2 december 2015 door Marco in 'Alpenweer''

Davos, sneeuw, bergen en zon

Afgelopen dagen is er een flink pak sneeuw gevallen. Prachtige witte webcambeelden waren het resultaat. Fantastisch om te zien. Helaas is het deze week niet het geval en moeten we het doen met de sneeuw die er ligt. Een groot hogedrukgebied zorgt in de alpen voor rustig en mild weer. Zeker niet vervelend voor degenen die zich nu in de bergen bevinden. Voorlopig wordt er weinig tot geen neerslag verwacht, dus helaas geen verse sneeuw op de pistes.

Zonnig en zacht

In de bergen is het vandaag en morgen overwegend zonnig. De zogeheten "hochnebel" kan in de dalen een rol spelen, waardoor het hier niet altijd even zonnig is. In delen van Oostenrijk zien we in eerste instantie nog wat meer wolken, maar ook daar is van neerslag geen sprake. Het is en blijft voorlopig droog. In de bergen is het al snel 5 tot 10 graden.

Zonnig weer in de Alpen

Zonnig weer in de Alpen

Weinig of geen sneeuw

Vrijdag verandert er nog weinig. Wel is er aan de noordwest en noordflank van het Alpenmassief te zien dat de bewolking wat toeneemt. Later schampt er een zwakke storing en heel misschien valt er lichte neerslag in de nacht van zaterdag op zondag. Helaas ligt de sneeuwgrens hoog, dus veel zullen we niet aan deze neerslag hebben. Zaterdag overdag is het al weer droog. De meeste zon zien we in Frankrijk en de Italiaanse Alpen, maar ook aan de noordflank in Zwitserland en Oostenrijk klaart het op. Het blijft zacht.

Bekijk hier de mooiste webcambeelden >>

Saalbach-Hinterglemm weersverwachting

Saalbach-Hinterglemm weersverwachting

Op lange termijn blijft het zacht

Op zondag en maandag bepaald een hogedrukgebied volledig het weer. Het blijft droog, zacht en de zon schijnt.Alleen in de dalen kan het bij nevelvelden soms kil aan doen. Het klinkt voor wintersporters niet fijn, maar we moeten misschien wel tot half december wachten op serieuze sneeuwkansen.

Hochnebel in Hochkönig

Hochnebel in Hochkönig

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza.nl verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.