Skip to navigation Skip to main content
54190 - De beste pistes om te skiën in Paznaun (6)
© TVB Paznaun – Ischgl

De beste pistes voor je skivakantie in Paznaun? Moeilijk te zeggen, want met zoveel afwisseling, mooie afdalingen, mogelijkheden en fijne plekken, biedt de Oostenrijkse regio ontzettend veel voor iedere skiër en snowboarder. De vier dorpen in het dal, Ischgl, Galtür, Kappl en See, beschikken elk over hun eigen kenmerken en hebben hun charme absoluut nog niet verloren. Hetzelfde geldt voor de skigebieden die je vanuit deze plaatsen kunt bereiken. Maar welke pistes nu de beste zijn om te skiën in Paznaun? We hebben een lijstje gemaakt!

Paznaun: variatie ten top

Paznaun is een dal in het Oostenrijkse Tirol en is al jaren geliefd onder veel ski- en snowboardliefhebbers. En dat is niet zonder reden! Met een afwisselend aanbod aan activiteiten, zowel op de pistes als daarbuiten, is er genoeg te doen voor iedere vakantieganger. Dankzij een gunstige ligging wordt er hier doorgaans genoten van een extra lang skiseizoen en zijn de omstandigheden heerlijk. De pistes zijn open vanaf begin november en er wordt tot aan de lente geskied. Het grootste skigebied in dit dal, en bovendien van heel Tirol, is de Silvretta-Arena. De liften in Ischgl brengen je naar de afdalingen die zich uitstrekken tot over de grens, naar het Zwitserse Samnaun. Maar ook de kleinere skigebieden in het dal, rondom Galtür, Kappl en See, zijn heerlijke plekken voor een skivakantie, vooral met de familie.

En buiten de pistes? Ook dan is meer dan genoeg te beleven in Paznaun. Al jarenlang is dit een toonaangevende bestemming voor freeriders dankzij de fantastische off-piste mogelijkheden en de geweldige sneeuwcondities. Maar ook als je je daar niet aan wilt wagen kun je hier genoeg vermaak vinden. Ga bijvoorbeeld schaatsen, rodelen, langlaufen, of maak een ritje met de paardenslee. Kortom: variatie ten top!

Meer over een wintervakantie in Paznaun
54190 -  (15)
© TVB Paznaun – Ischgl

De beste pistes om te skiën in Paznaun

In welk van de vier skigebieden in Paznaun je ook gaat skiën, één ding is zeker: het wordt een heerlijke skivakantie. De familieskigebieden van Kappl, Galtür of See, of het grensoverschrijdende skigebied van Ischgl, bieden zoveel diversiteit dat je hoe dan ook genoeg fijne afdalingen vindt. Wat voor type skiër of snowboarder je ook bent. Maar welke pistes wil je zeker niet overslaan tijdens je skivakantie in Paznaun? We zetten de beste pistes om te skiën voor je op een rijtje!

Pistetips Ischgl

Een skivakantie in Ischgl betekent toegang tot maar liefst 239 km aan pistes in zowel Oostenrijk als Zwitserland. Vanuit hier kun je namelijk de grens over skiën naar het Zwitserse Samnaun. Het skigebied ademt moderniteit en charme, en dat is te voelen. Het gebied kent een modern, snel en nieuw liftsysteem waardoor je gemakkelijk de pistes bereikt en van lange wachttijden niet vaak sprake is. Ook niet geheel onbelangrijk, is dat lekker eten hier bijna net zo essentieel is als lekker skiën. Ischgl kun je misschien wel de culinaire hoofdstad van de Alpen noemen en je skivakantie gaat hier dan ook gepaard met uitmuntende ontbijtjes, lunches en diners. In de berghutten weten ze wel raad in de keuken en qua keuze ontbreekt het je aan niets. Maar goed, nog even over de pistes van Ischgl... Welke wil je zeker skiën?

Meer over skiën in Ischgl

1. Piste 2b Nachtweide - lekker voor beginners
Vooral beginnende skiërs en families zullen de pistes rondom de Nachtweide heerlijk vinden. Ze zijn breed en blauw van kleur, waardoor je uitstekend kunt oefenen op je bochten. De 2b kun je gemakkelijk vanaf de Idalp bereiken, waardoor de weg ernaartoe goed te doen is voor iedere wintersporter.

2. Piste 7 Velilltal - prachtig uitzicht
Voor het prachtige bergdecor waarbij je skiet op piste 7, wil je wel een aantal keer stoppen. De afdaling is niet per se uitdagend, maar de omgeving is simpelweg adembenemend. Vanaf hier kijk je uit op onder andere de toppen van het Madlein-massief. Je bereikt piste 7 via de Gratbahn of de Velillbahn.

3. Piste 3 Stöckabfahrt - vermijd de drukke dalafdaling
Als je aan het einde van je skidag terug naar het dal wilt skiën, is het vaak erg druk op de piste. Om die drukte te vermijden, is het nemen van piste nummer 3 een tip. Deze is lekker, een stuk rustiger en fijn om te skiën. Neem eerst piste 2 op de Idalp en keer vanaf de Schwarzwasserlift terug naar het dal.

54190 -  (16)
© TVB Paznaun – Ischgl

Pistetips Kappl

Voor de meeste zonovergoten afdalingen en perfecte pistes voor families, moet je in Kappl zijn. Hier ligt in totaal 42 km aan pistes die vooral gezinnen met kinderen zullen waarderen. Daarnaast vind je hier ook het Sunny Mountain Erlebnispark, waar met een oppervlakte van 25.000 m² ontzettend veel leuks voor kids te beleven is. Flaxi de bergdwerg staat ze bij met het leren van hun eerste bochtjes, er zijn speelgelegenheden en meer. Jonge stunters kunnen terecht in Funpark Ablitt, waar je naast jumps ook een slalom kunt doen. Welke tips wij hebben voor pistes in Kappl?

