Skip to navigation Skip to main content

Zuid-Tirol: 23 Michelinsterren in 2016

Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, in Noord-Italië heeft voor het aankomende jaar 23 Michelinsterren in 19 restaurants in de wacht gesleept. Van heel Italië heeft de regio Zuid-Tirol de meeste onderscheidingen ten opzichte van het aantal inwoners. Dat men in Zuid-Tirol heerlijk kon eten is bij velen al bekend. Hier worden de fijnste smaken van Italië gecombineerd met de lokale specialiteiten uit de bergen.

Vorig jaar werd Zuid-Tirol bekroond met 22 Michelinsterren. Zuid-Tirol heeft nu 4 restaurants met 2 Michelinsterren en 15 restaurants met 1 Michelinster.

Zie hier een compleet overzicht van de sterrenrestaurants in Zuid-Tirol >

Nieuwkomers in de sterrenlijst

De nieuwkomers zijn met 2 sterren:

  • Gourmetstube Einhorn (Hotel Stafler) in Campo di Trens/Freienfeld, Chef Peter Girtler

Nieuwe restaurants met 1 ster:

  • Dolce Vita Stube in Naturno/Naturns, Chef Thomas Ebner
  • Alpenroyal Gourmet in Selva/Wolkenstein, Chef Mario Porcelli

131 koksmutsen en 27 Tre Bicchieri

Nergens anders dan in Zuid-Tirol vindt men zo'n verscheidenheid aan mediterrane en alpiene culinaire hoogstandjes. In de restaurantgids GaultMillau van 2016 krijgt Zuid-Tirol dan ook 131 koksmutsen. Niet alleen de maaltijden, maar ook de wijnen van Zuid-Tirol worden geprezen. In de nieuwste editie van de Italiaanse wijngids Vini d'Italia krijgt Zuid-Tirol namelijk 27 ‘Tre Bicchieri’ of ‘Drie Glazen’. Dit is de belangrijkste eretitel die wordt verleend door de wijngids van uitgever Gambero Rosso.

Over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit België is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.