23 februari 2022 door Bob in TipsFamilie/kinderenSkigebieden onder de loep

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau valt op de 113 km aan pistes erg veel te beleven, maar je kunt buiten de afdalingen nog veel meer doen. Je kunt namelijk erg veel activiteiten buiten de pistes in het gebied ondernemen. Helemaal als je op wintersport gaat met kinderen zijn er in de omgeving heel veel leuke activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld rodelen, of nog spannender, copiloot worden in de pistenbully. Daarom vind je in dit blog 7 activiteiten buiten de pistes van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, die iedereen in de familie gegarandeerd leuk vindt.

Skivakantie in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

In Tirol in Oostenrijk kun je een fijn skigebied vinden voor families: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, dat over meer dan 100 km aan pistes beschikt en de 10 skischolen, 25 berghutten en 2 verschillende dalen vormen de uitstekende bestemming voor een skivakantie. Zoals gezegd kun je erg veel doen op de pistes, maar dus ook erbuiten in een wereld aan belevingen in de sneeuw. Helemaal leuk zijn deze activiteiten voor gezinnen met kinderen, want de meeste activiteiten zijn ongetwijfeld voor zowel jong als oud leuk om te doen. Benieuwd naar de tips die we voor je hebben? Met de volgende 7 activiteiten hoef je je nooit te vervelen tijdens je skivakantie in Ski juwel Alpbachtal Wildschönau.

Alles over een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

1. Lauser-Sauser Alpbachtaler

Heb je tijdens je skivakantie zin in een beetje snelheid en adrenaline? Dan is de Alpbachtaler Lauser-Sauser een aanrader. De alpine coaster slingert ruim 1420 meter naar beneden en start op een hoogte van 1845 meter. Tijdens de rit kom je langs jumps, scherpe bochten en loopings. Dit alles passeer je met snelheden tot wel 42 km/u. Mensen met hoogtevrees opgelet: op sommige punten begeef je je wel 18 meter boven de grond. Ook wordt er tijdens de rit een foto van je gemaakt, dus wel even lachen:). De activiteit is toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar oud en is het hele jaar geopend. De alpine coaster vind je in Alpbachtal op de de Wiedersberger Horn.

Alpbachtaler Lauser Sauser
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

2. Door bossen en weides op een slee afdalen

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kun je naast heerlijk skiën ook fantastisch rodelen. Dit is een van de leukste activiteiten die je buiten de pistes kunt doen waar jong en oud plezier aan beleven. Een van de rodelbanen in Ski Juwel start direct bij het middelstation van de Schatzberg. Deze rodelbaan is zeer avontuurlijk en gaat door bossen en prachtige landschappen. Ook kun je kiezen of je de familieroute of de uitdagende rit wil maken over de Holzhacker. Vanaf de Lanerköpfbahn loopt ook een leuke baan, deze gaat door rustieke weides richting Niederau. Bij de Roggenboden kun je extra genieten van het rodelen, want hier kun je elke woensdag en donderdag ook in de avond rodelen op verlichte banen.

rodelen in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

3. Bij de knusse berghutten genieten van een heerlijke pauze

De perfecte activiteit voor na een inspannende skidag of rodeltocht bijvoorbeeld is een pauze bij een van de knusse berghutten. In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is er een ruime keuze uit gezellige berghutten waar je perfect terecht kunt voor een fijne pauze met een warme choco. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk zitten op het terras van Juppi Stadl in Reith am Alpbachtal bij de Brandachlift. Voor een Kaiserschmarn kun je perfect terecht bij de Gipfö Hit, op de top van de Schatzberg. Er zijn veel gezellige plekken!

berghutten ski juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

4. Familienerlebnis Drachental Wildschönau

Een andere activiteit die ook erg leuk is voor het hele gezin is Familienerlebnis Drachental Wildschönau. Dit is een attractiepark dat zowel voor tieners als de allerkleinsten erg leuk is. Het park is het hele jaar open en biedt in de leuke activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een gloednieuwe ijsbaan waar je kunt schaatsen. Als je de Lauser-Sauser niet voor voldoende adrenaline gezorgd heeft, kun je altijd nog de alpine coaster van het attractiepark bezoeken. Verder zijn er genoeg speelgelegenheden en -toestellen en kun je op veel plekken terecht voor een heerlijke pauze.

schaatsen Wildschönau Drachental
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

5. Copiloot worden van een pistenbully

Een ritje met de pistenbully is absoluut een erg unieke ervaring, en dit is in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau gewoon mogelijk. Zo kun je van zeer dichtbij meemaken hoe de pistemeesters er elke dag weer voor zorgen dat de pistes er perfect bij liggen. Vanaf eind december tot halverwege maart kun je met de pistenbully een uur lang meerijden. De gigantische machines kunnen tot wel 10 ton wegen en kunnen de sneeuwhopen perfect gladstrijken zodat de pistes er weer prachtig bij liggen.

meerijden met de pistenbully
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

6. Iglo's bouwen

Uiteraard hoort bij een skivakantie ook het bouwen van iglo’s, iets wat je tijdens je skivakantie in Ski Juwel kunt leren. Ga met het hele gezin met de gondel naar de top van de Markbachjoch in Oberau. Daarna is het nog een klein stukje wandelen door het prachtige landschap tot je uitkomt bij de plaats waar de iglo’s gebouwd worden. Hier staat een iglo-expert de families op te wachten en deze leert je alle tips en tricks over het vak, en daarna kan het bouwen beginnen. Het leukste is om deze activiteit met de hele familie te doen, want dan kan iedereen een steentje bijdragen!

7. De omgeving ontdekken met prachtige winterwandelingen

Winterwandelen is altijd leuk, of opa en oma nou mee zijn of omdat je gewoon benieuwd naar het landschap in de omgeving van Alpbachtal en Wildschönau. Je kunt op een rustige wijze de natuur en plaatsjes van de valleien te voet ontdekken, en dit is zeker de moeite waard. De dalen zijn namelijk allebei ontzettend idyllisch en behoren tot de mooiste dalen van heel Oostenrijk. In het dal kun je tochten maken om bijvoorbeeld het pittoreske Thierbach of Alpbach te ontdekken, maar toch is het een aanrader om hoog te gaan wandelen. Vanaf hier lopen er meerdere routes van middelstation Schatzbergbahn. Deze gaan bijvoorbeeld richting Auffach. Maar ook kun je de rondweg volgen vanaf bergstation Reitherkogelbahn. Deze route is 2,5 km lang en loopt door het magische bos Juppi Zoaberwald, extra leuk dus om de kinderen ook mee te nemen!

winterwandelen alpbachtal wildschonau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen