6 september 2012 door Sarah in 'Skigebieden onder de loep''

Skiën in Zuid-Amerika

Wie zegt: "Vergeet het zomerseizoen, ik ga lekker toch de sneeuw opzoeken" heeft meer opties dan men op het eerste zicht kan opsommen. Welke mogelijkheden hebben de die-hards in het wintersporten tijdens onze zomerperiode? Moet men het ver of dichtbij zoeken? Moet er diep in de zakken getast worden om een skireisje te kunnen veroorloven? Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar echt, ik meen het, er zijn kansen zat!

Andesgebergte

Ik had het in een eerdere weblog over Nieuw-Zeeland, laten we het nu eens in een ander continent zoeken. In Zuid-Amerika zijn er twee landen die zich helemaal in het zuidelijke puntje bevinden: Argentinië en Chili. Het Andesgebergte herbergt daar een aantal ski-oorden en mooie plekjes die het hartje van een fervent wintersporter toch wel wat sneller kunnen laten slaan.

Skiën tussen de locals

Wintersport in Argentinië is voornamelijk populair bij de Argentijnen zelf. Kennis van het Spaans zal het bezoek aan het land veel eenvoudiger maken. Het skiseizoen loopt van mei tot en met september en de gebieden zijn verdeeld over Patagonië en de Mendoza Provincie. Het meest populaire gebied is Bariloche, daar het geschikt is voor alle niveau’s, skiërs en snowboarders. Las Lenas is bekend voor de steile hellingen en de meer ongereptere stukjes berg. En als low cost optie hebben we Cerro Castor, terwijl er toch aan kwaliteit niet ingeboet wordt en het een super bestemming is voor heel het jaar.

Wintersport in Argentinië

Las Lenas in Argentinië

Goede faciliteiten in Chili

Wintersport in het lang uitgestrekte Chili is nog relatief onbekend bij de massa’s uit Europa of de VS. Voor de professionele ski en snowboard wereld is het echer al één van de meest populaire winterbestemmingen. Mede dankzij het tegenovergestelde ski-seizoen, dat loopt van mei tot september. De meest bekende bestemmingen in Chili liggen dichtbij Santiago en bieden een internationale skistandaard. Vale Nevado is een deel van het grotere skigebied Tres Valles waar ook El Colorado en La Parve deel van uitmaken. En dan hebben we ook nog Portillo, dat wat verder weg ligt. Het biedt een steiler terrein aan. Ten slotte is er Chillan dat nog eenvoudig te bereiken is per trein of korte vlucht en zeker die extra reis waard is.

Andesgebergte

Het Andesgebergte

Freeriders naar het zuiden?

In het algemeen kan men een ruwe regel volgen. Hoe meer zuidelijk men trekt, hoe minder skiliften een skigebied aanbiedt en hoe minder onderhouden de skipistes zijn. Wil dit zeggen dat naar het zuiden meer voor de freeriders onders ons is?

Misschien is het eens een idee om het zelf uit te testen. Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

De eerste keer skiën vergeet Sarah nooit meer. Na haar opleiding lichamelijke opvoeding bracht ze enkele seizoenen door als skileraar in het Zwitserse St. Moritz. Inmiddels is ze terug in België, maar de passie voor skiën is er nog steeds.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen