Skip to navigation Skip to main content
Blauwe Piste Bordje

Skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes zijn er gelukkig genoeg van te vinden. Ben je nog maar net begonnen met skiën of vind je het gewoon fijn om het liefst blauwe pistes te skiën? Lees dan verder, want in dit weblog hebben we tien relatief makkelijke skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes op een rijtje gezet! Zo raas jij aankomende winter met gemak de berg af!

Skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes

Of je nu net begint met skiën, wat meer gevorderd bent of een ervaren skiër, een blauwe piste is altijd fijn om te skiën. Sommige skiërs vinden een blauwe afdaling juist heerlijk, om meer te genieten van de omgeving of om beter de techniek onder controle te krijgen. Maar makkelijke afdalingen kunnen er ook voor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen de berg afgaat. Soms komt het voor dat een piste een rode kleur heeft, maar dat er eigenlijk maar een klein gedeelte van de afdaling steil is. Blauwe pistes zijn ook niet altijd alleen maar vlakke paden en makkelijke afdalingen. Het zijn ook vaak ruime pistes waarop je lekker mooie, brede bochten kunt maken. Hieronder hebben we een aantal skigebieden met veel blauwe pistes voor je uitgelicht.

1. Zell am See (Schmittenhöhe)

Zell am See heeft een grote variatie aan afdalingen die je kunt maken. Op de Schmittenhöhe zijn over het algemeen eenvoudige afdalingen en daarom is het gebied met name geschikt voor gezinnen met kinderen en iets minder gevorderde skiërs. De meeste pistes zijn blauw, maar als je in gezelschap bent van wintersporters die wel graag rode of zwarte afdalingen maken, zijn hier ook genoeg mogelijkheden voor. Zo kun je ook skiën in Kaprun en vind je onder andere uitdaging op de gletsjer Kitzsteinhorn. 

2. Hochkönig

In skigebied Hochkönig hoef je je niet te vervelen. Je hebt er prachtige lange afdalingen waarvan bijna de helft blauw is. Het is een gevarieerd en veelzijdig skigebied. Voor families en wintersporters die gewoon lekker willen skiën is het dan ook een heerlijke bestemming in de Oostenrijkse Alpen. Hochkönig is een langgerekt skigebied dat verbonden is met vijf andere skigebieden, met in totaal zo’n 275 kilometer aan blauwe pistes.

Skicircus 2
Heel veel blauw in het Skicircus

3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een populair skigebied bij Nederlandse wintersporters en bovendien een van de skigebieden in Oostenrijk waar je veel blauwe pistes hebt. Het gebied heeft gezellige dorpjes, ruim aanbod in après-ski en met regelmaat vinden er events plaats. De pistes zijn breed en heel toegankelijk, waarvan zo'n 140 kilometer aan blauwgekleurd is. Dat maakt dit skigebied voor beginnende wintersporters een ideale skivakantie.

4. Skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal

In skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal is de mogelijkheid om in Duitsland en Oostenrijk te skiën. De 130 km aan skipistes verspreiden zich over zes verschillende skigebieden, waarvan bij het totaal aantal pistekilometers iets minder dan de helft blauwe pistes zijn. Alle gebieden zijn toegankelijk met één skipas maar alleen bereikbaar via de auto in Duitsland.

5. Skigebied Silvretta Montafon

Silvretta Montafon is het grootste skigebied van de deelstaat Vorarlberg. Dit gebied heeft de ideale ligging waardoor je heerlijk kunt skiën over de lange afdalingen. In de winter valt hier extra veel sneeuw waardoor je volop kun genieten van de vele mooie afdalingen. In totaal heb je toegang tot 140 km aan pistes met uitgebreide mogelijkheden; van 60 km aan blauwe pistes tot ook een aantal zwarte uitdagende afdalingen.

6. KitzSki: Kitzbühel & Kirchberg

Kitzbühel vormt samen met Kirchberg een zeer compleet skigebied. Twee moderne dorpen, fantastische après-ski en ook rijk aan blauwe skipistes. Het skigebied heeft uitstekende pistes voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. In KitzSki kun je alle kanten op! Blauwe, rode en zwarte pistes, funparks en de bekende afdaling van het World Cup-seizoen. 

7. Skigebied Almenwelt Lofer

Families zijn in het skigebied Almenwelt Lofer op de ideale plek. Dat is niet verwonderlijk, deze bestemming behoort namelijk tot de skigebieden in Oostenrijk waar je veel blauwe pistes vindt. Het is een rustig skigebied omdat het nog relatief onbekend is. De hoofdprijs betaal je hierom ook niet. Lofer is een charmant dorpje met een skigebied dat een kleine 46 km aan pistes telt. 

8. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

In dit skigebied zit je voor een week wel goed. Met de 275 kilometer aan pistes kun je je een week lang vermaken. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heeft enorm veel blauwe pistes, maar ook voldoende rode en zwarte. Dat maakt deze bestemming geschikt voor zowel gevorderde als beginnende skiërs. Het is een populair gebied onder wintersporters door de dagtochten die je kunt maken, de funparks die er zijn en de gezellige après-ski.

Skiwelt Pistebord

9. Skigebied Steirisches Salzkammergut

Het skigebied Steirisches Salzkammergut staat bekend om de sneeuwzekerheid, geen wachtrijen en de heerlijke afdalingen. Het skigebied bestaat uit twee skigebieden: Die Tauplitz en Loser-Altaussee. Het gebied telt in totaal bijna 80 km aan pistes waarvan bijna de helft blauwe afdalingen zijn. Het is een veelzijdig skigebied dat flink aan het doorgroeien is, zoals met de nieuwe Panorama Bahn. Zowel families met kinderen en beginnende skiërs en snowboarders, als ervaren off-piste liefhebbers en freeriders hebben hier veel mogelijkheden.

10. Skigebied Obertauern

Als laatste behoort skigebied Obertauern tot het lijstje met skigebieden in Oostenrijk met veel blauwe pistes. De pistes in Obertauern zijn wat korter, dit maakt het geschikt voor de gemiddelde en beginnende skiër. Op meer dan 100 km aan pistes zijn voor iedere skiër mooie afdalingen te vinden. Meer dan de helft daarvan zijn blauwe pistes, en het leuke is dat veel accommodaties skiënd te bereiken zijn! En houd je van gezellige après-ski? Ook dan ben je in Obertauern op het goede adres.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.