Skip to navigation Skip to main content

Eerder deze week kon je lezen over de trip van Jasper naar St. Anton am Arlberg. Eindelijk viel de langverwachte verse sneeuw, maar dit had wel als gevolg dat het donkere, grijze dagen waren. Gelukkig werden de omstandigheden gedurende de week steeds beter en kon er met volle teugen genoten worden van de verse sneeuw. Ook is eindelijk het prachtige bergpanorama te zien en kunnen naast de pistes van St. Anton am Arlberg, ook die van Lech en Zürs ontdekt worden. Door de aanleg van de nieuwe Flexenbahn hoef je niet langer met de skibus, maar kun je gewoon in de lift stappen om naar de andere zijde van de Arlberg te gaan.

Eindelijk zijn alle liften geopend

Bij het ontwaken op onze laatste dag lijkt de hemel toch stilaan op te klaren en ik zie zowaar voor het eerst dit weekend de top van de Valluga vanuit ons pension! Dit hebben we na het sneeuwgeweld van de afgelopen dagen toch echt wel verdiend. Zonder twijfelen trekken we richting de pistes en als bij wonder zijn bijna alle liften vandaag geopend. Zelfs de Vallugabahn en de Schindlerbahn, de hoogste liften in het gebied, zullen in de loop van de dag geopend worden. Hier toch alle complimenten voor de pistenpreparateurs. De afgelopen dagen is er op de toppen van Ski Arlberg tot meer dan 80 cm 'neuschnee' gevallen. Pistenbully's en lawine experts hebben echter niet stilgezeten om alles weer in gereedheid te brengen om de gasten te plezieren.

Nieuwe Flexenbahn richting Zürs

We beginnen aan onze dag en trekken meteen richting het nieuwe liftencomplex in Stuben. Van hieruit vertrekken de nieuwe Albonabahn II richting (hoe kan het ook anders) Albona en de Flexenbahn richting Zürs am Arlberg. De nieuwe liften voldoen ruimschoots aan de verwachtingen van de hedendaagse wintersporter. Ruime 10-persoonsgondels met zetelverwarming en een vrij nieuw systeem om de ski’s tijdens de rit naar boven op te bergen. Het deel rond de Albona kan ik iedereen aanraden die nog eens echt van natuursneeuw wenst te proeven. Van sneeuwkanonnen is hier nauwelijks sprake. Een gebrek aan sneeuw is in dit 'Schneeloch' meestal ook geen enkel probleem.

Prachtig uitzicht richting Zürs

De Flexenbahn en de Trittkopfbahn brengen ons daarna richting de top van de Trittkopf op ruim 2400 meter. Boven worden we beloond met een prachtig uitzicht over het bijna ingesneeuwde Zürs. Door de aansluiting St. Anton am Arlberg - Stuben - Zürs am Arlberg - Lech am Arlberg - Warth lijkt het skigebied nu echt wel oneindig groot. We vermaken ons op de verschillende prachtige afdalingen in Zürs. Jammergenoeg is er te weinig tijd om nog verder gaan richting Lech en Warth.

Skiweekend met topsneeuw

Stilaan komt er dan ook een eind aan ons sneeuwrijke weekend in St. Anton am Arlberg. We nemen de oversteek terug. Om vanuit Zürs weer te keren richting Stuben dient de Flexenbahn ook in de dalrichting genomen te worden. Voorlopig is hier geen afdaling voorzien en ik weet ook niet of deze gepland is. Na een laatste lunch in de Sennhütte (ik raad hier zeker de Sennhüttebrett’l aan!), nemen we de dalafdaling richting de Galzigbahn. De beloning van dit weekend zat hem zeker in de laatste dag. We hebben genoten van topsneeuw en zijn beloond met enkele prachtige afdalingen en uitzichten. Eén ding is zeker, ik zal hier spoedig weerkeren om het gebied verder te ontdekken!

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.