Skip to navigation Skip to main content

We bezochten Fieberbrunn tijdens de Snowplaza Ski Safari en waren op slag verliefd. De zon scheen volop en de sneeuw was perfect, dat hielp natuurlijk wel mee. Maar de vriendelijke mensen, de mooie en uitdagende pistes en de off-pistemogelijkheden zijn er altijd. Het skigebied en het knusse dorpje behoort sinds het bezoek absoluut tot onze persoonlijke favorieten.

De meeste sneeuw van Tirol

Fieberbrunn ligt in het Pillerseetal. Volgens onderzoeken valt hier jaarlijks de meeste sneeuw van heel Tirol: bijna 7 meter. Dat was ons ook al opgevallen onderweg; er ligt hier duidelijk meer sneeuw dan 10 km eerder. We rijden naar een zonnig plateau iets boven het dorp waar we logeren in Gasthof Grosslehen. Het kleine en knusse gasthof ligt vlakbij de langlaufloipes en wandelpaden.

Gasthof Grosslehen ligt op een prachtig zonnig plateau

Mooie uitdagende pistes

Oke, de eerste indruk is goed. Nu het skigebied ontdekken. De liften liggen iets buiten het dorp en zijn goed bereikbaar per auto of skibus. We beginnen met de gele gondels, de Doischberg. Na een korte blauwe eenvoudige afdaling stappen we in de stoeltjeslift, die ons een goed overzicht geeft over het skigebied. Met 35 km is het niet groot, maar wel overzichtelijk, zoals verwacht. Bij de Reckmoosgondel staan we even raar te kijken; gaan we nu eerst naar beneden en dan weer omhoog? Ja dus. Vanaf de top van het skigebied lopen er lange en uitdagende rode en zwarte pistes naar de noord- en zuidkant. Geen afdalingen voor minder geoefende skiërs. De sneeuw aan de noordkant (Reckmoos-Nord) is geweldig en ook over de zuidkant mogen we niet klagen. De pistes zijn geweldig.

Families en off-piste

Fieberbrunn is geliefd bij zowel families als freeriders. Bij het dalstation ligt een mooie oefenweide voor beginners en achter de S4 Alm een zonnig kinderland voor de allerkleinsten. Aan de rechterkant van het gebied, bij de Streuböden gondellift liggen een aantal fijne blauwe afdalingen voor de minder geoefende skiërs en snowboarders. Een nadeel is de oude, ietwat langzame gondellift, deze stopt onderweg om mensen in en uit te laten stappen. Dat het skigebied een 'geheimtip' is onder off-pisteliefhebbers blijkt uit de vele lijnen die in de sneeuw te zien zijn buiten de pistes. Er zijn naast de 35 km aan pistes nog veel meer mogelijkheden naast de pistebordjes. Jaarlijks vindt hier ook de Freeride World Tour plaats.

Een fijne afdaling is de rode nummer 1

Berghutten

Het aantal berghutten in het skigebied is niet enorm groot, waardoor er op drukke dagen met slecht weer nog wel eens vol kan zijn in de restaurants. Maar op zonnige dagen en tijdens het laagseizoen is dit geen enkel probleem. De piepkleine Teehütte is een leuke tip voor een korte pauze tussendoor. De mooie S4 Alm bij het dalstation is een goede optie voor de lunch of de après-ski.

De S4 Alm bij het dalstation

Het zonnige kinderland

Verbinding met saalbach-Hinterglemm

Met 35 km is het skigebied op dit moment te klein voor wintersporters die van lange tochten houden, maar dat gaat veranderen. Vanaf volgend winterseizoen is er een verbinding door middel van een nieuwe lift vanaf Reckmoos-Süd met

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.