Overzicht beoordelingen Winterberg

Hier leest u alle beoordelingen over Winterberg. Bovendien heeft u hier ook de mogelijkheid om zelf een beoordeling achter te laten. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestemming kunnen de ervaringen van andere wintersporters zeer waardevol zijn. Bij de beoordeling kunt u aangeven met wie u op wintersport was en wat uw bevindingen waren. Daarnaast waardeert u Winterberg met een cijfer. Het invullen van een beoordeling kost maar weinig tijd en via de onderstaande button kunt u uw recensie over Winterberg achterlaten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 18 februari 2017

Door: Roel Duursma over Winterberg

Dichtbij huis om je skiën te onderhouden

Veel afdalingen voor beginners, maar in weekend zeer druk bij mooi weer. Al voor Winterberg in file en moeilijk om parkeerplaats te vinden

Dichtbij + meer + snellere Liftanlagen
Zeer druk bij mooi weer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2017

Door: Jolanda en Nelleke over Winterberg

Ideaal skigebied voor beginners en families.

Voor het eerst een midweek in Winterberg wezen skiën. Hele leuke tijd gehad. Voor ons, beginnende skiërs, voldoende uitdaging op de blauwe pistes. Winterberg is zeker aan te raden voor beginnende skiërs. Wie weet komen we volgend jaar terug om de rode pistes te proberen.

Diverse pistes op verschillende niveaus.
Doordeweeks lekker rustig op de pistes.
Lekker dichtbij.
In de weekenden druk op de pistes met veel onervaren skiërs. Zorgt soms voor onveilige situaties.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 mei 2016

Door: Familie Winterberg over Winterberg

Super gebied, vriendelijke mensen, dichtbij Nederland, sneeuwzeker

Mooi skigebied, ruim aanbod blauwe, rode, zwarte piste en veel voor kleine kinderen te doen. Goede restaurants en apres-ski! Erg gezellige sfeer, echt wintersport op korte afstand van Nederland. Door de vele sneeuwkanonnen heel sneeuwzeker van vroeg in het tot seizoen tot laat in het seizoen!!

Alles als je van wintersport
Geen!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Richard over Winterberg

Heerlijk gebied(je) voor een dag. Of 2 dagen. Maar een week - nee, dan ga je je als enigzins geoefende skiër toch echt vervelen

Lekker dichtbij huis en toch een prima skigebied. Prima, niet al te moeilijke pistes. Op zaterdagen vaak erg druk, maar op andere dagen uitstekend te doen. Leuker, veel leuker dan een skihal. Uitstekend om te leren skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 september 2015

Door: Hans over Winterberg

Leuk voor een weekend

Winterberg is bij uitstek geschikt voor een weekend skien met de kinderen. Ook beginners komen hier aan hun trekken.

Dichtbij NL
Druk en lange wachttijden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 juli 2015

Door: Erik over Winterberg

Winterberg: wintersportgevoel dichtbij huis

Afgelopen winter ben ik met mijn gezin in Winterberg geweest. We zijn hier al vaker geweest, maar nu waren de sneeuwcondities echt uitzonderlijk goed. Later in het skiseizoen ook nog in Oostenrijk geweest en hier waren de condities zelf minder. Voor onze familie is Winterberg een ideale bestemming. De kinderen kunnen hier uitstekend leren skiën en wij weten hier ons ook altijd wel een weekendje te vermaken. We hebben al diverse accommodaties in Winterberg gehad waaronder Der Brabander en Haus Herrloh. Daarnaast is het met jonge kinderen ideaal dat Winterberg zo dichtbij Nederland is. Een gezellige skihut om tijdens het skiën wat te gaan drinken is de Nordhangjause en de Ussas Hütte.

Heerlijk dichtbij Nederland
Groot aanbod accommodaties, Ideaal met jonge kinderen
Skigebied is groter dan je denkt
Houd de sneeuwcondities goed in de gaten
Het kan erg druk zijn op de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 juni 2015

Door: Maarten over Winterberg

Met jonge kinderen naar Winterberg ipv Oostenrijk

Met jonge kinderen zijn we een keer naar Oostenrijk geweest: files, 2 dagen ben je onderweg en wat zie je van het skigebied? In Winterberg ligt tegenwoordig vaak sneeuw en het gebied is groot genoeg totdat je merkt dat de kinderen verder kunnen en willen skieen!

overzichtelijkheid
dichtbij
er ligt vaker sneeuw dan je denkt
het is geen Oostenrijk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2015

Door: Susanne over Winterberg

Fantastisch gezellig dorp, super leuke apres-ski en prima skigebied!

Voor een weekend skiën of snowboarden hoef je niet ver te rijden. Op 4 uur van Alkmaar ligt Winterberg, Duitsland. Al jaren naar hetzelfde hotel (Hessenhof), midden in het dorp met een leuke bar in de kelder voor gezellige apres-ski. Het skigebied is voor een lang weekend of midweek groot genoeg, veel stoeltjesliften en onwijs gezellige sfeer. Enige nadeel is de drukte in de weekenden op de pistes en de vele beginners, maar ach, we waren allemaal ooit beginners ; ) Winterberg, zeker de moeite waard!

Vriendelijke mensen, gezellige apres-ski, prima skigebied
Drukte op de piste, veel beginners

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 maart 2015

Door: Aatje over Winterberg

Leuk skidorp vlakbij Nederland

Het is erg leuk skiën in Winterberg, vooral wanneer je niet te ver wilt rijden. Enig nadeel is dat de pistes niet lang zijn en dat er vooral in de voorjaarsvakantie nog aleens rijen kunnen staan bij de liften. Vervelend is het dan ook dat de liften niet steeds vol zitten voor een goede doorstroom. Onze 3e x achter elkaar. Weer een nieuwe piste ontdekt bij de Kappe! Leuk! Vooral de Valei, Kappe, Quick Jet en Black hole waren erg leuk, ook voor onze kids. Voor de 3e x skiles gehad bij de Neue Skischule, is ons goed bevallen. Voorheen Duitse leraar (kids waren toe 5 en 6 jr), maar begrepen dit goed. Deze keer een Ned. juf. Vonden ze ook leuk. De jongste (6) vond het jammer om te stoppen na 3 dagen les. Vorig jaar de jongste 4 dagen les gehad en afgelopen kerst 1 dag. Voor onszelf nog steeds genoeg te ontdekken. Dit jaar voor het eerst Winterberg een paar x in geweest. Was ook zeer de moeite waard. 's Avonds uit eten? Ruim van tevoren reserveren. Anders is het vol! Wij namen tussen de middag voor de zekerheid broodjes mee. Het duurde soms te lang voordat je bij een skihut aan de beurt was (voorjaarsvak). Ook op Neuastenberg geweest. Leuk voor een ochtendje. Maar toch terug gegaan naar Winterberg. Blauwe en rode pistes zijn goed. Er zitten echt wel uitdagende rode pistes bij. Sommige zijn makkelijk te doen. Sommige wat lastiger en daar zie je echt menigeen onderuit gaan. Zwarte pistes waren echt hard werken doordat er verse sneeuw lag en daardoor veel bulten. Onderaan verzuurde benen. Dag ervoor beter (maar was toen wel ijzig).

Je kunt in Winterberg prachtige touren maken om te skiën.
Lange rijen bij sommige liften. Lange rijen in de skihutten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2013

Door: Michiel over Winterberg

Lekker dichtbij, maar toch op wintersport!

Hele mooie omgeving, Winterberg heeft super goeie liften veel 6 persoons liften. En ook de sneeuwzekerheid is enorm vooruit gegaan, dit door de aanschaf van al de sneeuwkanonnen! Een lekker skiegebied, waar je heerlijk een weekje kan genieten van de wintersport! Zuschen of Willingen is trouwens ook prima te doen als alternatief voor Winterberg!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 augustus 2013

Door: Jeroen van Beek over Winterberg

Door de week is het super hier...

Ik woon vlakbij winterberg (Medebach) en heb er afgelopen winter gemiddeld 1x per 2 weken geskied. Maximaal 2-3 uur, want dan heb ik het wel weer gezien. De korte pistes zijn een kwestie van wennen. Ik vond het in het begin helemaal niks, maar vaak in en uit de lift (alleen door de weeks mogelijk, wegens drukte) is gewoon een andere mindset en als je die knop om kunt zetten, dan kun je er echt leuk skiën. De Slalomhang is natuurlijk het leukst inclusief de rode en blauwe variant. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe liften op de Kappe. In het weekend ga ik liever niet, want dan is het erg druk bij de liften en op de pistes. Ik kan echt aanraden om door de weeks te gaan. Winterberg heeft op Willingen voor (waar ik ook regelmatig ga skiën) dat de liften veel beter zijn... Voor echte beginners raadt ik de Ruhrquelle liften aan (zijn buiten het hoofdskigebied)...

Uitstekende liften
Druk in het weekend

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2013

Door: Frank over Winterberg

Het alternatief!

Verwacht geen Alpen hier! Dit jaar zijn er nieuwe pistes gemaaakt en meerdere zes- en achtpersoons liften bijgebouwd en het is fantastisch wat ze daar neer hebben gezet, alsmede een echt wintersportgevoel. Alle pistes zijn met elkaar verbonden waardoor er een aaneengesloten gebied is ontstaan, met ook aan de andere kant van de straat een mooie rode en een echte zwarte piste aldaar. Zelfs op drukke dagen zijn daardoor de wachttijden acceptabel, helemaal als je slim de pistes en liften uit kiest. Voor 2-3 dagen is dit een perfect alternatief geworden.

Hypermoderne grote stoeltjesliften
Een echt wintersportgevoel
Dichtbij Nederland
Relatief groot skigebied
Drukte op de pistes in weekend of vakanties
Korte pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 april 2012

Door: Julia Kloosterman over Winterberg

fantastisch overzichtelijk gebied met meer sneeuwmogelijkheden dan gedacht

Winterberg heeft de laatste jaren veel geinvesteerd in liften en sneeuwkanonnen, waardoor je eigenlijk vanaf half december tot midden maart kunt skieen. De meeste sleepjesliften zijn inmiddels vervangen door moderne stoeltjesliften, dat gaat een stuk sneller! Het is maar een paar uurtjes rijden van huis en je zit gelijk in een heel andere wereld. Geweldig voor bijvoorbeeld een lang weekend. Ook al eens aan een paar doordeweekse dagen gedacht? Dan is het lekker rustig op de pistes, heerlijk! Langlaufers komen ook goed aan hun trekken op de vele loipes. Het is een (kind)vriendelijk dorp met vele dorpen erom heen waar vele accommodaties voor billijke prijzen te huur zijn. Uit eten is hier ook nog betaalbaar.

overzichtelijk gebied en betaalbare prijzen
voor lange toertochten is dit gebied te klein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 april 2012

Door: Hans over Winterberg

Prima voor een weekendje weg!

Wij gaan regelmatig een dagje of weekend naar Winterberg. Gewoon om even "te proeven" aan de wintersport. De pistes zijn leuk, maar over het algemeen niet heel moeilijk en vrij kort. In het weekend kan het er erg druk zijn, dat is jammer. Dan sta je 10 minuten te wachten en ben je in 1 minuut weer beneden. Er hangt wel een echte wintersportsfeer.

Goede liften
Leuke sfeer
Bij goede sneeuw erg druk in het weekend
Korte afdalingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 februari 2012

Door: Hans Dekens over Winterberg

Net terug uit Winterberg, voor de geoefende skiër is het gebied aan de kleine kant, voor de beginner prima! Was vooral de eerste dagen retekoud! In het weekend overvol, door de weeks lekker rustig. Verder is het een gezellig dorp geheel op Nederlanders gericht, daar moet je wel van houden . Prijzen liggen ver onder alpenniveau. Voor 3 of 4 dagen een heerlijke bestemming!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 februari 2012

Door: Rob over Winterberg

Wij waren er in de week van 30-01-12. Gezellig dorp goede accommodatie voor redelijke prijzen, skieen was top vanwege de goede sneeuw! Wel was het koud, -10 met een lekker zonnetje. Dit was een vader / zoon weekje helemaal top. Gaan we vaker doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 februari 2011

Door: jeroen over Winterberg

Wij gaan al jaren af en toe voor een lang weekend naar Winterberg. Het is altijd een aanrader (geweest). Echter: deze winter is het zelfs op een doordeweekse dag zo druk dat de wachttijden aan de liften ontieglijk lang worden en de pistes meer weg hebben van een winkelstraat op koopzondag. Als gevorderde breng je dus een groot deel van je dag door in een rij aan de lift en als beginner is het lang zoeken naar een rustig plekje om te oefenen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 november 2010

Door: Anoniem over Winterberg

appartementen winterberg-züschen Heerlijk huisje met alles wat je maar nodig hebt. Rustige ligging en prima voorzieningen. De douche was heerlijk! Vooral na een dag skien. Waar een schema voor moest komen was de relaxstoel want iedereen was gelijk weg hiervan. Dit huisje zou ik zeker aanraden bij vrienden en familie! www.vakantiewinterberg.eu

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 november 2010

Door: winterbergvakantie over Winterberg

Yes er ligt sneeuw.. De winter is begonnen....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2010

Door: Koentje over Winterberg

Hier vorig jaar mijn eerste zwaar laattijdige wintersportvakantie gehouden. Zwaar pluspunt is de veelvuldig aanwezige Nederlandse taal. Ikzelf heb lessen gevolgd bij skischool Den brabander, aangename, geduldige en toffe mensen! Het gelijknamige hotel ligt trouwens vlak aan de piste! Enorm mooie piste voor beginners en beginner-gevorderden. Enige minpuntjes: - aan de skiverhuur vertellen ze je met een glimlach bij het ontvangen van je geld dat je eender wanneer kan omruilen voor andere ski's/snowboard. Ik heb hier dan ook gebruik van gemaakt, om eens te kunnen proeven van de verschillende mogelijkheden, maar toen ik een 2e maal ging omruilen begonnen ze er al moeilijk over te doen! Tevens is het er ook proppen, klein lokaaltje en massas volk. - héél druk skigebied! Reglmatig lang wachten aan de skiliften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 oktober 2010

Door: Webredactie Snowplaza over Winterberg

Beste Joost, De kans dat je eind november sneeuw treft in Winterberg is erg klein, je kan eigenlijk stellen dat je eind november niet kan skiën in Winterberg. Het is een gezellige stad, maar je zal er eind november ook geen après ski vinden. Wil je eind november skiën dan raad ik je aan naar één van de gletsjers in Oostenrijk te gaan of naar een sneeuwbaan in bijvoorbeeld Bottrop of Landgraaf, daar kan je skiën en heb je ook wintersportsfeer. Veel pleizer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 oktober 2010

Door: Joost van Dijck over Winterberg

Ik wil graag met neef en nichtjes in het weekend van 20/21 november naar winterberg gaan maar weet niet of er dan al sneeuw mogelijk is en of er druk bezochtte en gezellige apres-ski gelegenheden zijn. Kan iemand mij ervaringen delen van andere jaren? Alvast bedankt, joost

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 augustus 2010

Door: KAAT over Winterberg

Wij gaan al een aantal jaren met Kerst of Nieuwjaar naar Winterberg en met Krokus naar Oostenrijk op hotel. Winterberg is een heel leuk stadje en heel fijne pistes, niet te moeilijk, om rustig te beginnen alvorens het grote werk met Krokus. Wij huren een appartementje met alle comfort. Gezellig om 's morgens op je gemak te ontbijten en daar het in deze periode vroeg donker is, is het leuk om in de namiddag rond 16 uur naar het appartement te gaan, eerst een aperitiefje en daarna rustig koken. Winkels genoeg in de buurt en niet te duur. Je kan er ook tegen democratische prijzen eten op de piste's zelf. Ik ga zeer graag met krokus naar Oostenrijk, maar vind Winterberg nog altijd een zeer leuke vakantieplaats om even te ontspannen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2010

Door: Bert Hoogendam over Winterberg

21 maart 2010. Afgelopen week voor het eerst een midweek in Winterberg geweest. Tot onze verbazing in deze tijd van het jaar nog volop sneeuw. Daardoor toch een aantal dagen leuk geskied en een stuk minder ver rijden (voor ons - westen van het land - ca. 4 uur) dan de Alpenlanden. Was rustig op de pistes, dus elke dag volop kunnen skieen. Sommige pistes wel erg vlak en daardoor minder leuk voor gevordenden. Maar alles bij elkaar ook voor een gevorderde voldoende mogelijkheden om aan de techniek te werken. Hebben gelogeerd in hotel Winterberg. Wel buiten het dorp, maar op 100 m van skilift die onderdeel uitmaakt van de caroussel. Kan de auto dus laten staan. Bij het hotel ook skiverhuur en skischool. Goed ontbijt- en dinerbuffet, kamer goed, bedden redelijk. Vriendelijk en behulpzaam personeel, vaak ook nederlandstalig. Prijs/kwaliteit verhouding zonder meer goed. Kortom voor een midweekje voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 23 februari 2010

Door: Andries over Winterberg

Wij zijn met het gezin een weekendje wezen skieën in Neuastenberg, net een dorpje verder. Ook een leuk skigebiedje en rustiger dan Winterberg. De skileraren praten goed Nederlands, wat voor de kinderen wel lekker is. Ze geven ook goed les, want na pas 2 x 2,5 uur les kon mijn zoontje van 6 al zelfstandig de blauwe piste nr. 7 af. Dit is overigens wel de enige piste die echt geschikt is voor absolute beginners, omdat de overige pistes weliswaar vlak beginnen, maar vervolgens een stuk steiler eindigen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2010

Door: Cheese over Winterberg

...kort door de bocht, als je goed kunt skieen , hier niet heen gaan, veel te druk, veel te klein en te laag je staat alleen maar in de liftjes. Ergernis dus. Gewoon doorsparen en een jaar overslaan als je evt. toch wilt skieen....Ik ga iig niet meer voor het skieen, wel voor de gezelligheid, al hebben wij het weekend van 4 feb 2010 getroffen, wereld kampioenschappen schansspringen en carnaval. Dus over de gezelligheid niets te klagen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2010

Door: Anoniem over Winterberg

Winterberg?! Doen :-) Ontzettend leuk plaatsje. Goed eten (niet duur) en vriendelijke mensen. Ook in de avonduren is er voldoende te beleven. We zijn er zowel in de zomer (prachtige natuur!) als in de winter geweest. We logeerde in appartement NIKA. (Kiefernweg) Super mooie woning, van alle gemakken voorzien en je voelt je er meteen thuis. Ook goede en vriendelijk service van de eigenaren. Overigens een zeer kindvriendelijk appartement, echt alles is er aanwezig van buggy's, box, badje, eetstoel, slee enz. Ligt overigens ook dicht bij de pistes (+ zwembad) en het centrum ligt ook nabij. Onze ervaring met der Branbander is juist heel goed. Leuke behulpzame mensen, prettige skischool! Allemaal uitstekend georganiseerd. Kortom een geweldige plek om vakantie te vieren en ook nog eens niet te ver van huis. En nog betaalbaar in tegenstelling tot Frankrijk, Oostenrijk enz. We komen er graag nog een keertje terug!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2009

Door: Andries over Winterberg

Afgelopen winter een dagje naar Altastenberg geweest, net een dorp verder. Het uitzicht is weidser en de pistes zijn skitechnisch wat uitdagender. Beslist een aanrader, ik vond het eerlijk gezegd leuker skieën dan in Winterberg!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 maart 2009

Door: Berend Geertsema over Winterberg

Leuk skigebied, tegenwoordig nieuwe pistes voor vergevorderden bij de schans. Wij hebben gelogeerd bij Der Brabander en de kinderen hebben daar skiles gehad. Alles meer dan perfect geregeld. In tegenstelling tot wat er in de tekst staat is er volgens mij geen kinderopvang in het stadje. Uitgaan erg gezellig, na de Skihut bij Der Brabander 's avonds in de Volldampf bij het Central Hotel, heerlijk weekendje weg!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2009

Door: Erik Ruigrok over Winterberg

Prima skigebied! Als je maar 1 of 2 dagen gaat is het ook voor gevorderden aantrekkelijk. De zwarte piste vlakbij de skischans zorgt nog voor voldoende uitdaging. Nog een tip voor wie start vanaf de oefenweides bij hotel der Brabander (eten is daar overigens duur): Ga niet direct met 1 van de 3 sleepliftjes omhoog, maar ga linksaf (sleepliftjes dus aan je rechterhand), je skiet dan een stuk naar beneden naar de snelle 6 persoonslift (nr.3 op het kaartje), vanwaar je alle kanten op kunt en mooie rode en blauwe pistes hebt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2009

Door: Mario over Winterberg

Dit weekend twee dagen in Winterberg geboard. Pistes waren perfect. Onzettend leuk gebied om een paar dagen te verblijven.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2009

Door: Johan over Winterberg

Winterberg is een leuke plaats om een aantal dagen een wintersportvakantie door te brengen. We troffen het wel, veel verse sneeuw en afgwisseld door zonnige dagen. De 2 dagen skiles door skischool de Brabander is ons minder bevallen. Zonder overleg kregen we de tweede dag zgn. prive skiles en daardoor werd de hele dag les teruggebracht naar een halve dag. We hadden voor een hele dag betaald. We voelden ons bedrogen en hebben dit ook kenbaar gemaakt. Ook een bezoek aan de bobbaan en een training van de skispringers is interessant. We hebben een fijne vakantie gehad. Een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 september 2008

Door: Mieke over Winterberg

Wij zijn afgelopen winter in Winterberg geweest, een zeer leuke vakantie gehad, goed hotel en hebben in 1 woord genoten! Natuurlijk niet zoals Oostenrijk en Zwitserland, maar dichtbij en betaalbaar. Wij zijn deze zomer ook geweest, leuke activiteiten en heerlijk gewandeld! (Tip: www.sauerland-action.de die organiseren leuke activiteiten en hebben een gezellige skischool!) Kortom een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 5 februari 2008

Door: Annemieke Adamse over Winterberg

Is Winterberg in de eerste week van maart ook leuk? Spuiten ze dan ook nog wel sneeuw?? groeten Annemieke

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2008

Door: Annelotte Jansen over Winterberg

Wij komen al 15 jaar in Winterberg, heel gezellig en zeer vriendelijke mensen. We hebben nog altijd sneeuw gehad en dan zo kort bij huis! De mensen in Hotel Schneider zijn leuke en vriendelijke mensen, het hotel krijgt van ons een dikke 9. Ook zijn de skihutten gezellig, onze populaire skihut is de Nordhang, daar zijn we thuis, knus en gezellig. Wij blijven, zolang wij kunnen, genieten van Winterberg, zowel in de zomer als in de winter. En een compliment aan de mensen die altijd voor besneeuwde pistes zorgen, een groot Bravo! Groetjes uit Venray Fam Jansen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2008

Door: jose over Winterberg

Vorig jaar met carnaval geweest en dit jaar gaan we weer. Hadden een hotel in Brilon, hartstikke gezellig in het Schlosshotel, zeker een aanrader. Alleen jammer dat er alleen kunstsneeuw was, maar wie weet misschien dit jaar meer geluk. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is er heel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 13 november 2007

Door: Romijn over Winterberg

Wanneer gaan de pistes open met dit weer?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 september 2007

Door: W. van Lunteren over Winterberg

In 2007 en 2006 een keer een dagje geskied. In 2006 alle pisten open. In 2007 enkele dicht, te weinig sneeuw. Lekker overzichtelijk gebied voor een leuk dagje uit. 's Morgens vroeg weg en je staat om half 10 op de latten! Geen moeilijke pistes, het meeste is heeeel blauw. Jammer dat het ook zo populair is bij de scholen die af en toe een zootje tuig loslaten. Daar heb je van 11:00 tot 16:00 uur echt last van, vooral als je ook nog wat wilt eten/drinken. Want dat kunnen ze als de besten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2007

Door: Anoniem over Winterberg

Valt er op dit moment te skien? Ben van plan zaterdag te gaan. Had me er zo op verheugd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 januari 2007

Door: Kees Schiedam over Winterberg

Wij zijn in feb 2006 geweest met een nichtje van mijn vrouw, maar het was daar leuk skiën.We waren met 5 grote en 2 kleintjes.Voor beginners is het leuk skien. De kleintjes kregen daar goed skiles. Dit jaar gaan we weer er leg wel wat sneeuw en de sneeuwkanonnen staan dagelijks te blazen. En ze verwachten ook sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 januari 2007

Door: Antoine over Winterberg

Er ligt sneeuw , maar skiën is helaas nog niet mogelijk. Sleeën is ook leuk ;-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 januari 2007

Door: dario over Winterberg

Er ligt nu sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 6 december 2006

Door: thomas over Winterberg

Ik ga met mijn klas naar Winterberg begin januari. Ligt er dan al sneeuw?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 november 2006

Door: Eric over Winterberg

Wij zijn met 4 kinderen naar Winterberg geweest. Zelf ben ik een ervaren skiër. Mijn oudste dochter (11) kan er ook wat van, maar mijn vrouw en de andere drie kunnen nog niet zo goed skiën. We zijn van de 7 dagen 2 dagen gaan skiën. Persoonlijk vond ik de pistes heel gemakkelijk, maar wel heel ijzig. Voor de rest hebben we gesleed en gewandeld. Sleeën in Winterberg is top!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2006

Door: Anoniem over Winterberg

Wie heeft er ervaring met bobsleeën in Winterberg? Is dat leuk ook voor kleine kinderen (5 en 7 jaar)?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 14 oktober 2006

Door: Beginnertje over Winterberg

Wij zijn een gezin met 2 kids 3 en 7 jaar met eigenlijk geen ski-ervaring. Wie kan tips geven? Op welke plek lessen nemen? Waar materiaal huren? Terplekke regelen of van te voren? Accommodatie hebben we al nabij Winterberg. Hoe gaat het met kinderopvang of kan de drie-jarige ook al mee op latjes? Alle tips welkom!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 september 2006

Door: Hennie B over Winterberg

Klein, compact en overzichtelijk wintersport-stadje. Altijd gezellig in het seizoen. Winter en zomer. Aardig in de zomer en het heeft een heel leuk eenvoudig vrij sneeuwzeker (sneeuwkanonnen) alpine-skigebied met vele (korte) pistes. 2x de ski-caroussel dagelijks in de winter is leuk om te doen en zeker niet vermoeiend. Winterberg als alternatief voor een "extra" weekje wintersport, of gewoon om er een even tussenuit te zijn: een aanrader en redelijk dichtbij Nederland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 mei 2006

Door: Anoniem over Winterberg

Zeker de moeite waard om naar Winterberg te komen! Veel te doen zowel de winter als de zomer! Hotel "der Brabander" is een aanrader; gezellig hotel, leuk voor kinderen en er komen veel Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2006

Door: nanda over Winterberg

Hallo, wij zijn een weekend naar winterberg geweest en het was helemaal te gek. Vooral als je net begint met skien dan is het gewoon super. We hebben skiles gehad en dat was ook perfect. Alles goed uitgelegd en na een dag les kun je al aardig skien en dan genieten de mensen. Zijn ook super aardig en het is er niet zo belachelijk duur als in oostenrijk. Dus een echte aanrader en je kunt er ook prima après-skiën. Ook zeer gezellig. Dus wil je een weekend lol dan moet je gewoon naar Winterberg gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2006

Door: Anoniem over Winterberg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2006

Door: Anoniem over Winterberg

wie weet er een leuk hotel in winterberg dicht bij de lift en niet te duur laat het ons via deze side weten dank

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2006

Door: Tommy over Winterberg

Zeer geschikt voor een dagje. Pistes zijn niet al te groot en spectaculair, maar voor een dagje of een weekend moet je ook niet teveel verwachten. Geef toe; een indoorbaan is ook niet veel soeps. Als "opwarmertje" voor een wintersportvakantie is dit gebied zeker geschikt om er weer even in te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2006

Door: Anoniem over Winterberg

Wij vinden het heel erg leuk in Winterberg, al 2x in maart geweest, genoeg sneeuw. Wij zoeken eigenlijk nog een leuk hotelletje voor 10 maart 2 nachtjes, in de buurt van de piste.,

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2006

Door: Anoniem over Winterberg

Winterberg in één woord GEWELDIG!!! Het is goed te doen vanuit zuid-Holland 4,5 uur rijden. Als er geen filevorming is natuurlijk. Leuk uitstapje, goed te betalen en perfect met kinderen of voor beginners. In Winterberg zijn meerdere skigebieden zoals Zuschen snowworld en altastenberg dit bij de op een klein 15 minuten met de auto. Erg leuk is ook Willingen maar dat ligt iets verder van Winterberg. Kijk voor info voor een leuk hotel of pension op www.winterberg.de hier vind je alle info. Wat Maart betreft (vraag van iemand weet niet meer wie) Dat is echt niet te zeggen ieder jaar is het weer anders maar het komt wel voor dat er sneew ligt. Ik zou zo zeggen kijk eerst of er sneeuw ligt en boek dan een lastminuut.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: Belanda + ambon over Winterberg

Winterberg/neuastenber. Was er tussen kerst en nieuwjaar. Fantastische dagen gehad ondanks kleing ski-gebied. heb nog nooit zoveel sneeuw gezien. het was als een sprookje. Pistes waren s'-avonds ook open. Voor herhaling vatbaar voor een weekendje skieen dicht bij huis. ZEKER WEER NAAR NEUASTENBERG

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 15 januari 2006

Door: Rika en Koos over Winterberg

Wij Koos en Rika komen al zo'n 27 jaar in december in Winterberg. En meestal ligt er dan ook sneeuw en kunnen wij skieen. Voor ons een leuke oefening voor het echte werk de Franse Alpen in januari en februari. Vervolgens is het ook een geweldig gebied om te gaan wandelen. Ook de omgeving is heel mooi. Een aanrader om te gaan bezoeken is Marburg een hele leuke plaats een beetje in de Anton Pieck stijl. Kassel is ook zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Wat dichterbij is Korbach een leuke optie. Al met al zeker de moeite waard om er eens naartoe te gaan en om de afstand hoef je het niet te laten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 31 december 2005

Door: Jan Vandeberg over Winterberg

Ik zou met de kinderen in de krokusvakantie in Winterberg willen gaan skiën, begin maart 2006...Ligt er dan normaal nog sneeuw?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 december 2005

Door: Rudi over Winterberg

Vorig jaar een dagje geweest met vrienden maar als je Oostenrijk gewend bent moet je er niet heen gaan. Je bent net lekker op gang en dan ben je alweer beneden. Molshopen zijn het. Slechte liften en bovendien veel te druk. Er ligt sneeuw maar dat is dan ook alles.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 december 2005

Door: Erica over Winterberg

Wij zijn dit weekend met de kinderen geweest. ze waren laaiend enthousiast. leuke afdalingen. voor ons als gevorderden is het iets minder spectaculair, maar het is gezellig en je bent de hele dag in de buitenlucht. de sleehelling is ook geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 november 2005

Door: Guus over Winterberg

Voor 1 dagje of weekendje skien is het erg leuk maar druk. Maar waar moet ik zijn voor die nieuwe 6pers. stoeltjeslift???? Guus ps. wil vaker een dagje gaan skien als er sneeuw ligt. Veel leuker dan een kunstskibaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 november 2005

Door: Ineke over Winterberg

Leuk ski-gebied; dicht bij Nederland. Wij zijn er afgelopen februari een mid-week geweest. De stoeltjeslift bij het parkeerterrein waar de bussen stoppen is het 's morgens erg druk met vooral mensen, die nog nooit geskieed hebben en voor 1 dag skies huren en zonder les de piste onveilig maken! Verder leuke pistes, die voor iedereen goed te skieen zijn. Kortom een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 oktober 2005

Door: Bart over Winterberg

Komend jaar zelfs een 6-persoons(!) stoeltjeslift in Winterberg!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 oktober 2005

Door: Andries over Winterberg

Aanrader voor een dagje wintersport. Goed en snel bereikbaar vanuit Nederland. Goede liften en, hoewel korte, leuke pistes. Bij goede sneeuwcondities in het weekend erg druk, waardoor helaas het gras alweer vrij snel zichtbaar wordt en je soms wat langer voor de liften moet wachten. Ga niet langer vantevoren plannen, want met een week kan alle sneeuw weer weg zijn. Als je wilt en er ligt goed sneeuw, gaan! Houdt de site in de gaten voor info over weer en sneeuw, deze wordt dagelijks geactualiseerd. Leuk voor de kinderen: aparte sleehelling! verder geen speciale kindervoorzieningen op de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 september 2005

Door: B. Clappers over Winterberg

Winterberg heeft het grootste skigebied dicht bij huis. Zeer geschikt voor een dagje wintersporten. Op mooie dagen kan het er vrij druk zijn, zodat je voor sommige sleepliften even moet wachten. De pistes zijn doorgaans goed geprepareerd. Een redelijke skier kan op 1 dag alle pistes minimaal een keer nemen. De pistes varieren van kinderlijk eenvoudig blauw tot zelfs een makkelijke zwarte piste. De restaurants op de pistes zelf zijn niet heel bijzonder en vaak erg druk. Kijk daags voor de geplande afreis op http://www.skiliftkarussell.de voor de geopende pistes en de sneeuw condities!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 september 2005

Door: B. Clappers over Winterberg

Op mooie dagen kan het er vrij druk zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Skivakantie aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen

Pakketreizen
Winterberg