van een ongestoorde nachtrust. Enkel in hotel Bivio en aan de rand van het dorp kun je dan nog terecht in een discotheek.

De erg aardige mensen, met name voor kinderen.
Te weinig liften en pistes in verhouding tot het zeer sterk toegenomen aantal toeristen, vooral uit Polen en Tsjechie. Met name tussen 10.30 en 14.00 is het bij de meeste liften erg druk. De cabine van Caroussel 3000 is al jaren aan vervanging toe: veel te weinig capaciteit en staat om de haverklap stil agv mechanische mankementen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 februari 2017

Door: Freddy Braekman , alfredo over Livigno

skigebied goed voor jonge beginners , paradijs voor 65 +,

livigno,, sinds 2006, laatste 3 jaar 2x , meestal in hotel crosal,the best , reeds in bernina,compagnoni,bivio super , prettig dorp , je kan er alle kanten je goed amuseren

tax free, apres ski , vriendelijke controle aan grens , ja wij ook ;;belgen,veel zon
, ???????????

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Joost de Rooij over Livigno

Livigno is een langgerekt dorp met gezellige eettentjes en barretjes. De sfeer is goed en de mensen vriendelijk.

Livigno is een langgerekt dorp met gezellige eettentjes en barretjes. De sfeer is goed en de mensen vriendelijk. Als piste skiër kun je jezelf een weekje prima vermaken en de pistes zijn mooi en afwisselend. De echte uitdaging licht echter in Livigno buiten de piste en met een goede gids kom je op adembenemende plekken terecht.

Leuk skigebiedje voor lichtgevorderde tot experts met uitstekende off-piste mogelijkheden
De reis. De meest logische route is met de autotrein en door de eenrichtingsverkeer tunnel. Reken op minstens 12 uur vanuit Utrecht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 januari 2016

Door: Marie over Livigno

Als M. SERFAUS zegt: geef mij maar Oostenrijk dan zeg ik NOOIT MEER OOSTENRIJK. Het liefst heb ik Zwitserland, maar dat is zo duur. Livigno is gezellig en tof en niet te vergeten: overal lekker eten, zelfs boven op de berg. Sneeuwzeker door de hoogte en hotels voor ieder wat wils. Spijtig dat je inderdaad aan weerszijden van het dorp kan skiën. Nogal onpraktisch.

Wij gaan dit jaar terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2015

Door: Cornelia over Livigno

Sneeuwzeker en belastingvrij dorp

Wij vonden Livigno erg leuk! Het skigebied beschikt over veel brede en niet al te moeilijke pistes. Als je wilt kun je de hele dag met de zon meeskiën, heerlijk! Veel hotels liggen direct bij de piste; ideaal. Winkelen in Livigno is geweldig, niet alleen sportwinkels, maar ook veel kleding en cosmetica.

Betaalbaar
Mooi skigebied
Bereikbaarheid

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 december 2014

Door: Dina over Livigno

Aanrader

Livigno is een bijzonder dorp, met name doordat het taxfree is. Hierdoor zitten er heel erg veel winkels, van alcohol en sigaretten tot kledingwinkels met dure merken. HIernaast kan je er prima voor een noramle prijs een heerlijk Italiaans 3 gangen menu eten. Heerlijk geskiet op de prachtige sneeuw. Dankzij de hoge ligging is het dorp zeer sneeuwzeker. Nadeel is wel dat het niet al te makkelijk bereikbaar is. Er zijn niet heel veel Nederlanders te vinden, je hoort van alles en nogwat.

Sneeuwzeker, mooie pistes.
Niet heel makkelijk bereikbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 1 december 2014

Door: H. Koopmans over Livigno

Mooie pistes, gezellige apres-ski.

Met een aantal vrienden afgelopen winter een weekje naar Livigno geweest. De locatie is niet al te makkelijk te bereiken maar wel in 11 uurtjes te doen. De pistes zijn niet heel pittig of uitdagend, de funparken en offpiste bieden meer uitdagender mogelijkheden. Apres-ski is erg leuk, we hebben ons zeker vermaakt! Het dorp stikt van de winkels waar je goedkoop drank en sigaretten kan halen, het is hier namelijk taxfree shoppen! Nauwelijk Nederlanders te bekennen, best lekker rustig. Veel sneeuw omdat het zo hoog ligt.

Veel sneeuw, niet te veel Nederlanders.
Lastig te bereiken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
1

Datum 19 april 2014

Door: Serfaus lover over Livigno

Nooit meer

Ik had me door een familielid laten overhalen om de eerste week van de paasvakantie 2014 (6-11 april) naar Livigno te gaan onder het voorwendsel dat de skipas in april gratis is en de sneeuw er dan nog zeer goed is. Totaal niet dus. Als je effe de pistes bovenaan verlaat zit je al heel vroeg op de dag in de zware pap. Er was zelfs een dag dat het hele zootje tegen het einde van de skidag terug was aangevroren door een temperatuurdaling tijdens de dag. Je wil echt niet weten op welke manier je dan weer beneden moet zien te geraken. Het enige goede dat er over te vertellen valt, is de breedte van de pistes. Het gedoe met de bussen daar trekt echt op niks. Wij zaten op enkele minuten wandelen van de rand van het centrum, maar toch duurde het 40 minuten eer we per bus aan de Motolinokant waren. Er kwam zelfs een overstap bij te pas. Skigebied is opgesplitst in 2 gebieden langs weerskanten van Livigno. Die zijn niet met elkaar verbonden, dus als je in de loop van de dag wil wisselen moet je weer de bus op. Als je wat doorskiet heb je het er al vlug allemaal gehad. Het 'dorp' is veel te groot navenant het kleine skigebied. Liften zijn verouderd en niet voorzien op piekmomenten. Après-ski is duur en dj's sloven zich uit om het allemaal zeer bijzonder te laten lijken, maar eigenlijk is het allemaal maar een fake gedoe. Pizza's (groot genoeg) en spaghetti (zeer klein) zijn OK van prijs, maar al de rest is een pak duurder dan in Oostenrijk. Ik was in de kroskusvakantie in Fiss-Serfaus, da's echt een verschil van dag en nacht. Livigno raakt nog niet tot aan de enkels van Fiss-Serfaus. Zeg nooit nooit, maar op dit moment zeg ik toch: nooit meer

Breedte van de pistes
Teveel om op te sommen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 4 februari 2014

Door: flikkie over Livigno

1 dorp - vol is vol :-)

Livigno is redelijk moeilijk bereikbaar en daarom redelijk weinig bezocht door Nederlanders - Wel veel Belgen (de meesten per autocar?) en veel Polen, Tsjechen e.d. Wel geen boerige Oostblokkers..., gewone mensen. Veel winkels in dorp, niet echt goedkope, maar de betere merkenwinkels. Parfum, alcohol en benzine aan veel goedkopere prijs dan in de lage landen. Skigebied in twee delen. Bereikbaar via autobussen die om de 10 a 15 minuten verschijnen. Groot deel van de liften is aan vervanging toe. Voordeel van de mindere bereikbaarheid is dat het nooit echt druk is. Eten goedkoper dan bij ons - drinken ietwat duurder (vergelijk het met Knokke-prijzen) - toch aanrader om eens te bezoeken

goedkoop en lekker eten - parfum, alcohol en benzine 30% goedkoper - gezellig winkelen - pistes van licht rood tot donker rood (weinig blauw of echt zwart)
2 afgescheiden gebieden - weinig paaltjes langsheen de pistes - groot deel met verouderde liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 januari 2013

Door: L.De Smet over Livigno

een echt winterdorp

Gezellige sfeer in het dorp, ook voor niet skiërs. Toffe winkels en tax vrij.

Sfeer
Skibus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 november 2012

Door: anoniem over Livigno

Geweldig, voor ieder wat wils.

Ben nu meerder keren daar geweest. Groot gezin met oudere kinderen en alleen onder vrienden. 2013 gaan we weer heen, maar dan met een grote groep met jonge kinderen. Apres ski is leuk en dat kan je vinden bij Carosselo 3000 of gelijk ernaast de Allegra. De koestal (onder Bivio) is super om te stappen!! Mottolino kant is meer het snowboard paradijs. Skiles gehad van Centrale skischool, super geholpen. Ik sta pas 2 weken op de latten, heb alle blauwe en rode banen gehad. per ongeluk 1 zwart, veel bochten maken toch heelhuids beneden gekomen!! Veel winkelgenot, zeer goede deals te scoren. Overigens is het goedkoper om spullen daar te huren of te kopen, is aanzienlijk goedkoper dan hier in Nederland. Auto is hier echt niet nodig!! De bussen rijden om de 10 min, check wel even de kleur.

Goede prijs/kwaliteit & service, leuk shoppen, veel activiteiten, après-ski, hele dag skiën in zon.
Skigebieden liggen tegenover elkaar, maar met pendelbus goed te doen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 mei 2012

Door: Marjolein over Livigno

Heerlijk dorp, fijn skigebied

Wij zijn in de kerstvakantie van 2010 in Livigno geweest en het was super. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat twijfels had van tevoren over het skigebied, aangezien het vooral voor beginners zou zijn. Maar we hebben ons er echt prima vermaakt. Heerlijk carven op brede pistes, off-piste was super, kortom een heerlijke vakantie. Jammer dat de Carosello lift zo langzaam en oud was. Na het skiën lekker wijntje drinken en winkelen. Wij komen zeker nog een keer terug!

Heerlijk skigebied, mooie brede pistes
Geweldig winkelen
Betaalbaar
Skigebied aan de andere kant alleen met skibus bereikbaar
Je kan niet hele lange tochten skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2012

Door: Klaas-Jan over Livigno

Ben dit jaar week na de kerst gegaan en wederom een top vakantie gehad. Ik kom al een jaar of 18 in het dorp het is inderdaad iets duurder geworden allemaal, maar nog steeds redelijk goedkoop . Het is een ideaal gebied voor beginners maar ook voor gevorderen zijn er leuke afdalingen. Zelfs voor de apres skiers is er wel wat te doen, weliswaar geen Oostenrijkse apres ski, maar wel veel gezelligheid. Ik ga altijd meerdere keren op wintersport per jaar maar er zit altijd een weekje Livigno tussen. Het dorp bestaat uit 70 % winkels dus heel leuk om te shoppen ook dit is redelijk betaalbaar als je van dure merken houdt (behoorlijk wat korting). Ook voor het eten is livigno een aanrader zeker de specialiteiten van de omgeving(valtelina). Het dorp is ook via de andere kant bereikbaar via het dorp Bormio dan ontloop je de kans in de file te komen voor de tunnel en trein te staan. (lugano-chiasso-como-lecco-colico-sondrio-tirano-bormio-livigno) het is iets meer km maar wel sneller!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 1 februari 2012

Door: Anoniem over Livigno

Wij hebben in de periode 2003 - 2012 in totaal 7 keer een wintersportvakantie gehouden in Livigno, periodes januari en maart, buiten schoolvakanties, in verschillende gezinssamenstellingen (van baby tot grootouder) en zijn unaniem en onverminderd enthousiast. Wij zijn ervaren skiers, gesteld op luxe. Onze dochter heeft met 4 en 5 jaar geskied bij Centrale, Kinderclub Livigno. Fantastisch! kinderopvang + skiles + lunch + speeltuin. Talen: Du, Eng en It. Voor onze dochter die alleen Nederlands spreekt echter nooit een probleem geweest. Plus + sneeuwzekerheid + weer (koud (!), maar weinig wind en veel zon) + eten (zeer ruim aanbod, vrijwel altijd goed tot zeer goed) + prijsstelling (taxfree dus goedkope koffie en alcohol, niettemin ook hier duidelijke prijsstijging laatste jaren) + super kindvriendelijk + super hondvriendelijk (toegelaten in winkels, vrijwel alle restaurants en hotels) + skien tot in het dorp + geen hoogbouw + relaxte sfeer + taxfree shopping (o.a. kleding) + overzichtelijk dorp, binnen [max 10 minuten ben je met een bus bij een skilift) + vriendelijkheid en voorkomendheid Italianen + skibussen komen in gehele dorp Min - beperkt skigebied - toegangswegen (Vereinatunnel en tunnel naar Livigno kunnen voor vertraging zorgen) Kortom: een fantastisch dorp voor familievakanties waarbij gemak en gezelligheid voorop staan. Note: appartementen hebben een relatief kleine zitkamer gecombineerd met open keuken, veel kastruimte en ruime slaapkamers. sanitair is vrijwel altijd zeer goed. Er zijn grofweg 3 lokaties: bij een skilift (Carosello of Mottolino), voetgangersgebied in het dal (= winkelgebied) of op de berg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 27 januari 2012

Door: Anoniem over Livigno

Zeer moeilijk toegankelijk; tunnel wordt zaterdag afgesloten van 9 hr tot 18hr voor uitgaand verkeer. Boek je ski lessen niet bij new skischool livigno aan lift nr 29, weinig flexibel en houden niet echt rekening met je ski niveau. Veel jonge ski leraars zonder al te veel ervaring. Zonde van de tijd en het geld, beter boeken bij skischool central.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2012

Door: Le Compte Gabriël over Livigno

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 oktober 2011

Door: Jan over Livigno

Dag Fam. Schulte Daar jullie op zoek zijn naar een hotel met zwembad raad ik jullie aan om eens te kijken op de site van hotel MOTA . Wij zijn er op skivakantie geweest 2de week van pasen en zijn er begin juli terug naartoe gegaan omdat het zo goed meeviel. Het hotel is volledig nieuw ( 2 jaar open ) en heeft volgens mij de beste ligging van het hele gebied. Volgende winter met pasen zullen we er terug van de party zijn . Wij zijn een gezin met 2 kinderen 9 en 10 jaar en zij vinden het er ook supper . Ik wens jullie alvast succes met je zoektocht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 augustus 2011

Door: Miranda over Livigno

Beste Familie Schulte, Wij zijn kerst 2010 in Hotel Allegra (http://www.hotelalegra.it/eng/default.aspx#content4) geweest. Het hotel ligt direct bij de Carosello 3000 lift. Het is een comfortabel, kleinschalig hotel (niet luxe) met echt ongelofelijk lekker eten en een leuke, gezellige sfeer. Er zijn ook genoeg luxe hotels met zwembad, maar daar heb ik geen ervaring mee. Veel plezier in Livigno!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 augustus 2011

Door: fam. Schulte over Livigno

Beste allemaal, na jaren van Oostenrijk gaf iemand ons de tip om eens naar Italie te gaan. Heb hieronder zeer positieve reacties over Livigno gekezen, waaarvoor mijn dank;-). Mag ik jullie vragen om een tip wat betreft hotel? Liefst aan de piste maar anders dicht bij de liften. Een beetje luxe zou ook niet vervelend zijn. Kunnen de kids lekker zwemmen en wij even genieten in de sauna of stoomcabine.. Als laaste en ook erg belangrijk heeft iemand een tip welke skischool het beste is voor kinderen van 8 en 9 jaar oud? Wij zullen eind februari tijdens de krokus voor regio noord gaan. Bi voorbaat erg bedankt voor jullie tips. Hartelijke skigroeten uit Hoofddorp. Fam. Schulte

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 april 2011

Door: ann over Livigno

op 1jaar tijd is zelfs de diesel bijna de zelfde prijs al hier bij ons vorig jaar was een volle tank diesel nog maar 52euro en dit jaar betaalde we al 85euro voor een volle tank,dus goedkoop is helaas aan het weg gaan ,maar we blijven er graag komen zelfs na 29j livingo ervaringen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 februari 2011

Door: marleen jorissen sijsmans over Livigno

ik ga al 40 jaar naar livigno het was toen een boeren dorp. Sommige mannen liepen nog in lange kleden alles was super goedkoop, de drank was bijna gratis. Sommige mannen die de liften aangaven waren echt nog arme mensen nu hebben velen van hun een hotel. Nu is Livigno niet meer zoals vroeger toen waren er niet veel toeristen alleen Italianen. Met de auto was het zeer gavaarlijk, langs de fluela pas alleen ijs en sneeuw bijna gaan tunnels ,nu is alles gemakkelijker maar geef mij maar het oude Livigno was toen nog een echt avontuur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 januari 2011

Door: Anoniem over Livigno

Inmiddels 4 keer in Livigno geweest. We gaan altijd de week voor de kerst. Het is dan nog rustig, maar alles is wel open. Livigno is het leukste skidorp dat ik ken. In maart komen we weer terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 december 2010

Door: Fredjes over Livigno

Fredjes bella italia: voor de 5de maal in livigno, nu in hotel bivio, **** super,personeel zeer vriendelijk, fantastisch ontbijt, hotel met alles erop en eraan , wellness enz.......gingen savonds eten in res VIA VAI, schuintegenover bivio, hebben lekkere Grande Cappucino in bivio en kuhstall, met 8 mannen, tussen 40 en 75, het moet kunnen, grtn en dank aan het leven.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 11 december 2010

Door: Anoniem over Livigno

reactie op 5 december 2010. Ik zou je aanraden om tussen 7u en 8u de trein te nemen in selfranga richting sagliains. zie www.rhb.ch - car transporter - vereina hier kan je meer informatie vinden over uurregeling. 'de munt la schera tunnel' is niet zo een probleem meer deze is sinds vorig jaar 24u op 24u open.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 5 december 2010

Door: Anoniem over Livigno

Wij vertrekken 24 december naar livigno... velen spreken over een lastige reis met de wagen! Om hoe laat moet je bv ten laatste aan de trein zijn om nog op een redelijk uur op je bestemming aan te komen?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 november 2010

Door: freddy braekman over Livigno

hoi skivrienden,wij vertrekken op 12dec naar livigno en ,,,,, misschien heeft er iemand een wegenvignet van zwitserland aan te bieden , laat het vlug weten op E Mail henk.houtman@telenet.be.......grtn FREDJES SKIVRIENDEN ITALIA

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 november 2010

Door: jan over Livigno

reactie op vraag van 28sept. Wij verblijven reeds 3 jaar na elkaar met de paasvakantie in livigno. Er zitten inderdaad mensen van de voormalige oostbloklanden in het gebied, deze komen echter niet storend over. De meerderheid van de toeristen in de paasvakantie bestaan uit belgen ( al de gekende belgische organisaties zijn met verschillende bussen daar )De wachttijden aan de liften zijn in mijn ogen minimaal te noemen. kortom ik ga dit jaar ook terug in de 2 de week van de paasvakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 oktober 2010

Door: FREDJES skivrienden ITALIA over Livigno

Vertrekken op 11 dec naar livigno,willen eens bij de eerste zijn, hopen op sneeuw,de woorden van een oude vriend : er zal sneeuw zijn waar er moet zijn¨[MDM] Weer met 8 pers , nu in hotel BIVIO , kijken er naar uit ,wijn...guinnes...en sneeuw gewoon genoeg voor 50,60tigers TOT.......BELLA ITALIA

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 28 september 2010

Door: Anoniem over Livigno

hallo, wij zijn misschien van plan tijdens de paasvakantie 2011 naar livigno te gaan. in andere forums hoor ik vaak dat het gebied de laatste jaren overspoeld is door de "nieuwe rijken". ervaring leert ons dat in de dolomiten de laatste jaren dit fenomeen zich ook manifesteert. maar vreemd genoeg niet zo laat op het jaar (paasvakantie). heeft iemand ervaring ? bedankt

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 16 april 2010

Door: Anoniem over Livigno

Ik zou nr Livigno willen gaan maaar durf geen cabinbe of eitje te gebruiken om nr boven te gaan. Zijn er ook sleepliften die je van beneden kan nemen?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 februari 2010

Door: Marja over Livigno

Voor de tweede keer naar Livigno in de voorjaarsvakantie, en het was weer geweldig! We zaten in hotel Pare, aan de Mottolino kant, naast de lift, beter kon niet. Onze kinderen zijn verwoede snowboarders, en aan de Mottolino kant is een geweldig snowboard -funpark, waar deze week ook snowboard wedstrijden waren, kortom, alle boarders zaten aan deze kant van Livigno, erg gezellig. Het weer zat ook weer mee, elke dag stralend blauwe lucht, en goede poedersneeuw. Volgend jaar weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 12 januari 2010

Door: Miranda over Livigno

In de krokus zou ik via Zwitserland rijden, aangezien het daar waarschijnlijk minder druk is dan via Oostenrijk. Je moet wel door Zürich, maar dat is ook geen wereldstad, dus dat valt wel mee. Je kan de autotrein bij Klosters eventueel ook omzeilen door via Chur, de Julierpas (deze is bijna altijd open), St. Moritz en dan naar Zernez te rijden. Dit is bovendien een prachtige route.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 11 januari 2010

Door: Richard over Livigno

Wij gaan in krokus vakantie naar Livigno, wat is de beste auto route om daar te komen vanuit Nederland, over Basel of via Bregenz??

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 januari 2010

Door: FREDJES over Livigno

SKI ITALIA FREDJES Gaanop 23jan naar Livigno voor de 4de keer met 8 mannen, rustig genieten van het mooie dorp , de zeer verzorgde pistes. Verblijven nu in hotel Compagnoli , het ideale skigebied voor ons 50en60tigers, meer moe da nie zijn , ook al zijn we ervaren skieers...TOT STRAKS .......BELLA ITALIA

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 18 december 2009

Door: hozzek over Livigno

Ga er nu al sinds '96 elk jaar heen, ben in al die jaren ook wel ergens anders geweest, maar ik móet minimaal één keer per jaar naar livigno ! Betaalbare skipas, schitterdende winkels (tax free) ;-), geweldig eten (Paprika) en natuurlijk uitstekende hotels (Nevada). Heb tot nu toe nog áltijd goede sneeuw gehad en lekker weer ! En dat allemaal voor een normale prijs. Ik verheug mij nu alweer op de volgende wintersport in januari En wat het rijden betreft; van thuis tot aan het hotel in 7 uurtjes is goed te doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 december 2009

Door: wim en nina en co over Livigno

Prachtig gebi!ed met één groot nadeel hihihi. Eéns éénmaal geweest blijf je er komen. Als beginners in de winter daar de skilatten aangetrokken en ons laten overhalen door ervaren Livignokenners. Prachtig, kortom zo goed dat we gewoon het in de zomer ook eens moesten zien en nu enkele keer per jaar zelfs. Zeer klantvriendelijk overal. Zeer kindvriendeljik en alles nog betaalbaar voor de iets uitgebreider gezinnen of families. Steeds zon op ons bolleke en prachtige sneeuwkwaliteit. We zijn al op zoveel plekken op vakantie geweest maar deze sfeer in de winter of de zomer is nergens anders te vinden. Tja picolo Tibet is niet voor niks de bijnaam want het kan er verdomd koud zijn maar er zijn daar flessen hartverwarmers genoeg en vooral een lekkere Bombardino. Ohmar maakt de beste en den strafste (Sunday café bij San Rocco)Kindvriendelijk knus betaalbaar strategisch gelegen familiehotelleke vinden wij Fideria en daar zien ze ons zeker terug. Kortom voor ons zal het nog zeker een tijdje de place to be blijven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2009

Door: Rob over Livigno

Heerlijk skigebied. Reis is lastig, met autotrein en 1-baans tunnetje. Als je er bent is de sfeer super en we hadden bakken sneeuw (week voor krokus). Minpuntje was temperatuur (-19 C), vandaar de naam little Tibet. We zaten in Hotel Valeria, met een uitstekende keuken en een bijzondere gastvrijheid (gastvrouw Valeria). In de zomervakantie teruggeweest. Opnieuw bijzonder sfeervol en een fantastisch onderkomen in Chalet Matthias. Livigno is echt genieten, ondanks de obstakels met de reis.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 mei 2009

Door: Jelle Ruiter over Livigno

Wij zijn in de kerstvakantie hier geweest, het was mijn eerste keer. We hebben helaas geen verse sneeuw gezien, maar het was de hele week wel stralend weer. Er zijn niet veel apres-ski-bars in de buurt, hier hebben wij dan ook niet veel gebruik van gemaakt. Wanneer je geen Engels spreekt en wel op les wilt, moet er iemand bij zijn om het te vertalen. De lessen zijn gevarieerd, en er word ook nog wat in competitie verband gedaan. Het is goed te bereiken met de auto, zolang je maar optijd door de tunnel heen bent. Geweldige tijd gehad, volgend jaar (dit jaar dus) weer!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 april 2009

Door: Een Josk-klant over Livigno

Juist terug van een weekje skiën in Livigno. Prachtig weer, mooie brede pistes, nog voldoende sneeuw. Mooi skigebied. Jammer dat je bijna nergens een hut kan vinden om iets te drinken, hebben gans de week gezocht en hoogstens een paar gevonden. Je moet steeds terug naar het restaurant aan de liften of wel helemaal naar beneden, daar is er wel een apres-ski. Spijtig anders kreeg het van mij een 10.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 april 2009

Door: VALERIE over Livigno

Net terug van Livigno, het was weer super! Goede sneeuw, vooral in de ochtend en veel zon aan de blauwe hemel. Voor de kids was de new ski school de max. Ze hebben er veel geleerd en de leraren zijn er zeer vriendelijk. Een echte aanrader. Tot volgend jaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2009

Door: Diana over Livigno

Zaterdag terug gekomen van een geweldige vakantie. Dit pak sneeuw, ideaal om op te skiën. Mijn dochter zat ook bij Doss 18 op skiles, prima te bereiken per bus of per ski vanaf San Rocco (waar we de ski's gehuurd hadden en ze ook in depot konden stallen). Hier kun je prima oefenen en je skiet ook zo naar het dalstation van de Carosello 3000. Heel veel verschillende nationaliteiten in het dorp, wel jammer dat er geen nederlands sprekende skileraren zijn (vooral voor kinderen). Dorp is langgerekt maar door de gratis skibus is alles te bereiken. De locals zijn er erg vriendelijk. Wij gaan volgend jaar weer (voor de derde keer) en misschien deze zomer ook!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 februari 2009

Door: Anoniem over Livigno

In week 8 voorjaarsvakantie 2009 in dit gezellige dorp geweest. We zaten in baita Paola recht tegenover een van de grote liften carosello 3000. Prachtige brede pistes zoals ik ze in frankrijk of oostenrijk nog niet heb gezien. Zeer goede sneeuw en prachtig weer. Alleen dinsdagmiddag sneeuwde het en zijn we het dorp in geweest. Mottollino lift aan de andere kant van het dorp was gezelliger en de pistes waren makkelijker (wel behoorlijke trap naar boven). Daar lag wel een fantastisch snowboard park zoals ik ze nog nergens heb gezien (voor officiele wedstrijden). Kinderen hadden les bij doss 18 wat lastig was te bereiken met de bus dus wij pakten de auto. Goed en vriendelijk les, praten geen nederlands, wel engels. Prijzen op de berg en in de restaurants waren zoals wij het "normaal" zouden vinden (cappuccino 2,50), oostenrijk en frankrijk zijn 1,5 keer zo duur. Minpuntje is de reis ernaar toe: via bregenz heb je twee vingetten nodig+ trein heb je wachtijd (28,- enkele reis) + tunnel (25,- retour). Let vooral op de tijden dat je erdoor kunt. Wel een mooie en leuke reis. Terug via zurich/basel/mulhouse/strasbourg/koblenz/venlo gegaan. Zo rustig heb ik het nog nooit gezien in de voorjaarsvakantie. Je laat oostenrijk links liggen en heb dus geen vinget nodig. Nooit meer via stuttgart zowel zomer als winter. Livigno heeft mij positief verrast. Zeer gezellig en sfeervol dorpje met behulpzame italianen. Veel restaurantjes en parfumzaken (is goedkoop daar) Fantastische pistes om "lekker te knallen" of om heerlijk rustig te breed uit te gaan. Voor ieder wat wils!!! Ik hoop hier nog eens terug te komen. Als je gaat doe ze daar de groeten. veel plezier. (info: skipas 175,- kind 120,- / skihuur 90,- kind 68,- / lesgeld 105,-) dit alles voor 6 dagen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2009

Door: SKI ITALIA FREDJES over Livigno

Gaan voor derde keer naar Livigno, 1 dag op 12 slecht weer, de andere vol zon. Vertrekken nu met 14 mannen, stel je voor. Ideaal ski gebied voor ons vijftigers. Verblijven in hotel Crosal. FANTASTISCH IN BELLA ITALIA!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 januari 2009

Door: Dionne over Livigno

Wij gaan dit jaar voor de derde keer naar Livigno. Altijd sneeuw en meestal veel zon. Brede pistes en voor de snowboarders een goed park. Wij hebben alleen nog maar aan de Mottolinolift kant geweest. Geweldig wat een sneeuw de hele dag van goede kwaliteit. Gezellig en goed eten op de piste en de prijs mag er wezen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 september 2008

Door: Anneke over Livigno

Wij gaan al van 1982 naar Livigno (wij hebben daar nog winters gehad dat we niet thuis geraakt omdat de weg naar de tunnel besneeuwd was en de buldozers eerst de weg nog moest vrij maken naar de tunnel)kontrole aan de grens nog nooit gehad maar ze zijn inderdaad streng die zwitsers ) toen kwam je er nog alleen Italianen tegen maar nu krioelt het daar van de hongaren Polen en andere oostblokkers wel spijtig het is er nog steeds goedkoop maar niet meer zoals vroeger.Maar een zeer leuk dorpke fijne pistes en vervelen doe je er niet ook al zou je geen skieer zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 januari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Livigno

Ik ben al 3x in Livigno gaan skiën en telkens weer verrassend goed. Veel zon, voldoende sneeuw, al is het aan de kant de Mottelino opletten in de namiddag: de afdaling naar de cabinelift aan de Tea del Vidal wordt nogal vlug papperig. Anderzijds liggen boven aan de oostkant (Carossello 3000) de ideale pistes om op topsnelheid te carven. Heerlijk brede pistes en net niet te steil. Ook dit winterseizoen staat Livigno weer op het programma. De après-ski kent 2 uitbundige hoogtepunten: Tea del Vidal en het terras aan de cabinelift van de Carossello 3000. Niet te verwonderen dat je dan ook hier voornamelijk de Vlaamse en Nederlandse skiliefhebbers terugvindt. Het skigebied is dus zeker een bezoek waard, al kan het stadje op het eerste zicht misschien wel wat teleurstellen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2007

Door: Jeffrey over Livigno

Wij komen al jaren in Livigno. Twee keer per jaar komen wij op bezoek. Gewoon heerlijk om tot rust te komen. Natuurlijk kom je meestal voor het skiën naar Livigno. Skigebied is zo mooi en groot. 's Ochtends kiezen wij altijd aan de hand van de zon op welke berg wij gaan skien. Werkelijk voor ieder wat wils. Grotendeels van de liften zijn met kap dus met andere woorden, modern. Er is ruime keus voor lunchen & dineren, heerlijk. Vooral het restaurant in Bivio & Pastorella is aan te raden. Ook bij de pizzabakker 'Tjito' is het heerlijk vertoeven voor een scheet en drie knikkers haha. Andere aanrader is: La mirace. 10 jaar geleden merkte je het belastingverschil met andere landen heel goed maar tegenwoordig valt dit reuze mee. Sinds de euro is ook Livigno gewoon een duur ski-oord geworden. En ook al heb je goedkoop spullen ingeslagen. Het is altijd maar hopen dat je na het verlaten van Livigno niet bij de Zwitserse douna er tussen uit wordt gepikt. Mijn tip: Wees altijd eerlijk tegen de douna wat je gekocht heb. Ik ben in de afgelopen 20 jaar acht keer staande gehouden en acht keer na het eerlijk vertellen hoeveel drank ik bij me had mocht ik doorrijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 oktober 2006

Door: Joost van Sloten over Livigno

Ik woon sinds 15 jaar in centraal Noord-Italië en werk in de horeca. Deze winter ben ik weer in Livigno waar ik een nieuw soort van hotel (appartementen in meerdere chalets) samen met de eigenaars aan het opstarten ben. Over Livigno kan ik zeggen dat het (naast dat het tax-free is) kindvriendelijk is, meer dan 110 km pistes heeft aan twee kanten van het dal met een regelmatige gratis busverbinding tussen de twee dalkanten. Een funpark voor snowboarders, leuk shoppen voor de liefhebbers, gezellige en ook goede restaurants. Persoonlijk moet ik zeggen dat men hier probeert om nog professionele service te geven (geef toe: dat lukt niet altijd). Er zijn mogelijkheden voor alle prijzen van goedkoop, tot hotels en appartementen op hoger niveau. Uitgaansleven kan 's avonds in de verschillende 'pubs' in het dorp of in een van de vele restaurants. Ik wens u allen een prettige vakantie toe en misschien tot ziens in Livigno.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 april 2006

Door: Roos-Marie over Livigno

Zelfs in de eerste week van april ligt er nog genoeg sneeuw om heerlijk te skiën! Ik heb er een geweldige week gehad, mooi weer en zelfs een dag sneeuw! Mooie, brede piste om heerlijk te skiën! Het winkelen is inderdaad een aanrader: cosmetica, horloges en drank in overvloed en uiteraard veel goedkoper dan in NL! Après ski is beneden aan de gondel gezellig, maar verder hebben we niks anders kunnen vinden! We verbleven in Hotel Le Alpi, leuk hotel om aan te raden! Goed verzorgt, schoon en gezellig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2006

Door: jacq over Livigno

Ik ben zo'n 20 jaar geleden en afgelopen Kerst in Livigno geweest. Helemaal goed! Veel heel veel goedkoper dan in Oostenwijk. Mensen zijn aardig. Eten lekker. En behalve de bekende apres ski kan je hier ook na het skieen heerlijk winkelen (tax free). In 1 week heb je echt niet genoeg tijd om alle winkels eens goed te bekijken. Het skieen is ook prima, voor zowel de kinderen als voor meer ervarende! Wij gaan zeker terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 januari 2006

Door: Anoniem over Livigno

rustig skioord, wel koud maar dat voel je niet doordat het er bijna altijd zonnig is en redelijk droge lucht. Sneeuwkwaliteit is eerder ijzig. Busdienst is zeer handig en gratis. De verplaatsing naar livigno is wel complex en zeker niet goedkoop te noemen. Vignet Zwitserland 29 euro, vereinatrein 28 euro enkel en tunnel ook 10 euro enkel. Wel goedkoop tanken in livigno(taxvrij) Diesel kostte 0.685 euro/liter.Ook parfums en alcohol zijn hier zeer goedkoop. Moest de verplaatsing niet zo duur zijn dan zou ik wel terug gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 november 2005

Door: Anoniem over Livigno

Livigno is een Italiaans dorp waar het zowel voor de skiër als niet-skiër leuk vertoeven is: een groot aantal taksvrije winkelmogelijkheden in een gezellige winkelomgeving, veel wandelmogelijkheden. Meestal mooi weer. De moeilijkheidsgraad van pistes is niet zo hoog + aantal pistes is niet spectaculair. Soms is het echt noodzakelijk om de bus te nemen om van één pistegedeelte naar het andere te geraken. Een tussenlift meer zou geen kwaad kunnen. 's avonds is het er echt gezellig. Eerder een bestemming voor een kroostrijk gezin met een aantal niet-skiërs: Alles kun je er op de kop tikken voor een voordelige prijs.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen