Overzicht beoordelingen L'Alpe d'Huez

Hier leest u alle beoordelingen over L'Alpe d'Huez. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u L'Alpe d'Huez met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over L'Alpe d'Huez achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 mei 2018

Door: Menco over L'Alpe d'Huez

Franse topbestemming

Door de jaren heen diverse keren in Alpe d'Huez geweest en iedere keer weer een toptijd. Het skigebied is behoorlijk groot en door de hoge ligging is de sneeuw altijd van topkwaliteit. Je kunt er prachtige lange afdalingen skiën zoals de Sarenne en de afdaling naar Vaujany. Het aanbod van liften is prima en wachttijden maken wij niet vaak mee. Het dorp zelf is niet echt gezellig, maar is wel praktisch en biedt alles wat je nodig hebt. Het zwembad en het sportcentrum spreekt ons erg aan. Als je van après-ski houdt dan moet je naar La Folie Douce

Complete bestemming
Sneeuwzeker
Groot skigebied
Ver weg
Niet echt authentiek

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Danny over L'Alpe d'Huez

Heel mooi, aprés-ski niet zo goed

Over het algemeen goed mooie pistes voor elk wat wils

Skiën tot aan het hotel
Eten redelijk duur

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2015

Door: Robbert over L'Alpe d'Huez

Genieten op het 'eiland in de zon'

L'Alpe d'Huez stond hoog op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken en afgelopen winter kwam het er dan eindelijk van. Helaas lag er aan het begin van de winter nog niet zo veel sneeuw, maar door de hoge ligging kon er toch prima geskied worden. Op de gletsjer waren de omstandigheden zelfs perfect. De lager gelegen afdalingen zijn ideaal voor beginners, hoe hoger u in het gebied komt, hoe lastiger de pistes worden. Mythische afdalingen als 'Le Tunnel' en 'Sarenne' mag u niet missen. Het dorp beschikt over alle faciliteiten waar u tijdens uw wintersport naar op zoek bent. Voor families is het goed om te weten dat het dorp over een speciaal label beschikt.

Veelzijdig skigebied
Sneeuwzeker
Zonnige ligging
Veel faciliteiten in het dorp
Straten in het dorp zijn erg steil

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 september 2014

Door: Verheij over L'Alpe d'Huez

Fantastisch skiën

Heerlijk skigebied met uitgebreide mogelijkheden. Ook de off-piste mogelijkheden zijn eindeloos. Na het skiën valt er in het dorp nog genoeg te beleven en is er gezellige après-ski. Onze accommodatie lag vrijwel direct aan de piste wat erg grappig was.

Uitgebreid skigebied
Gezellige sfeer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 mei 2013

Door: Jim over L'Alpe d'Huez

Superchill gebied

Ik ben afgelopen kerstvakantie in Alpe d'Huez geweest met een paar vrienden. Superrelaxed gebied, iedereen kon al snowboarden dus de pistes waren niet te moeilijk. De sneeuw was goed, beetje off-piste gereden en het park waar we een paar keer doorheen gingen was ook goed geprepareerd. Paar leuke barretjes dus ook na het snowboarden is het wel leuk, maar kan ook komen door de mensen met wie je bent haha.

Veel pistes
Leuk dorp
Goed funpark

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2011

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

Leuk skigebied. Vooral de Fransen zelf bezoeken dit gebied. Er waren dan ook weinig Nederlanders. In de omgeving van de liften veel groene en blauwe pistes, waardoor het met kinderen/beginners leuk skieen is. Helaas waren de echte zwarte pistes dicht als gevolg van te weinig sneeuwval deze winter. Tijdens onze vakantie (25-2 tm 5-3) werd de Tunnel-afdaling wel geopend. Schijnt een echte uitdaging te zijn voor de cracks! Wij zaten in een chalet in Altiport, een aanrader met catering. We konden van hieruit zo de piste op en af skieen. Vanuit dit punt kun je veel kanten op, waar overal uitdagende rode pistes te vinden zijn. Mn de lift door het dal is een bijzondere ervaring en erg mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 januari 2011

Door: Robert over L'Alpe d'Huez

Als je van veel traplopen houdt (van de ene lift naar de andere), graag in oude en langzame liften zit, dan is dit het perfecte gebied voor jou. Ben je ook nog eens liefhebber van veel verschillende 'old school' liften dan zit je hier helemaal goed. Nog nooit zo veel moeten lopen en klimmen om van de ene lift bij de andere te komen. Ik ben in veel skigebieden geweest in Europa, maar dit is echt een beperkt klein gebied. Er zijn een aantal aardige pistes voor de gevorderden, maar met te weinig sneeuw zijn deze gesloten, of bezaaid met stenen. Na een dag of drie heb je het hier wel gezien. Rond Alpe d Huez is het druk, maar richting Vaujany zijn nog best wel lekkere pistes te vinden waar je op tempo kan skien. Ook wel opmerkelijk dat ik op diverse website een toch wel opmerkelijke sneeuwhoogte zie. De afgelopen week was er weinig sneeuw meer over op de pistes, maar even zo vrolijk berichten websites over sneeuwhoogtes van 60 cm in het dal tot 195 op de top. Ik ga hier niet meer naar toe, er zijn betere opties in de Franse Alpen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 februari 2009

Door: Ans over L'Alpe d'Huez

Al vele jaren gaan wij naar Alpe dHuez. We zijn net weer terug van een heerlijke vakantie. Het hele gebied, ook de kleine dorpjes als Vaujany en Oz en Auris zijn zeer aan te bevelen. De pistes zijn geweldig. Veel mogelijkheden voor alle niveau's. Ook bv dagtochten. Skischolen uitstekend, maar geen Nederlands ondanks de brochures. Voor de kinderen is dat een probleem. Maar ruimschoots gecompenseerd door wat Alpe d'Huez te bieden heeft. Met de skipas kun je ook een dag naar Les Deux Alpes. Ook een prachtig gebied. Met je skipas kun je ook naar een openluchtzwembad en de schaatsbaan. Er is ook een spannende sleepiste, en een uitgebreid snowpark voor de snowboarders. De Apres Ski, ja, daar gaan wij niet voor. Er is van alles te doen, maar niet zo gezellig aanwezig als bv in Oostenrijk. Wel goede resraurants.En wat ook belangrijk is: door de hoogte is er meestal een stralende zon! Trouwens, ook zomers is het er mooi, met de nadruk op van alles op fietsgebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 15 november 2008

Door: jan over L'Alpe d'Huez

Wij gaan al 4 jaar aan een stuk naar alpe d'huez. De pistes zijn er de maks. veel of piste mogelijkheden.De appartementen dat wij huren zijn in oz en oisan omdat het daar veel rustiger en gezelliger is .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2007

Door: Sanne over L'Alpe d'Huez

Ik heb afgelopen winter 4 maanden in het gebied Alpe d'Huez gezeten. Zelf woonde en werkte ik in Villard-Reculas, een heel klein dorpje waar verder weinig te beleven is. Dit dorp is wel aan te raden voor mensen die hun rust zoeken en dicht bij de pistes willen zitten. Vriendelijke mensen en een zeer goed restaurant boven in het dorp. Het gebied zelf is groot, afwisselend en weinig wachttijden bij de liften. Alle skiërs kunnen er terecht. Voor de gevorderden zijn er veel off-piste mogelijkheden, echt op maagdelijk witte hellingen. Het is typisch frans, dus kaal en geen/heel weinig bos. Als er veel wind is, is het koud en zijn de gondels dicht. Apres ski heb ik niet veel meegemaakt, mede door werk. Maar 's avonds is Alpe zelf erg gezellig, vooral Smithy's. Daarna door naar l'Igloo of la Cave. Voor de Nederlanders is er de Grotte du Yeti, ben ik zelf slechts 2x geweest. Vaujany heeft de gezellige Swallow-bar. Zeker een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2006

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

net terug uit alpe d'huez... geweldig chalet in altiport (via camelot) ongekend...aan de piste me alle faciliteiten...niet echt frans. Pistes prima...aantal gesloten liften vind ik te weinig (vooral vergeleken met de gebieden die ik ken) dus dat is af en toe bevriezen in de lift... Apres ski is echt een drama (vergeleken met Oostenrijk) ze snappen het niet niet in Frankrijk. Als je met die insteek gaat en het niet verwacht kan je je prima vermaken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 februari 2006

Door: Jos bosman over L'Alpe d'Huez

tis de max zuipe da we daar gedaan ebbe

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 26 november 2005

Door: Anoniem over L'Alpe d'Huez

Alp d'Huez heeft schitterende afdalingen, lekker lang en voor je gevoel kun je alle kanten op. Wel heb ik het idee dat wanneer het er waait de pistes één ijsklomp worden (er zijn veel "open" pistes) Wij hebben 2 keer een zonnige week gehad. De apres ski is net als in de andere Franse gebieden knap waardeloos (vergeleken met oostenrijk) Wanneer je dit incalculeert en je gaat met een leuke groep, kan je hier een echte kilometervreter worden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen