Skip to navigation Skip to main content

7 dingen die je niet wilt missen tijdens een familiewintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg

53661 - 7 dingen die je niet wilt missen tijdens een familiewintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg (2)
© Made in Bern AG

Als je vraagt naar een afwisselende bestemming vol uitdaging, actie, plezier en ontspanning, dan is een wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg het antwoord. Met drie verschillende valleien, ruim 200 km aan afdalingen, diverse funparken en -pistes én een klassieke World Cup run, is dit wintersportadres van alle markten thuis. Dat je er fijn kunt skiën en snowboarden is duidelijk, maar wat zijn nou de dingen die je echt niet wilt missen tijdens een familiewintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg? Zet deze maar op je lijstje!

Op familiewintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg

Door het grote aanbod aan verschillende pistes, is de wintersportregio Adelboden-Lenk-Kandersteg een uitstekende bestemming voor een wintersport met het hele gezin. Er zijn genoeg glooiende brede afdalingen en oefenweides voor kinderen en beginners, maar tieners en volwassenen die op zoek zijn naar uitdaging kunnen hier eveneens hun hart ophalen. En dat is niet het enige, want ook na het skiën zijn er verschillende leuke dingen te doen met het gezin. Denk bijvoorbeeld aan genieten van een traditionele Zwitserse kaasfondue op een unieke locatie, maar ook wintercarrousels voor kleintjes of gezellige bars om te relaxen met de hele familie. Welke dingen je in ieder geval niet wilt overslaan tijdens een familiewintersport? Dit zijn 7 leuke tips!

Aanbiedingen voor een wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg

#1. Chuenisbärgli

Voor gezinnen met tieners die zichzelf op de proef willen stellen staat stipt op nummer één de Chuenisbärgli, een klassieker onder de World Cup afdalingen. Je vindt deze piste in Adelboden waar je bijna het hele seizoen de uitdaging aan kunt gaan. Uitdagend is het zeker, want deze piste is een van de moeilijkste en steilste in het wereldbekercircuit. De afdaling slingert zich een weg naar beneden via steile hellingen en met een groot aantal scherpe bochten. Desalniettemin is het voor iedereen mogelijk om de afdalingen te proberen. Op 8 en 9 januari kun je - mits publiek is toegestaan - het World Cup-evenement bijwonen en bewonderen hoe de professionals deze pittige piste trotseren. Ski World Cup Adelboden bijwonen >

53661 -  (10)
De legendarische wereldbekerpiste Chuenisbärgli (Foto: © Weltcup Adelboden)

#2. Gran Masta Park

Een ander hoogtepunt tijdens een wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg dat je absoluut niet wilt missen is het Gran Masta Park. Dit is zonder twijfel de grootste attractie voor freestyle skiërs en snowboarders en zit boordevol jumps, kickers, rails en andere obstakels. Er hangt een hele relaxte sfeer en misschien is het meest fijne aan dit funpark wel dat je helemaal geen pro hoeft te zijn. Ook beginners kunnen hier hun eerste stunts oefenen of perfectioneren. Daarmee is het een aantrekkelijke spot voor zowel jong als oud. Die ontspannen atmosfeer wordt compleet door de Gran Masta Bar, waar er leuke muziek wordt gedraaid, tal van events plaatsvinden en heerlijk eten en drinken wordt geserveerd.

53661 -  (11)
Je kunt ook vanaf het gezellige terras andere freestylers bewonderen (Foto: © Skiregion Adelboden-Lenk / Anja Zurbrügg)

#3. Oeschiland

Iets dat je absoluut niet wilt missen tijdens een wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg als je met kinderen gaat skiën, is het Oeschiland. Dit vriendelijke kinderland is ideaal voor kleine wintersporters om spelenderwijs de eerste keer op ski's te beleven. Er zijn verschillende liften die je naar glooiende eenvoudige afdalingen brengen. Leuke skileraren zorgen ervoor dat het de kleintjes hier aan niets ontbreekt. En lukken de bochten al aardig goed? Dan vind je meteen de eerste spannende piste, waar je op de proef gesteld wordt tijdens de dalafdaling.

Activiteiten voor families in Adelboden-Lenk-Kandersteg

#4. Swisscom Skimovie Track

Ben jij eigenlijk wel benieuwd naar je eigen ski-kunsten? Die worden duidelijk als je een afdaling aflegt in een van de Swisscom Skimovie parken. Terwijl je piste bedwingt, wordt er een video van je genomen, zodat je later kunt terugkijken hoe je het gedaan hebt. Ook leuk is om het af te leggen tegen de rest van de familie om te kijken wie de snelste tijd behaalt en er met de eeuwige roem vandoor kan gaan. Je vindt de speedtracks en Skimovie punten bijvoorbeeld op de originele World Cup piste Chuenisbärgli (nr. 80), op de piste Mülkerblatten-Wallegg in Lenk, in Betelberg (nr. 14) en in het Sillerenbühl-Aebi cross-park (nr. 67).

53661 -  (12)
Wedstrijdje in Audi Skicross Gold Park Hasler am Betelberg (Foto: © Lenk Simmental Tourismus / Mathias Kunfermann)

#5. De Wunderbar

Ben je met het gezin op wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg en volgt iedereen zijn of haar eigen pad? Dan kun je elkaar ontmoeten bij de Wunderbar, het ideale trefpunt om gezamenlijk te genieten van een lunch, drankje of om even te ontspannen in de zon. De gezellige hut midden in het skigebied van Adelboden is de ontmoetingsplaats waar skiërs en snowboarders, wandelaars en rodelfanaten bijeenkomen om met elkaar van een flinke dosis gezelligheid te genieten. De hut beschikt over een groot terras waar je in ligstoelen kunt genieten van de zon, en op koude dagen kun je in de verwarmde iglo-tent terecht.

#6. Winterwandeling over de Oeschinensee

Groot hoogtepunt en iets dat je niet kunt missen als je op familiewintersport bent in Kandersteg, is de Oeschinensee. Het enorme meer domineert het schilderachtige landschap en is vanuit verschillende punten in het skigebied te zien. Soms kun je op het natuurijs schaatsen, maar je kunt er een groot deel van de winter overheen wandelen. Een aanrader als je van winterwandelen houdt of met gezinsleden op vakantie bent die niet skiën, want een tocht dwars over het bevroren meer is uniek in meerdere opzichten. Een winterwandeling over de Oeschinensee duurt ongeveer 40 minuten en heeft een lengte van bijna 3 km.

Bekijk de winter highlights in Adelboden-Lenk-Kandersteg
53661 -  (13)
De omgeving rondom de Oeschinensee is een waar plaatje (Foto: © Tourismus Adelboden - Lenk - Kandersteg / Robert Boesch)

#7. Kaasfondue in een iglo

Als je op skivakantie in Zwitserland bent met de familie is er natuurlijk één ding dat echt niet mag ontbreken: dineren met een pan dampende, warme kaasfondue. Tijdens een wintersport in Adelboden-Lenk-Kandersteg kun je dit op unieke wijze eten. Op de Engstligenalp in Adelboden ligt een bijzonder restaurant dat in een iglo is gevestigd. Met de oergezellige inrichting hangt er een ongelooflijk romantisch sfeer. Zeker weten dat die kaasfondue in deze ijsomgeving net even wat lekkerder smaakt!

53661 -  (14)
Geen betere locatie om van een traditionele kaasfondue te genieten (Foto: © Tourismus Adelboden - Lenk - Kandersteg / Stephan Boegli)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Made in Bern.

3236 - Winter - Bob

Over Bob

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.