Overzicht beoordelingen Le Grand Massif

Hier leest u alle beoordelingen over skidorpen in Le Grand Massif. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u de bestemming in Le Grand Massif met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Le Grand Massif achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2018

Door: Olaf over Flaine

Fijn skigebied, voor elk wat wils

Dit sneeuwzeker gebied heeft voor iedereen wel een afdaling waar hij/zij zich helemaal kan uitleven. Er zijn verschillende blauwe/rode afdalingen richting de aangrenzende dorpen die echt TOP zijn om techniek, snelheid e.d. te perfectioneren. Daarnaast zijn er genoeg pistes die zorgen voor een leuke uitdaging. Mooi uitzicht op de Mont Blanc. Ideaal voor gezinnen, maar ook voor een weekend skitrip met vrienden. Dorp zelf voorzien van alle gemakken. Maar je vind geen uitbundige apres-ski zoals je in de grote gebieden hebt. Vanuit Nederland ben je zo in dit mooie gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Jan van de Ridder over Samoëns

Prachtig veelzijdig gebied!

Het skigebied 'Le grand Massif' is een aanrader voor elke skiër van elk niveau! Heb genoten van de veelzijdigheid van de pistes en de prachtige uitzichten boven op de hoogste pistes in Flaine. Verder het eten is goed in de restaurants ook het prijs kwaliteits-niveau .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2018

Door: Anne-Claire over Les Carroz

Aan de voet van de valei

Een heerlijk skigebied, waarbij je binnen no-time op de piste kan staan en er is voor ieder wat wils. Het skigebied ligt omringt met fijne groene en blauwe pistes, voor de beginners, maar deze pistes zijn ook zeker de moeite voor de gevorderden vanwege het uitzicht! Er zijn een aantal leuke funparks verspreid over de valei, altijd leuk om doorheen te vlammen! Wanneer je richting Flaine gaat met de gondel worden de pistes uitdagender en het uitzicht nòg mooier. Ook is het de moeite om in ieder geval 1 dag voor de Grand Massif pas te gaan (dan heb je toegang tot de volledige valei), om zo de langste piste te nemen, vanaf Flaine tussen de bergtoppen door, hup naar Sixt. Wees wel op tijd, om nog een gratis pendelbus terug te kunnen pakken naar de andere kant van de valei. De omliggende dorpen zijn allemaal de moeite om 's avonds lekker te eten en rustig een drankje te doen, het is er gezellig maar verwacht geen après-ski festijn. Het eten is er redelijk betaalbaar, en ze bieden er veel vlees en kaasfondue aan (voor een vegetariër/veganist niet ideaal) maar als je goed zoekt zal je zien dat sommige tentjes wel iets vegetarisch hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Ralph De Vos over Flaine

Super!

Super groot gebied met heel veel mogelijkheden zowel voor de beginner en gevorderde skiër. Weinig sfeer, maar als je dat niet zoekt is het prima. Door de ligging ook altijd voldoende verse poeder

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2017

Door: evert van moorselaar over Morillon

prachtig skigebied in rustige omgeving

Faciliteiten op orde. Apres-ski in de kinderschoenen. Eetgelegenheden beperkt in aantal en omvang.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2016

Door: W.R. Brouwer over Flaine

Wintersport Flaine

Voor het eerst naar Frankrijk geweest en prima bevallen. Flaine is een leuk dorp waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar het ook s'avonds gezellig is. Er zijn genoeg winkeltjes, restaurantjes, vele wintersportzaken en 2 supermarktjes (Spar&Sherpa) waarvan Sherpa de goedkoopste is. Het dorpje Flaine bestaat uit verschillende niveau's die makkelijk bereikbaar zijn met cabineliften op rails maar ook lopend redelijk te doen zijn. Het viel mij op dat eigenlijk iedereen in het dorp vriendelijk is. Het skigebied biedt voor een ieder wat wils, waarbij het mij opviel dat bijna al de zwarte pistes ongeprepareerd zijn. De blauwe en rode pistes zijn over het algemeen breed, ruim en lekker rustig(januari). In Flaine zijn de afdalingen niet extreem lang, want je begint wel op 2500m maar eindigt alweer op 1600m. Wil je langere afdalingen dan moet je naar de omringende dorpen die prima te bereiken zijn met liften die goed op elkaar aansluiten. Wel jammer dat er nog geen kappen over de stoeltjesliften zitten en dat je bij sommige sleepliften werkelijk afgeschoten wordt, waarbij je gewoon van de sneeuw los komt! Verder een zeer geslaagde vakantie gehad met goede sneeuw, prima weer, geen wachttijden en vele skikilometers. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 november 2016

Door: Elke Schaeps over Les Carroz

Leuk skidorpje, alles op loopafstand of met de skibus

Wij komen hier al 7 jaar in de nieuwjaarsweek. Spijtig is dat we het altijd drukker zien worden, is niet meer zo cosy als in het begin. Wel goed georganiseerd, en er wordt ieder jaar uitgebreid.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Marcel Prins over Morillon

Prachtig gebied. Trage liften. Dure drank prijzen.

Het skigebied is prachtig voor elk type wintersporter, skiër of snowboarder. Alleen voor een skipas van € 237,- verwacht je wel een goede infrastructuur. Dat is niet het geval. Liften zijn verouderd, traag en sluiten slecht op elkaar aan. Er zijn te weinig verbindingsliften tussen de gebieden onderling met name naar en van Flaine. Verder zijn de prijzen voor drank en eten krankzinnig. Men gaat er geloof ik van uit dat je alles zelf meeneemt want er zijn diverse picknicktafels langs de pistes. Dan vraag je om problemen lijkt me (afval?). Vaak zit je appartement dichtbij de piste, maar als je een skibus nodig hebt dan rijdt die helaas niet of niet op tijd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 december 2015

Door: Anoniem over Le Grand Massif

Leuk skigebied

voor ieder wat wils

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2015

Door: Chrisje over Samoëns

Zéér goed en gevarieerd skigebied, goede verhouding prijs/kwaliteit

Wij verbleven een week in februari op de camping Le Giffre. Deze camping ligt op ong. 250m lopen van de gondel Grand Massive expres (8-pers.). Eenmaal boven aangekomen kan je de ski's op en kan je dag beginnen. Er zijn geen dalafdalingen terug naar het dalstation. Je moet steeds terug met de gondel naar beneden. Het skigebied heeft voornamelijk blauwe en rode pistes, geschikt voor elk niveau. Alle dorpen zijn met elkaar verbonden zodat je elke dag naar een ander dorp kan skiën. Wat mij wel opviel, is dat er niet zoveel restaurants langs de pistes zijn, zodat het op de middag wel heel druk kan zijn in de restaurants. Maar als je rond 11.30u stopt voor de lunch, dan heb je nog plek op de terrassen en moet je niet lang aanschuiven voor je middagmaal. De prijzen in de restaurants zijn de gewone gangbare prijzen: een bord frieten met worst, 10 euro. Het centrum van Samoëns is klein maar gezellig, het is nog een authentiek bergdorpje. Tijdens de wintermaanden is er elke week op woensdag een markt, waar je rustig over kunt rondkuieren. De camping is voorzien van alle gemakken en beschikt ook over een verwarmd skilokaal. het personeel op de camping is zeer vriendelijk en behulpzaam.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 24 maart 2014

Door: Mireille Muldaar over Les Carroz

Mooi dorp bij prachtig skigebied

Dit dorp heeft ons afgelopen winter een mooie wintersport bezorgd. Het is een groot skigebied met veel mogelijkheden. Het dorp is knus en zal aan ieders verwachtingen voldoen. Het is zeker een plaats om een keer gezien te hebben. De kleintjes hebben zich prima vermaakt in Les Carroz.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2014

Door: Anoniem over Morillon

Heel leuke en gevarieerde pistes, goed voor families met kinderen.

Veel mooie en gevarieerde pistes, ook voor snowboarders alles makkelijk te bereiken zonder continu in en uit de bindingen te gaan. Minder uitgangsmogelijkheden, maar voldoende restaurants en eerder rustige bars. Niet veel freestyle, maar wel aanwezig. Leuke off-piste mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 juni 2013

Door: Claire over Flaine

Ontzettend leuke vakantie gehad

Flaine is een erg leuk dorpje, vooral voor mensen die er van houden om na het skiën rustig een drankje te doen zonder drukke après-ski en harde muziek, zoals ik. De restaurantjes zijn van goede kwaliteit en de prijzen vallen mee. Het skigebied is ons ook goed bevallen, de kinderen gaan wat sneller dan ons, mijn man en ik hebben ons prima een week weten te vermaken op de blauwe pistes terwijl onze zoon en dochter samen de rest van het gebied verkenden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2013

Door: Pauline over Les Carroz

gezellig en dichtbij Genève airport

Les Carroz maakt deel uit van de 6 dorpen van het Grand Massif skigebied. Er is skigenot voor iedereen, 15 groene, 52 blauwe, 51 rode, 14 zwarte pistes. Binnenkort (winter 2013) opent er ook een spa/zwembad resort. Les Carroz is vooral makkelijk te bereiken vanuit vliegveld van Genève (45 minuten), en 15 minuten van de A40 autoweg. Het dorp bestaat vooral uit kleine(re) chalets en geen hoge torens (zoals Flaine).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 februari 2011

Door: nique over Flaine

Het skigebied is erg uitgebreid en voor ieder wat wils. Gelukkig voor alle boarders weinig sleepliften en voornamelijk grote stoeltjesliften ( 2 tot 8persoons). Van de 8 dagen hebben we slechts 1uur bewolking gehad. Alle overige uren scheen de zon volop, en dat terwijl er al ruim 2 weken geen vlokje sneeuw meer was gevallen. Wij waren daarom ook erg aangenaam verrast dat de pistes niet ijzig waren. Iedere nacht werd met pistebullies hard gewerkt. Sneeuw werd aangevoerd van buitenaf en ook opgebracht vanaf off-piste waardoor we iedere dag opnieuw mooie pistes hadden. Complimenten !! Het personeel bij de liften was heel vriendelijk, behulpzaam en verantwoordelijk. Ik vond de terassen op de pistes prima: heel vriendelijk personeel en over het algemeen erg schoon. Ook de vele ligstoelen hebben van onze vakantie in de sneeuw met al die zon een topvakantie gemaakt. absoluut een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 februari 2010

Door: tonina over Flaine

Vanuit nederland over de snelwegen goed aan te rijden dorp in het grand massif. Wel winterbanden gebruiken voor het laatste stukje de berg op en in het dorp(besneeuwde wegen. )Appartementen uitstekend en dicht bij de stoeltjeslift.(8 persoons). Geen wachtrijen. Geen last gehad van studenten maar wij zaten in de rustige week .Vooral s'nachts verse sneeuw, overdag zon en mooie pistes. Kan wel koud zijn in januari. Heerlijk heel de week geskied en gesnowboard. Tussen de middag een plat du jour, was goed verzorgd voor een schappelijke prijs. Mooi terras bij de gondel.Vriendelijke bediening in frans,engels,zelfs een beetje nederlands. 's-Avonds uit eten gaan is goed te doen. Boodschappen doen bij de sherpa,bij de winkeltjes, moet je naar beneden met de lift..wij zaten in flaine foret.Veel goedkoper dan de Spar en goed te doen..Parkeren(4 euro per dag) achter het appartement,goede parkeerplaats. Bij aankomst en vertrekt mag je het dorp in voor anderhalf uur om te laden en te lossen bij je appartement.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 februari 2010

Door: Joost over Samoëns

Ben er geweest in de voorjaarsvakantie. Bij aankomst waren de skilessen allemaal vol! Onaardige medewerkers bij de liften, wij zien er nl. enorm nederlands uit (blond en boven de 1.80). Alle Fransen picknicken, mede omdat de gelegenheden om tussen de middag wat te kopen gering was of duur. Het dorpje is enorm schattig dat wel, leuk voor oma die op de kleintjes moet passen. Accomodaties zij klein! je moet altijd in je auto stappen om skilift te bereiken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 maart 2009

Door: Truus over Flaine

Waanzinnige vakantie gehad. Zaten in Montsoleil, een geweldig appartement. Het luxe straalt ervan af. Opgemaakte bedden bij aankomst badjassen badslippers. Schone handdoeken op de helft van de week. We waren met een baby en het zwembad was heerlijk warm voor haar. Voor het baby bedje zelf lakentjes en dekentjes meenemen.Je kan vanuit het appartement gelijk weg skieen. We zaten er de laatste week van maart en de sneeuw was prima. De winkels zijn een eindje lopen. 15 jaar geleden ook in dit gebied geweest. Er zijn veel liften vervangen, moderne snelle verbindingen zijn er gekomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2009

Door: Sandra over Flaine

Heerlijke vakantie gehad in februari. Vriendelijke mensen bij de liften en prima geprepareerde afdalingen. We zaten in een nieuw appartementencomplex. Flaine- Mont Soleil. Zoiets zul je niet zo gauw meer mee maken in Frankrijk. Zag er ontzettend mooi en verzorgd uit. Ze willen in het dorp af van "beton dorp" En ze zijn zeker op de goede weg. Wij komen zeker nog eens terug in dit mooie ski-gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 oktober 2008

Door: Ilse over Les Carroz

Wij hebben zelf een appartementje voor 2,3 personen in Les Carroz en zijn zoveel mogelijk in dit prachtige dorp te vinden. Bel ons gerust voor meer informatie op 0180848220. Het dorp heeft door de afwezigheid van lelijke utiliteitsbouw de sfeer behouden als die van een Oostenrijks bergdorp. De mensen zijn er vriendelijk en het skigebied is groot (toegang tot 265 km piste), ruim en mooi. Wij raken er niet uitgekeken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2008

Door: karin over Samoëns

Pasen 2007 - 's morgens prettig skiën boven op de pistes, lekker zonnen in de namiddag in het prachtige dorpje! Heerlijke vakantie: vriendelijke mensen, heel lekker gegeten en een mooie plek voor wandelingen en uitstapjes, een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 april 2007

Door: Anoniem over Flaine

Flaine. Oude liften slecht onderhoud van de pistes. Weinig winkeltjes, duur, veel nederlanders die denken dat ze lollig zijn. Overlast van studenten bij P&V, denk je wat duurder te huren, zitten ze daar ook weer. Al vaker mee gemaakt 2 studentenclubs die elkaar het leven zuur maken, kun je gaan bemiddelen. Is hier is geen oplossing voor? Veel sneeuw, lekker dichtbij, goed kunnen parkeren. Al met al een leuk gebied. In oostenrijk zijn ze verder met de liften veel moderner en snel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 april 2007

Door: Aukje Hille over Flaine

Ja. Flaine is sneeuwzeker: het sneeuwt er dan ook vaak dagen achter elkaar. De schaduwzijde van 'sneeuwzeker'! Wij vonden de liften behoorlijk aan de magere kant, te oud, te langzaam. Ook de pistepreparering was duidelijk weer eens met de Franse Slag: het duurde vaak te lang voor er geveegd werd en veel verbindingen bleven ondanks de overvloedige sneeuwval de hele week dicht. Verder: typisch Frans: kleine appartementen, weinig gezellige pistenrestaurants, een afgetrapte uitstraling. Ook weinig te doen buiten het skiën en helaas veel schreeuwende Hollanders die denken dat ze 'leuk' zijn. Als je aan dit alles maling hebt is het best leuk daar in Flaine.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 14 maart 2007

Door: Jos van Beuningen over Flaine

Vanaf 9 maart 2007 waren wij met 5 vrienden in Le Grand Massif voor een mini ski. Flaine met omligende dorpjes heeft uitstekende pistes. Sneeuwzeker met prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Makkelijk en niet te ver rijden. Op z'n Frans: dus geen sfeer, geen apres ski, maar we kwamen om 3 dagen te skien en dat ging perfect. Voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 januari 2007

Door: Willeke over Samoëns

Wij zijn in Samoens geweest en het was daar super veel sneeuw mooi uitzicht. Echt een aanrader voor iedereen. Volgend jaar gaan we weer. Bedankt skileraar Jonathan weet je nog een paar woordjes Nederlands. Groetjes Willeke, Teun, Aniek, Vere en luuk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 januari 2007

Door: Anoniem over Flaine

Flaine, net terug zoals bij veel mensen slechte sneeuw. behalve op de hoogste plaatsen dan. Er werd zelfs sneeuw aangevoerd met vrachtwagens maar er was dan ook een wedstrijd van de FIS. Dan kan het dus wel schijnbaar. Duur gebied ongezellig met de beton blokken. Bij de spar melk 1.20 euro bij de sherpa 0.80 euro cent vreemd een liter half volle melk wordt duur drinken zo. Goed appartement van P en V, groot netjes opgekapt. Alleen weer die studenten die het verzieken door hun lawaai op de gangen en het trappenhuis. We zullen er best nog een keer heen gaan maar dit zal wel even duren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 juli 2006

Door: Alex over Flaine

Het gebeid is een mix van modern en oud. Er zijn hypermoderne stoeltjesliften, klassieke eitjes liften, een antieke sta/cabine/1persoonslift, een paar zeer lastige sleepliften. Flaine zelf is een gemeenschap van Flatgebouwen, dus geen sfeer van gezelligheid, maar zakelijkheid. Hier komt wel verandering in, ze bouwen een nieuwe luxe chalet wijk en er is al een chaletwijk Hameau de Flaine. Après ski is er wel, maar niets groots, of uitgebreide keuze. Daar hadden wij geen last van, aangezien wij kwamen om te skiën. Rescidence de la Forêt is een goed verzorgd appartementen hotel, dankzij de renovatie. Verbazend is het dat je nog steeds een budgetprijs voor betaald. Het enige waar wij niet tevreden over waren was het avondeten. Voor de rest is dit weer een vakantie om te blijven herinneren en om zeker nog een keer terug te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 juli 2006

Door: Alex over Flaine

Het is alweer een tijdje geleden en zeker nu niet het weer om aan skien te denken, maar dat doe ik toch. Onze vakantie was van 11 tot en met 18 maart. Onze acco was die van Rescidence de la forêt. Na wat kleine moeilijkheden op de aankomstdag (omleggen sneeuwkettingen vanwege hevige sneeuwval, niet in je kamer kunnen omdat de chauffeur van de bus ligt te slapen en die bus was zwaar vertraagd). Gelukkig kregen we een ander appartement, deze appartementen zijn in het afgelopen jaar gerenoveerd en uitgerust met mooie nieuwe apliences. Echt schitterend. Na een zondag met sneeuwbuien klom de temperatuur naar zomerse waarden later in de week. De pistes konden eindelijk geprepareerd worden en alles ging open. Wat in het begin van de week nog halve tiefschnee pistes waren was gedurende week weer herkenbaar als de brede Flaine racebanen; mooie brede pistes, waar je naar hartelust kan carven. Laat ik dat nu net die vakantie hebben geleerd. Apres ski, er is wel wat, Flying Dutchman, onder de Rescidence en een Ierse Pub. Niet uitgebreid dus... Maar als je naar Flaine komt om te skien, dan zit je goed....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 maart 2006

Door: Ridder over Flaine

Ja , dit was het weekje (4-11/3/06)wel in Flaine - ruim 1m sneeuw erbij! Prepareren van de piste's was minimaal, wel altijd verse sneeuw wat ook heerlijk is! Wij zaten in Hameau-chaletdorp en dat is echt een aanrader, ruime en luxuese chalets+garage enz... De aprés is wat minder, Frankrijk zeker??? Het gebied biedt voor iedereen wat en je kan er zeker één week volop tegenaan! Wat de prijzen betreft, die zijn wel duur en je voorziet beter zelf in één en ander. Enkele keren gaan eten en dat smaakte wel heerlijk, keuze genoeg volgens mij. Ga er zeker nog eens terug, hopelijk met wat beter weer dan. Wij zijn wel alle dagen gaan skiën. Doen! Ferm skigebied en de Mont Blanc lonkt altijd…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 maart 2006

Door: Richard over Flaine

Als verwende wintersporter zeker niet teleurgesteld teruggekomen na een weekje Flaine. Kan er mee te maken hebben dat er in die week 120 cm sneeuw viel, zodat we weinig pistes hebben gezien. De zelfde helling 3 keer maagdelijk aantreffen in 3 dagen.... Weet niet of ik er veel uitdaging zou vinden als ik tot de piste ‘veroordeeld’ was? Er wordt weinig geprepareerd, maar de meeste afdalingen zijn niet te stijl en voor beginners goed te doen. Eten op de piste is niet alleen duur, maar ook vrij saai, met in ieder restaurant de zelfde keuzes, .... weinig ‘streekvoedsel’ en veel hamburgers en pizza’s. P.s, Het is geen pittoresk dorp, als dat is wat onder ‘mooi’ wordt verstaan. Het is wel slim en ruim gebouwd en als je naar details kijkt kun je zelfs interessante (mooie?) details ontdekken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 maart 2006

Door: Anoniem over Flaine

mooi maar zeer duur, ze zouden dringend de prijzen moeten aanpassen naar de belgische normen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 september 2005

Door: Tom van der Burg over Flaine

Flaine is een dorp dat gebouwd is in de jaren '60, dat is duidelijk te zien aan de bauhauss-architectuur die veelal is gebruikt. De meeste gebouwen zijn betonnen constructies en stralen niet erg veel gezelligheid uit.Het gebied heeft niet echt een bruisende apres ski, maar er zijn wel mogelijkheden om lekker wat te drinken na het skien/boarden. Ga naar Flaine niet voor de gezelligheid van het dorp, want dat zal je niet snel vinden. Het is verder ook een dorp waar veel fransen komen wintersporten. Nu naar de goede punten van Flaine, want die zijn er wel degelijk, want Flaine is een van mijn favoriete bestemmingen. Het gebied is erg bebost en kent vele mooie afdalingen door het bos. het gebied is niet ingewikkeld, na een paar afdalingen ken je het gebied al op je duimpje, je raakt gelukkig niet snel verdwaalt. Wanneer je een grote pas voor het gebied Grand Massif erbij hebt(zodat je naar Samoens en Les Carroz kan) wordt het wel wat ingewikkelder, je moet dan goed op de bordjes letten en zorgen dat je op tijd voor de lift terug bent. Deze uitbreiding maakt het skien wel leuker en gevarieerder. Het gebied ligt hoog genoeg om van december tot april te kunnen skien, in hartje winter kan je vaak wel tot een hoogte van 800 meter doorskien. Beginners en kinderen zijn hier ook op de goede plaats, er zijn veel pistes die niet erg steil zijn en niet te hoog gaan. Eigenlijk is er voor ieder wat wils in Flaine, je kan zelf kiezen hoe hoog en hoe steil je gaat. Je kan er voor kiezen om in het gebied van Flaine te blijven of lange tochten langs de andere dorpen te maken.(gebied Flaine telt 140 km pistes en Grand Massif telt 265 km pistes) Voor de gevorderde skiers zijn er genoeg offpiste mogelijkheden, je kan erg goed tussen de bomen skien en er liggen mooie powderbowls en poedervelden. Men moet dan wel oppassen voor de diepe spleten die wijdverspreid in Flaine liggen. Dit komt door het soort gebergte waar Flaine in ligt, het is erg rotsachtig dus wel goed oppassen naast de pistes. Het offpiste skien is erg goed, omdat er vaak erg veel en goede sneeuw valt. Flaine, liggend in de schaduw van de Mont Blanc ontvangt per jaar zeer veel goede sneeuw door haar ligging. Ik ben zelf altijd erg tevreden over mijn vakanties in Flaine, goed skien, goede sneeuw, veel mooi weer, en een mooie omgeving.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Le Grand Massif

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Le Grand Massif. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd.

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten