Skip to navigation Skip to main content

#1. Gäßbarga

Vlakbij het middenstation van de Valisera Bahn in het Silvretta Montafon skigebied ligt berghut Gäßbarga. Zodra je hier binnenstapt merk je direct dat hier het echte berggevoel hangt. Gäßbarga heeft een traditionele uitstraling en er wordt heerlijk eten geserveerd. Op donderdagavond ben je hier aan het goede adres voor de 'avonturennacht met cowboysteak'. Je krijgt een heerlijke steak voorgeschoteld en vervolgens wordt er een gezamenlijke fakkelwandeling gedaan. Oorspronkelijk diende de Gäßbarga als geitenstal, maar inmiddels is hier een sfeervolle berghut ontstaan.

(Foto: © Montafon Tourismus GmbH)

#2. Kesslhütte

Wanneer je op de ski's staat in het skigebied van Gargellen moet je zeker even langs de Kesslhütte. Je kunt er heerlijk relaxen in een ligstoel, maar het is ook een goede locatie voor een lekkere lunch. Op woensdagavond is de Kesslhütte ook geopend tijdens de avonduren. En zeg je Kesslhütte, dan zeg je Hubert. Hij heeft hier de leiding en in deze omgeving wordt regelmatig gezegd: ‘Wie niet bij Hubert in de Kessl was, is niet in Gargellen geweest’.

(Foto: © Montafon Tourismus GmbH)

#3. Rehsee Stöbli

De Rehsee Stöbli ligt boven Gaschurn-Partenen in het Silvretta Montafon skigebied en heeft alle eigenschappen waar een berghut aan moet voldoen. Er liggen rood-witte kleedjes op de tafels, de bediening draagt klederdracht en de Apfelstrudel is overheerlijk. De eigenaren van de Rehsee Stöbli komen uit het Duitse Beieren en dat is te merken aan de manier van leiding geven. Je gaat hier nooit met honger weg, het eten is zeer smaakvol en je voelt je er direct thuis. Op woensdagavond is het 'Hexenabend' bij de Rehsee Stöbli. Op reservering kun je je hier tegoed doen aan, met name, heerlijke vleesgerechten.

(Foto: © Montafon Tourismus GmbH)

#4. Valisera Hüsli

De Valisera Hüsli is het domein van Markus Scheibenstock die te boek staat als de vriendelijkste ‘Hüttenwirt’ van het Montafon. Maar niet alleen om kennis te maken met Markus moet je hier naartoe. Ook voor het eten van traditionele Oostenrijkse berggerechten zit je vanzelfsprekend goed bij de Valisera Hüsli. Het vlees is afkomstig van de slager in Tschagguns en melkproducten komen van de boeren uit de omgeving. Ook voor vegetariërs staat er een ruime keus aan gerechten op de menukaart. Wanneer je bij de Valisera Hüsli een kopje koffie bestelt, dan krijg je ‘Ragazza Verde’ Bio-faritrade koffie die afkomstig is van biologische boeren.

(Foto: © Montafon Tourismus GmbH)

#5. Knappastoba

Toe aan rust? Skigebied Kristberg boven het Silbertal is een oase van rust! Hier kun je volop van het berglandschap en de natuur genieten zonder een massa van wintersporters. Het skigebied is geliefd bij families, toerskiërs, wandelaars en rustzoekers. De Knappastoba ligt op een hoogte van 1450 meter en op de kaart staan typische berggerechten als Tiroler Speckknödel, Älplerrösti en Knappastoba´s Brettljause. Wanneer je op de Kristberg bent, ontkom je niet aan een bezoek aan de Knappastoba.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.