9 oktober 2021 door Bob Ouwersloot in Lijstje

Tijdens onze skivakantie doen we een aantal gekke dingen, waar we thuis eigenlijk toch een tweede keer over na zouden denken. Al deze dingen vinden we op skivakantie heel normaal, dus worden we er niet op afgerekend. Maar als je er een beetje over nadenkt, zijn er best een paar rare dingen op te noemen. Wat dacht je van de hele week in dezelfde (stinkende) kleding rondlopen en je vieze skisokken de dag erna gewóón weer opnieuw dragen? In dit weblog lees je op een rijtje een aantal gekke dingen die we op skivakantie allemaal doen. Ja, ook jij! Als we die dit jaar een keertje overslaan is dat helemaal niet erg…

#1. Meerdere dagen dezelfde sokken dragen

Skisokken meerdere dagen achter elkaar dragen is een vieze gewoonte waar we ons op skivakantie allemaal wel schuldig aan maken. Op het einde van de dag leg je die stinkdingen op de verwarming zodat ze de volgende dag niet nat zijn. En de volgende dag trek je ze gewoon weer aan. Thuis doe je nooit twee dagen met dezelfde sokken, op wintersport doe je er soms je hele vakantie mee.

#2. Van niet schoongemaakte tafels eten

13:00 uur is een tijd dat onze magen meestal beginnen te rammelen. Op zoek naar een berghut en dan zo snel mogelijk naar de eerste de beste vrije tafel rennen. Dat het servies van de vorige gebruikers er nog staat maakt ons niks uit, want we gaan gewoon eten halen. Dat bordje Kaiserschmarrn kan namelijk niet wachten. En jij kent vast iemand die wel eens iets gepikt heeft van een bord dat toevallig nog op tafel stond. Bah, bah en nog eens BAH. 

#3. Dezelfde lippenbalsem met de hele groep delen

De combinatie van een felle zon en de ijskoude lucht zorgt ervoor dat binnen de kortste keren onze lippen als schuurpapier aanvoelen. De groep bestaat meestal uit maar één persoon met lippenbalsem en dus delen we de stick lekker met z’n allen. Want vies zijn we niet van elkaar toch?

Labello delen
Lekker je Labello met de hele groep delen!

#4. De hele week skiën in dezelfde thermokleding

Onze skisokken zijn niet de enige items die meerdere dagen aangetrokken worden, ook de skipully en thermolegging gaan rustig dag in dag uit aan. Items die verstopt zitten onder je kleding ziet toch niemand, hoezo moet je er dan iets schoons voor aantrekken? Thuis draaien we wel weer een wasje!

#5. Naar bed zonder te douchen

Ga jij thuis wel eens na het sporten naar bed toe zonder te douchen? Dacht het niet! Tijdens de skivakantie komt dit best vaak voor. Energielevel nul is behaald na een fanatieke dag in de sneeuw met vervolgens een feestelijke middag in de après-ski, en het liefst duik je zo snel mogelijk je bed in. Nog snel even tandenpoetsen, handen wassen en zo snel mogelijk slapen. Morgen stap je wel weer onder de douche.

#6. In een warme kroeg tegen elkaar aan dansen

Alle remmen gaan aan het einde van de skidag los. Als ultieme afsluiter duiken we met z’n allen maar al te graag de après-ski in. Dankzij de lekkere mengeling van drank en zweet stijgt de temperatuur binnen al snel, terwijl het buiten zo koud is. Maar ach, wat maakt ons dat ook uit. Lekker wild doen met elkaar, dansen, luidkeels zingen en elkaar omhelzen. De viezigheid wassen we er aan het einde van de dag wel af (als we besluiten te douchen, tenminste ;-)).

#7. Gewoon nog een paar dagen je bierkleding dragen

Nadat er tijdens de après-ski een flinke dosis drank over je kleding is gekomen en tijdens de lunch per ongeluk een klodder mayonaise over je skibroek is gemorst, doe je je kleding de volgende dag gewoon weer aan. Even het skipak in de nacht buiten hangen zodat het wel lekker doorlucht, en dan gewoon weer aantrekken de volgende dag. Dit is immers je ski-outfit en wordt gewoon de hele week gebruikt!

Trofana Alm Ischgl
Dicht op elkaar dansen in Trofana Alm Ischgl

#8. In de sauna gaan zitten met je ongedouchte lichaam

Eerst douchen voordat je even kan bijkomen in de sauna? Ho maar. Gewoon lekker naar binnen gaan met je bezwete lichaam. Na afloop douche je wel! Oja, en de rest doet dit waarschijnlijk ook. Best vies...

#9. Helmhaar

Wax, gel, olie, haarlak en mousse laten allemaal sporen achter in je skihelm. Het haar wordt er tijdens de skivakantie niet beter op doordat we iedere dag meer haarproducten gebruiken en bijna nooit ons haar wassen. Wat maakt het ook uit eigenlijk, welke skiër ziet er nou uit als een fotomodel als de helm af gezet wordt?

helmhaar
Een prachtige helm-coupe...

#10. De hele week de broodjes van de heenreis in de auto laten liggen

Broodjes bal, broodjes gezond of broodjes ei worden vaak vergeten om uitgeladen te worden bij aankomst, en blijven een hele week in de auto liggen. De schade blijft gelukkig redelijk beperkt door de kou. Maar deze lunchpakketjes zorgen er niet voor dat de auto er beter op gaat ruiken.

#11. De dag in alle rust bespreken in een stinkend skihok

Over het algemeen is een skiruim niet de plek waar het het meest fris ruikt. Alle nare luchtjes worden nog eens extra versterkt doordat de verwarming hoog staat. Maar wat maakt het ons ook uit? Op ons gemak bespreken we onze gemaakte avonturen van die dag, terwijl we lekker onze stinkende skischoenen uittrekken. Die stank ruiken we niet eens.

Bob staat al sinds zijn derde op de ski’s en pakte op die leeftijd al een eerste skiprijs. Vroeger gezellig met z'n ouders op skivakantie maar inmiddels kunnen ze hem niet meer bijhouden. Vele jaren en vele pistekilometers later is hij er nog steeds even dol op.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen