Skip to navigation Skip to main content

De 5 beste pisterestaurants in Sölden

Sölden is een skigebied met lange, sneeuwzekere pistes en een internationale allure. Naast dat je er prachtig kunt skiën, kun je er ook heerlijk eten. Er zijn meer dan 30 pisterestaurants te vinden in het skigebied van Sölden-Hochsölden-Vent, de keuze is erg ruim. Grote zelfbedieningsrestaurants, authentieke berghutten en zelfs exclusieve restaurants. In het hooggelegen skigebied vind je het allemaal. Een leuke berghut vinden in Sölden zal je weinig moeite kosten, maar de vijf leukste vind je in dit blog.

#1. Hühnersteign

De kipliefhebber kan zijn hart ophalen in de Hühnersteign. Voor een Wiener Schnitzel of een bord spaghetti kun je hier echter ook gewoon terecht. De kaart is erg divers, maar de geur van geroosterde kip overheerst hier. Deze typisch Oostenrijkse berghut kun je vinden aan piste nummer 30, die begint op de Rettenbachgletscher. Vanaf piste nummer 5 & 6 is de Hühnersteign ook bereikbaar. Let er wel op dat je dan nog over een vlak stuk moet komen voor je er bent. Even prikken in de sneeuw dus!

#2. Ice Q

De Ice Q is een exclusief restaurant op de 3000-meter hoge Gaislachkogel. Vanuit het splinternieuwe restaurant, kun je mijlenver de Alpen inkijken en met een beetje geluk zelfs de Italiaanse Alpen zien. De Ice Q was tevens één van de filmlocaties voor de 24ste James Bond-Film “SPECTRE”. Naast het uitstekende eten wat er geserveerd wordt, kun je er ook genieten van exclusieve wijnen uit de eigen wijnkelder. De PINO 3000 is een zelfgerijpte wijn van de Ice Q, die zeker aan te bevelen is.

De Gampe Thaya is het ideaalplaatje van hoe een Oostenrijkse berghut hoort te zijn; opgetrokken uit hout, Tiroler attributen, een warme openhaard en een menukaart met gerechten uit de regio. In Gampe Thaya beleef je Tirol op zijn puurst. Van oudsher is het een boerenwoning, maar tegenwoordig is het een fijne berghut. Op sommige middagen kun je hier genieten van live-muziek. Op donderdagavond kun je hier fonduen. Hiervoor moet wel even van te voren reserveren. De joviale Gampe Thaya vind je aan piste nummer 11, die loopt vanaf de Rotkogljoch.

#4. ‘s Pfandl

’s Pfandl is een typisch Tirools restaurant aan het einde van de rode afdaling nummer 7. Dankzij de warme sfeer en uitmuntende gerechten is het één van de beste berghutten van het Ötztal. De Tiroler Gröstl eet je hier gewoon volgens traditie uit het pannetje en ze schenken hier heerlijke wijnen. Voor zowel skiërs als wandelaars is ’s Pfandl eenvoudig bereikbaar. Het ligt vrij dichtbij het dorp van Sölden en bij het dalstation van de Gaislachkogl.

#5. Bratkartoffelhütte Goldegg Alm

Wie van Bratkartoffelen houdt, moet bij de Goldegg Alm zijn. De menukaart is erg klein, maar ontzettend lekker. De meeste gerechten worden met de Tiroler variant van gebakken aardappelen geserveerd. Enkele andere gerechten op de menukaart zijn: Kaiserschmarrn en goulashsoep, maar veel meer keuze heb je ook niet. De Goldegg Alm ligt aan de eerste skiroute van de blauwe piste nummer 2 af, onder de Heidebahn door. Tussen de besneeuwde bomen verstopt vind je de knusse Goldegg Alm.

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.