Skip to navigation Skip to main content

Langlaufparadijs

Trentino lijkt geschapen voor de liefhebbers van de lange latten. De regio telt niet minder dan 12 van de in totaal 18 grote langlaufcentra binnen de Dolomiti Superski, verspreid over verschillende valleien, waarvan Val di Fassa-Carezza en Val di Fiemme & Obereggen wereldwijd worden gezien als de bakermat van het langlaufen. Tel hier de SuperNordic Skipas bij op die toegang geeft tot 1.200 kilometer geprepareerde loipes (waarvan 470 kilometer in Trentino), en het is niet moeilijk te begrijpen dat Trentino een ware trekpleister voor langlaufliefhebbers is.

Fietsend door de sneeuw

Een wintersportactiviteit die Belgen vast aanspreekt is fatbiken. In Folgaria, Lavarone & Luserna, in het skigebied Skirama Dolomiti Adamello Brenta, kan je op speciale mountainbikes met extreem brede banden over een lengte van ruim 30 kilometer de pistes verkennen. De fatbikes zijn ter plaatse te huren.

(Foto: © Trentino Marketing)

Activiteiten met een Olympisch tintje

Door de hoge ligging op 1.000 meter is de ijsbaan van Baselga di Pinèhet één van de snelste onoverdekte banen ter wereld. Niet alleen hier, maar ook in bijna alle wintersportdorpen in Trentino kan men de ijzers onderbinden op overdekte en openluchtbanen, waarvan een aantal ook ’s avonds geopend is. Naast schaatsen wordt het ijs ook gebruikt om de sport curling te beoefenen. In Cembra ligt zelfs een klein, maar geavanceerd ijsstadion waar je lessen kan volgen in deze Olympische sport.

Sneeuwschoenwandelen

Om de prachtige natuur van Trentino te voet te ervaren, worden in Italië ‘ciaspole’, oftewel sneeuwschoenen gebruikt. Met name Nationaal Park Stelvio en de natuurparken Paneveggio – Pale di San Martino en Adamello Brenta vormen het ideale decor voor deze wintersportactiviteit voor jong en oud. Trentino biedt een ruime keuze aan routes die met of zonder gids verkend kunnen worden. Afgewisseld met een hapje en een drankje onderweg in een traditionele berghut, staat een dagje sneeuwschoenwandelen garant voor genieten.

(Foto: © Trentino Marketing)

Sledetochten

Een bijzondere manier om een dag in de sneeuw door te brengen is het maken van een tocht per hondenslee. In Trentino kan je bij twee scholen in Madonna di Campiglio en in Campitello terecht voor een sledetocht met husky’s. In Madonna di Campiglio organiseert de Athabaska school tochten met een instructeur voor één of zelfs meerdere dagen. Een unieke ervaring waarbij mens, dier en natuur in perfecte harmonie zijn.

Populaire skigebieden in Trentino

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.