Lees meer over skiën in Kappl

1. Piste 9 Lattenabfahrt - racen
Flink wat snelheid maken? De Lattenabfahrt in Kappl is daar perfect voor. De start ligt op het hoogste punt in het skigebied en vervolgens ligt er een afdaling met een lengte van 8 km op je te wachten, helemaal richting het dal. Best pittig, maar ook lekker uitdagend!

2. Piste 5 - lekker lang skiën
Onbeperkt skiën op een brede, blauwe piste, kan op de 7 km lange piste 5. Via de Alblitt lift bereik je de piste, welke je prima met kleine kids kunt doen. Het einde van de piste ligt bij het bergstation van de Dias-kabinebahn, waardoor je eventueel met de gondel terug naar het dal kunt.

3. Piste 4 - fijne dalafdaling in Kappl
De eerste pistetip kun je verlengen met een heerlijke benentrainer naar het dal van Kappl. Piste nummer 4 is 5 km lang en is niet alleen lekker als verlengstuk van de Lattenabfahrt, het is ook een op zichzelf staand fijne afdaling. Het laatste stuk loopt langs het dorp, en is daarom niet alleen heel leuk, maar simpelweg ook een van de beste pistes in Paznaun.

54190 -  (17)
© TVB Paznaun – Ischgl

Pistetips See

Ook See im Paznaun heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om wintersportactiviteiten. Skiën, rodelen, schaatsen, je noemt het en het kan. Uiteraard hebben we ook een lijstje gemaakt van de beste pistes om te skiën in See, die toebehoren tot de 41 km aan afdalingen die hier liggen. Het skigebied reikt tot ruim 2500 meter hoogte, wat doorgaans voor goede sneeuwcondities zorgt. Kenmerken van het skigebied zijn dat het overzichtelijk en compact is. Saai is het in ieder geval nooit, want liefhebbers van off-piste skiën komen hier ook helemaal tot hun recht. Maar welke afdalingen je niet mag overslaan?

Skivakantie in See

1. Piste 31 en 30 -  train je benen
De meeste afdalingen van See vind je op de Medriggrat, maar sommige pistes liggen op de Versin, zoals piste 31 en 30. Gezamenlijk ski of board je hier heerlijk van rood. Boven bij de Versin gondel kun je beginnen en bij het dalstation vervolg je de piste op nummer 30. Samen ben je bijna 7 km aan het afdalen.

2. Blauwe piste 11 - voor beginners en kinderen
Op skivakantie met kinderen of beginners? Blauwe piste nummer 11 is ideaal. Deze afdaling is niet te lang, makkelijk bereikbaar en uitstekend om rustig op te skiën. Je vindt de piste bij de Zeinis stoeltjeslift, waar hij bij het dalstation ook weer eindigt.

3. Piste 1 - lekkere dalafdaling
Paznaun kent verschillende lange afdalingen en ook in See vind je daar meerdere van. Bijvoorbeeld de dalafdaling, piste nummer 1, is een echte tip. Als afsluiting van je skidag ski je deze heerlijke rode afdaling van 7500 meter. Onderweg passeer je besneeuwde bossen en ook loopt de piste een stukje door het dorp.

54190 -  (18)
© TVB Paznaun – Ischgl

Pistetips Galtür

Laatste skigebied in Paznaun, maar zeker niet de minste, is Galtür. Ook hier vind je een enorm afwisselend aanbod. Zo is het skigebied opgedeeld in verschillende sectoren, waar je bijvoorbeeld uitstekend kunt toerskiën of freeriden, maar ook waar je funparken hebt en gewoon goed kunt skiën. Er is 43 km aan geprepareerde pistes en over de sneeuwcondities hoef je je hier nooit zorgen te maken. Kinderen vermaken zich in de Zwergerlwelt (sector 1), tieners gaan los in Adventure-Land (sector 2). Een aantal van de beste pistes om te skiën in Paznaun liggen in Galtür. Onze tips?

Het veelzijdige aanbod van Galtür

1. Piste 12 vanaf de Ballunspitze - voor gevorderden
De pistes van Galtür spreiden zich uit over de flanken van de 2671 m hoge Ballunspitze. Een aanrader is de afdaling vanaf het hoogste punt van het skigebied. Neem de Breitspitzbahn die je naar een hoogte van 2295 m brengt en ski vervolgens over de zwarte piste nummer 12. De afdaling is uitdagend en intensief, maar wel heel leuk om te doen.

2. Piste 3 Familienabfahrt -  leuk met kinderen
De afdaling begint bij de Alpkogelbahn en heet ook wel de Familienabfahrt. Zoals de naam al verklapt is dit een perfecte piste om met het gezin te skiën, want de afdaling is hartstikke blauw. Onderweg kom je ook langs de Verkehrsstrecke. Hier staan voor de kids allerlei leuke stations waar ze langs, over of doorheen kunnen skiën.

3. Piste 14 - geweldige uitzichten
De laatste in dit rijtje met beste pistes om te skiën in Paznaun is de rode piste 14, welke start bij de Ballunspitzbahn. Terwijl je je een weg naar beneden baant, kom je langs geweldige uitzichten op de omliggende bergwereld. Stop af en toe voor een fotomomentje, het is zeker de moeite waard. Uiteindelijk kom je uit bij de Breitspitzbahn, dus je kunt meteen piste 12 erachteraan doen!

54190 -  (19)
© TVB Paznaun - Ischgl


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ischgl.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.