Skip to navigation Skip to main content

Foto: © OÖ Tourismus - Erber

Door: Lies De Sutter. Nog geen skivakantie vastgelegd voor deze winter? Op zoek naar een skigebied met aandacht voor kinderen, maar waar ook ervaren skiërs hun hart kunnen ophalen? Misschien is Dachstein West dan wel iets voor jou! Hier is alles aanwezig voor een geslaagde wintervakantie met de hele familie. Skiregion Dachstein-West situeert zich in het hartje van Oostenrijk, in de deelstaat Oberösterreich. Het skigebied is met de auto makkelijk te bereiken vanuit België, net geen 1000 km rijden. Volg de A10 tot aan de afrit in Golling en geniet dan nog een half uurtje van een prachtig landschap tot je bij Dachstein West aankomt. Dit skigebied met 160 km piste verbindt drie dorpen: Gosau, Rußbach en Annaberg.

Gosau … pure Oostenrijkse idylle

Gosau ligt 767 m boven de zeespiegel. Dat is laag, denk je misschien, maar dit familievriendelijke skigebied garandeert sneeuw tot in het voorjaar! Het is het grootste skigebied van Oberösterreich en biedt bovendien naast skiën nog heel wat andere winteractiviteiten aan. In het Gosaudal kan je genieten van wel 50 km langlaufloipen. Daarbovenop word je hier beloond met prachtige 360°-panorama’s over de Gosausee en de Dachstein Gletscher. Meer weten over Gosau in de winter? Lees dan ook eens dit blogartikel: Skivakantie in Gosau: rust en een prachtige natuur

Rußbach: een plezier voor jong en oud

Op skivakantie met de kinderen? Dan is Rußbach echt ideaal! Kindjes vanaf 3 jaar leren hier skiën met Bruno de beer, maar zelfs voor nóg jongere kinderen is er een oplossing: vanaf 1 jaar kunnen zij de hele dag terecht in kinderclub het “Spatzennest”. Zo kan je ook als ouder zorgeloos van je skidag genieten... en uitkijken naar de vele verhalen die je kinderen ’s avonds te vertellen hebben. Rußbach kan je meteen herkennen aan de gele gondellift, de Hornbahn, die in het dorp vertrekt.

Foto: © Wikimedia Commons by Draceane

Annaberg … waar Marcel Hirscher thuis is

Aan de andere kant van Dachstein West ligt Annaberg. Het is de thuisbasis van Marcel Hirscher, meervoudig wereldkampioen alpineskiën, en dat merk je hier meteen. Vanuit Annaberg bereik je het skigebied Dachstein West met de moderne Donnerkogelbahn. Hou je niet zo van de drukte na je skidag maar wil je wel alle faciliteiten dichtbij, dan is dit kleine bergdorp precies wat je zoekt voor je volgende skivakantie.

Veel meer dan skiën alleen

Wil je echt alles halen uit je skivakantie in Skiregion Dachstein-West en vooral genieten van adembenemende panorama’s onderweg, dan kan je de 44 km lange “Panoronda” skiroute volgen, die langs alle dorpen van het gebied gaat. Deze bewegwijzerde panoramaroute kan je in beide richtingen volgen, dus het maakt niet uit waar je start. Maar het skigebied Dachstein West heeft nog heel wat meer te bieden dan perfect geprepareerde skipistes, goede skischolen en prachtige berglandschappen. Je bent er ook aan het juiste adres voor een ritje door de sneeuw met de paardenslee, sneeuwschoenwandelingen, langlaufen en zelfs skigeocaching!

Foto: © Dachstein West

Meer informatie over Skiregion Dachstein-West

Heb je zin gekregen in een wintervakantie in een van de dorpen van Dachstein West? Laat dan zeker een reactie achter!

206 - Winter - Lies

Over Lies

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.