Skip to navigation Skip to main content
Wintersport Canada
© Spalder Media Group
Canada

Wintersport Canada

Een van de meest bijzondere bestemmingen om te gaan skiën, is toch wel Canada. Het duurt even voor je er bent en het is niet heel gemakkelijk om het verre land te bereiken, maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard. Want een wintersport in Canada is geen gewone wintersport. Het is een unieke belevenis die je de rest van je leven bij blijft!

Canada is ontzettend sneeuwzeker en wordt keer op keer voorzien van meters verse poedersneeuw. Bovendien ski je in een omgeving waar je u tegen zegt! Hier beleef je je wintersport in de enige echte Rocky Mountains. De uitzichten waar je voor komt te staan laten zoveel indruk achter, dat de Canadese Rockies voor eeuwig een bijzonder plekje in je hart zullen veroveren.

Skigebieden in Canada

De bekendste en meest bezochte skigebieden zijn Lake Louise Ski ResortBanff Mount Norquay en Whistler Blackcomb. Banff bestaat uit de gebieden Banff Mount Norquay en Sunshine Village. De skigebieden Lake Louise Ski Resort en Banff zijn te vinden middenin het waanzinnige natuurpark Banff National Park. Whistler ligt op nog geen 2 uur afstand van Vancouver. Het gebied bestaat uit twee gigantische bergen, Whistler en Blackcomb Mountain. Met de gratis skibus zijn deze skigebieden heel eenvoudig te bereiken.

Sneeuw en zon op wintersport in Canada
Spalder Media Group

Wintersportdorpen in Canada

Het wintersportoord Whistler ligt aan de voet van de twee bergen van het skigebied. Het dorp is modern en trendy en er valt ontzettend veel te beleven. Tal van restaurantjes, barretjes en nightclubs bevinden zich in Whistler. Het dorp is ski-in en ski-out, dus je kunt aan het eind van de dag helemaal terug naar het dorp skiën. Lake Louise is niet echt een dorp, maar meer een verzameling van hotels en restaurants. Voor gezelligheid is Banff de beste optie, ook daar is net als in Whistler ontzettend veel te doen. Lekkere restaurants, mooie hotels en leuke winkeltjes bevinden zich in het skidorp Banff.

Sneeuwzeker skiën

Als je gaat wintersporten in Canada, ben je verzekerd van perfecte sneeuw. De toppen van de bergen in de skigebieden liggen rond de 2500 meter. Gemiddeld valt er per winter in de skigebieden zo’n 5 meter verse sneeuw. De winterseizoenen duren erg lang, zo kun je in de meeste skigebieden van begin november tot eind mei skiën. Doordat er een vrij droge lucht hangt in Canada, ligt er heerlijke poedersneeuw. Ideale omstandigheden dus!

Verblijven tussen de Canadese Rockies

Alles aan een wintersport in Canada is bijzonder. Zelfs het verblijven is een avontuur an sich. Typisch Canadese hotels, appartementen en lodges met een compleet eigen karakter zijn er in de dorpen te vinden. Zo kun je voor een prachtig en luxe hotel kiezen, maar ook een verblijf in een kneuterige lodge is mogelijk.

Slapen in een Dome in Canada
Spalder Media Group


Zo kom je er

Canada is natuurlijk niet om de hoek, maar het is zeker de reis waard. Of je 10 uur in de auto zit of 10 uur in het vliegtuig… Whistler ligt op zo’n 2 uur afstand van het vliegveld van Vancouver. Lake Louise en Banff zijn in 2 uur te bereiken vanaf de luchthaven van Calgary. Dagelijks vertrekken er vanuit Amsterdam meerdere vluchten.

De moeite waard

Ondanks dat Canada erg ver is en het wellicht iets duurder kan uitpakken dan een wintersport in Europa, is er reden genoeg om deze dit prachtige wintersportland te bezoeken. Het geweldige aanbod aan pistes, een buitengewone omgeving waar je alleen maar van kunt dromen en bruisende wintersportoorden dragen bij aan de meest unieke vakantie die je ooit zal beleven.