Wintersport in Canada

De meest bijzondere wintersport ooit, beleeft u waarschijnlijk in Canada. Ondanks dat het niet erg in de buurt is, is er alle reden om dit wintersportland eens te bezoeken. Een adembenemende natuur die u nergens anders zal tegenkomen is één daarvan. Om over skiën op de Rocky Mountains nog maar te zwijgen!

Met een gemiddelde sneeuwval van zo'n 5 meter per jaar is Canada behoorlijk sneeuwzeker. De droge Canadese lucht zorgt ervoor dat er perfecte poedersneeuw ligt en daardoor zullen zelfs beginners gemakkelijk kunnen skiën. Binnen 10 uur staat u op de luchthaven van Vancouver of Calgary, klaar om de mooiste wintersport van uw leven mee te maken. Een verblijf in de karakteristieke hotels en lodges maakt het plaatje compleet.

Skiën op de Canadese Rockies

Lake Louise Ski Resort, Banff Mount Norquay en Whistler Blackcomb zijn de bekendste skigebieden van Canada. In het Banff National Park, dat bestaat uit een omgeving die zo bijzonder is dat u dit eens in uw leven moet hebben gezien, bevinden zich Lake Louise en Banff. Het skigebied van Banff bestaat uit Sunshine Village en Banff Mount Norquay. Whistler is een skigebied dat bestaat uit twee bergen, Whistler en Blackcomb Mountain.

Wintersportoorden in Canada

De meest bruisende dorpen zijn Banff en Whistler. Daar is van alles te beleven! Hier bevinden zich diverse restaurants, gezellige barretjes en het is mogelijk om hier het Canadese nachtleven te ontdekken. Voor reuring bent u op deze bestemmingen aan het juiste adres. Het dorpje Lake Louise is eigenlijk meer een verzameling van hotels en restaurantjes. Het dorp Whistler is een ski-in en ski-out dorp. Aan het begin van de dag direct de ski's aanklikken, en in de middag terug skiën tot in het dorp.

Unieke belevenis

Een wintersport in Canada is uniek. Nergens anders vindt u zoveel schoonheid van de natuur terwijl u de pistes afvliegt of zich bezighoudt met andere wintersportactiviteiten. Canada is een bestemming, die op elke 'to-go-list' zou moeten staan. Al is het alleen maar om het uitzicht!

Weblogs over Canada

21 oktober 2018 door Thijs in 'Algemeen''

Plezier tijdens een wintersport in Jasper, Canada

Het is de droom van iedere wintersporter, skiën of snowboarden in Canada. En deze droom zou komende winter zomaar eens werkelijkheid kunnen worden! De prijs voor een wintersport naar Canada is een stuk voordeliger dan je denkt. Het is tijd om zelf de ongekende sneeuwkwaliteit te ervaren en om de Canadese Rockies met eigen ogen te aanschouwen. Om je het laatste zetje te geven, hebben we in dit weblog 5 redenen voor een wintersport naar Jasper in Canada voor je op een rijtje gezet.... Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen