28 augustus 2021 door Jahna in Skitochten

Prachtige uitzichten op de indrukwekkendste bergen, specialiteiten uit de heerlijke Italiaanse keuken, meer dan genoeg zonuren en oneindig veel pistemogelijkheden. Dat is een skivakantie in de Dolomieten. Je hebt hier toegang tot oneindig veel pistes verdeeld over verschillende skigebieden. Hoe je de gebieden het best verkent? Kies een van de mooie skitochten die je door regio leiden en alle mooie plekjes laten zien. De routes zijn duidelijk aangegeven met bordjes, dus je kunt eenvoudig de juiste weg vinden. In dit blog zetten we vijf mooie skitochten in de Dolomieten voor je op een rijtje. 

#1. Sellaronda

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de Sellaronda, een van de mooiste tochten in Alpen. Deze skitocht in de Dolomieten is 40 km lang en leidt je rondom het imposante Sellamassief. Onderweg ski je door 4 verschillende skigebieden, namelijk Alta Badia, Arabba-Marmolada, Val di Fassa-Carezza en Val Gardena, en geniet je van de mooiste uitzichten. Je kunt ervoor kiezen om de oranje route te skiën, met de klok mee, of de groene, dan ga je tegen de klok in. De oranje route is iets populairder, maar ook iets uitdagender dan de groene. Al wordt het tijdens deze skitocht nooit echt heel moeilijk, dus kan iedere 'gemiddelde' wintersporter deze tocht zonder problemen in een dag voltooien. Begin wel op tijd. Gevorderden skiën deze tocht in enkele uurtjes, maar als je rustig aan doet ben je al snel een hele dag onderweg.

sellaronda skitocht in Dolomiti Superski

#2. Giro della Grande Guerra

De Giro della Grande Guerra is een skitocht in de Dolomieten met geschiedenis. De tocht wordt ook wel The First World War Tour, de Freedom Tour of de Great War Ski Tour genoemd. Die naam krijgt de route natuurlijk niet zonder reden. De Giro della Grande Guerra loopt door het landschap waar van 1915 tot 1917 de strijd plaatsvond tussen de Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse legers. Onderweg kom je dan ook nog verschillende overblijfselen uit die tijd tegen, zoals bunkers, forten en loopgraven. In totaal is de skitocht 82,5 km lang en loopt door Arabba-Marmolada, Alta Badia en Cortina d'Ampezzo. Je legt 31 km af op de pistes, de rest met de lift en een stukje met de bus. Houd er rekening mee dat je wel zo'n 7 tot 8 uur nodig hebt voor deze tocht en zorg dat je weet wanneer de laatste lift gaat.

#3. Val Gardena Ronda

Ben je in Val Gardena (Gröden) op skivakantie, dan is het een absolute aanrader om de Val Gardena Ronda te skiën. De route neemt je mee langs alle mooie plekjes in het skigebied en daarbij pak je onder andere de Val Gardena Ronda Ski Express waarmee je vanuit St. Christina de oversteek kunt maken naar Ortisei. De route voert onder andere over de La Longia piste en de Saslong en ook doe je de Seiser Alm aan. Let op: om van de Seiser Alm weer terug te keren naar St. Christina moet je een stukje met de skibus. 

Skitochten Dolomieten Val Gardena Ronda

#4. Giro delle Cime

De Giro delle Cime mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met skitochten in de Dolomieten. Tijdens deze tocht doorkruis je skigebied 3 Zinnen Dolomites en bezoek je de mooiste bergtoppen van dit gebied. De tocht is 34 km lang en in totaal overbrug je 5600 hoogtemeters. Goed om te weten is dat er een lange en korte versie van deze tocht is. De korte versie start in Versciaco en keert terug vanaf de Croda Rossa. Ga je voor de lange tocht, dan ski je helemaal door het skigebied Val Comelico. En wil je deze tocht liever niet alleen skiën? Dan kun je woensdag en zondag gratis mee met een skileraar die de tocht begeleidt. 

#5. Lagazuoi ronde

Ben je op zoek naar een skitocht in de Dolomieten met weidse panorama uitzichten? Dan is de Lagazuoi ronde iets voor jou. Dit is een panoramische skitocht die je over de Lagazuoi berg in Alta Badia leidt. Je start in Corvara en skiet richting Colfosco en La Villa tot je uiteindelijk bij San Cassiano/Armentarola uitkomt. Daar neem je de bus of een taxi naar de Falzarego Pass om vervolgens in de gondel naar de top van de Lagazuoi (2778 m) te stappen. Eenmaal boven word je verrast door een fantastisch uitzicht en nadat je hier natuurlijk de nodige foto's hebt gemaakt, ski je via de rode pistes terug naar de pas. Daar neem je de Armentarola afdaling, met een lengte van 8,5 km een van de meest indrukwekkende afdalingen van de Alpen. Beneden volgt het volgende bijzondere moment van deze tocht: met een paard en wagen word je terug gesleept naar het skigebied van Alta Badia.

Skitochten Dolomieten Val Gardena Ronda image widget

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen