Overzicht beoordelingen Valloire

Hier leest u alle beoordelingen over Valloire. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Valloire met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Valloire achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 maart 2018

Door: Jarmo Leijten over Valloire

Mooi skigebied voor ieder niveau

December / januari, heel rustig op de piste. En ondanks dooi toch gewoon de dalafdaling open.

Lift voor appartementencomplex
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 februari 2018

Door: T.R.T. over Valloire

Franse prachtbestemming voor jong & oud

Valloire heeft mij in positieve zin verrast. Wat een heerlijk dorp! Sfeervol, gezellig, prachtig skigebied en verrassend aardige mensen, ik heb er heerlijke dagen beleefd... Het dorpje beschikt over een leuk straatje met daarin diverse winkeltjes, restaurants en bars. Tijdens mijn verblijf werd net het jaarlijkse ijssculpturen festival georganiseerd wat het geheel nog wat extra's gaf. Het skigebied beschikt over 150 km piste, maar voelt wat mij betreft een stuk groter aan. Je kunt een tocht maken naar Valmeinier om vervolgens ook de pistes aan deze zijde van het skigebied te ontdekken. Er zijn tal van heerlijke afdalingen die over het algemeen niet al te moeilijk zijn. Voor beginners is het overigens goed om te weten dat er in Les Verneys een gratis oefenlift is. Wat ik een beetje miste in het skigebied zijn gezellige berghutten.

Sfeervol, compleet skidorp
Gemoedelijke wintersportsfeer
Adembenemend landschap
Uitgestrekt skigebied
Tal van activiteiten naast skiën
Kan moeilijk te bereiken zijn
Weinig gezellige berghutten

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Martijn over Valloire

Mooie gevarieerde pistes die fantastisch zijn geprepareerd.

In 3e week januari geweest. Het was lekker rustig op de pistes. Ze werden ondanks de rustige(re) periode steeds uitstekend geprepareerd. Weinig last van hobbels. Tijdens ons verblijf waren de hoger gelegen stukken (rondom crey du quart) beter dan wat dichter in het dal waar ze wat meer ijzig waren. Maar dit kwam door de temperatuur en dat het niet zoveel heeft gesneeuwd tijdens ons verblijf. Maar de liften zijn over het algemeen goed en met weinig wachttijden. (een paar oudere liften zaten er wel tussen) . Werd het wat drukker (tijdens het weekend), kon je prima ook uitwijken naar Valmeinier waar het wat rustiger was op de pistes. Het chateau rapaille was ook een prima restaurantje wat makkelijk was aan te skiën en lekker midden in de zon was gelegen waar je lekker kon genieten en uitrusten. Voor mij als middelmatige skiër waren zowel de rode als blauwe pistes allemaal prima te doen. Mogelijk dat het voor de expert skiërs in dit gebied niet uitdagend genoeg is. Een leuke bijkomstigheid was het sneeuwsculpturen festival wat werd gehouden tijdens de week van ons verblijf. Er waren mooie metershoge beeldwerken te zien en het evenement werd (op vrijdags) afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

prima geprepareerde pistes
sneeuwsculpturen festival met vuurwerk was een leuk extraatje
goede verdeling aantal blauwe en rode pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 februari 2014

Door: Tanya Hoogakker over Valloire

Off-Piste in Valloire

Fantastische week net achter de rug in Valloire. Om eens wat anders te proberen zijn we deze week alle middagen op stap geweest met gids/instructeur Valentino Paleni welke ik had gevonden via de site van het skigebied. Wat een geweldige ervaringen hebben wij met deze man gehad! Alleen maar bergen en onberispelijke sneeuwdekens voor je, of sporen trekken tussen de dennenbomen. Uiteindelijk uitkomen bij een verlaten huisje en daar op de stoep een kop thee drinken. Vervolgens moe maar voldaan in het dorp aan een glas rode wijn met charcuterie! Vive la France!! Voor een ieder die een off-piste ervaring wil meemaken kan ik Valentino zeker aanbevelen. Deze man kent het gebied en de mogelijke gevaren op zijn duimpje en voorziet je tevens van het benodigde veiligheidsmateriaal en oefent hiermee met je. De prijzen zijn zeer redelijk en wij konden met de Engelse taal goed uit de voeten. Wat vooral belangrijk was was dat hij zich en de gekozen routes perfect aanpaste aan ons niveau. Een echte aanrader dus!!

De bloedmooie off-piste mogelijkheden
De buspendel rijdt tot 20.00. Eten in het dorp is dus lastiger als je accommodatie wat verder ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 november 2010

Door: Christine Mettrop over Valloire

Na enkele jaren in Mauterndorf ( Oostenrijk ) geskied te hebben op aanraden van collega's naar Valloire gegaan, vanaf het appartement de straat over steken en zo de skies onder en gaan. Het is een prachtig gebied, met een grote uitgestrektheid aan piste's, vele kilometers, verschillende soorten pistes, voor ieder wat wils. zo heel anders als in Mauterndorf. Gezellig dorp, ( kenden Valloire van de zomer) veel winkels 's avonds nog open, wat het extra gezellig maakt, om na een dag skien toch nog even naar het dorp te gaan. Pistes erg goed geprepareerd vriendelijk personeel op de pistes. Gaan volgend jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2010

Door: Waterschoot over Valloire

Hebben Valloire al enkele malen bezocht. Dorp is netjes en niet te groot of te druk. Alles is er voorzien zoals supermarkten, shops, schaatsen en nog veel meer. Wij zelf zijn er eind december geweest en toen was het bitter koud en veel wind, daarna nog eens in februari wat veel aangenamer was. De temperaturen lagen toen een stuk hoger waardoor je in de voormiddag zeer goed kan skiën, in de namiddag word de sneeuw dan wel een papje. In de namiddag gingen we regelmatig wandelen langs een speciaal aangelegd wandelpad (richting fitometer).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 februari 2008

Door: Anoniem over Valloire

In de Krokusvakantie met ons gezin (5pers.) naar Valloire geweest. Appartement van Pierre et Vacance. Appartement ligt tegen een berg met een prachtig uitzicht over het dorp én met naast het appartement een groene piste die naar de Telecabine lift loopt. Het appartement was wel (te) klein voor 5 personen. Valloire is een mooi dorpje, er bevindt zich geen hoogbouw en alles is gericht op de wintersporter. Het skigebied bestaat uit 3 gedeelten. Setaz, Valloire en Valmeinier. De eerste 2 gedeelten bieden meer dan Valmeinier. In Setaz en Valloire is er een ruime keuze in liften en pistes, zowel blauw als rood. De uitzichten zijn formidabel. In Valmeinier is dat allemaal iets minder. De wachttijden zijn zeer acceptabel (krokusvakantie!!). Alleen aan de telecabinelift tussen 9:30 en 10:00 uur moet je een kwartiertje aanschuiven. Voor winterwandelaars zijn er weinig routes. Afstand vanaf Zeeuws-Vlaanderen is ong. 1000Km. Tip : Rij over Lille, hele rustige weg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 augustus 2007

Door: Trijnie Hollink over Valloire

Een erg leuk dorp met veel mogelijkheden. Goede pistes en vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 juni 2007

Door: jeffrey over Valloire

Super goed dorp. We zaten in chalet du calieber: zeer netjes leuke mensen bij de receptie en lekker dicht bij de lift. Dan is het al snel goed. Volgend jaar zeker weer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 maart 2007

Door: Elise over Valloire

Afgelopen zaterdag zijn we in Nederland aangekomen, terug van een heerlijke week Valloire met alleen maar zon! Toen we in Valloire aankwamen hadden we weinig hoop, alles groen, geen sneeuw te bekennen, maar zodra we in de skilift zaten en aan de andere kant van de berg terecht kwamen was alles wit! Wat een super mooi gebied. Helaas was valmenier deze week slecht te bereiken door weinig sneeuw in het dal (veel papsneeuw) maar dat gebied was toch weinig aan. De pistes in Valloire zijn zeker de moeite waard voor iedereen. Tevens een leuk funpark voor zowel skiers als snowboarders. We verbleven in Chalet du Galibier, super netjes maar niet heel erg groot. Qua prijs verhouding absoluut een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2007

Door: Trijnie Hollink, Enschede over Valloire

Dit jaar voor de eerste keer naar Valloire geweest, maar zeker niet voor de laatste keer. Voor de beginnende skier een geweldig gebied. Ook de app. van chalet Galibier waren voortreffelijk. Wij waren hier 20 januari 2007 en hebben die week genoten van de sneeuwsculptures die er die week gemaakt werden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2006

Door: Rick over Valloire

Wij zijn 18 maart met zes personen naar Valloire geweest. Elk jaar gaan we ergens anders heen. Dit is onze 10e keer wintersport. Het appartement waar we verbleven (chalet du Galibier) was prima. Alles nieuw (zwembad, sauna) en aan de piste. Wij zaten met 6 personen in een 8 persoonsappartement. Als je met zn 8-en gaat dan moeten er 2 in de woonkamer slapen. Het complex lag net buiten het dorp maar prima bereikbaar met de bus (gratis met skipas) of de auto. Het is een klein gezellig dorpje waar je van alles kunt krijgen. De pistes zijn mooi en goed onderhouden. We hebben heerlijk weer gehad. Doordat er veel zon was werden de lager gelegen afdalingen ietwat moeilijker begaanbaar. De sneeuw was papperig. Gezien de prijskwaliteit verhouding is deze locatie/bestemming wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Zowel voor gevordenen als beginners bieden de 150 km aan pistes genoeg uitdagingen. De skilift bedienden waren uiterts vriendelijk en behulpzaam..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 december 2005

Door: aafke over Valloire

Ditjaar hopen we voor de tweede keer naar Valloire te gaan. Vorig jaar waren we in het nabijgelegen Valmeinier en het jaar daarvoor inValloire. Valloire heeft ten opzichte van Valmeinier zeker meer te bieden. Het is een authentiek dorp met markt, kaaswinkel, pleintje, kerk etc.Het is erg leuk door de winkelstraat te lopen en te genieten van alle lichtversieringen aan de gevel. Spectaculair is altijd in januari de ijssculpturenwedstrijd. Skieen kan je er goed. Appartementen van Pierre a Vacances liggen aan de piste, maar als je via de andere telecabine ( Setaz) omhoog wil moet je nog wel even door het dorp klunen. Valloiere is een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen