28 november 2020 door Maurits in Skigebieden onder de loep

De mogelijkheden voor een heerlijke wintervakantie zijn oneindig in Ski Juwel Albachtal Wildschönau. Het is één van de grootste wintersportgebieden van Tirol. Of je weinig ervaring hebt of veel, voor iedere skiër is er wel iets te doen. Ski Juwel Albachtal Wildschönau beschikt over lange, brede afdalingen voor beginners, maar kent ook uitdagende pistes voor gevorderde wintersporters. Ook voor kinderen ontbreekt er niets. Hieronder lees je 7 redenen waarom Ski Juwel zo’n geweldige wintersportbestemming is.

1. Ideale omstandigheden voor families

Als we aan kindvriendelijke skigebieden denken, dan hoort Ski Juwel absoluut thuis in het lijstje. Voor kinderen die op skiles moeten zijn er meer dan 10 skischolen aanwezig, waarvan de helft speciaal voor kleintjes is.  De allerkleinsten kunnen spelen en kennismaken met skiën in het kinderland en oudere kinderen kunnen gezamenlijk met hun skileraar- of lerares het skigebied verkennen. Verder liggen er in het familievriendelijke wintersportgebied twee snowparken en een funslope waar kinderen helemaal los kunnen gaan. Ook na afloop van de skiles valt er nog genoeg te beleven. Er zijn meerder rodelbanen, de Alpbachtaler Lauser-Sauser of iglo’s bouwen, In Ski Juwel kan het allemaal. Een tip: neem eens een kijkje bij het nieuwe Drachental Family Park in Wildschönau.

Familie Ski Juwel
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

2. Eenvoudig te bereiken

Het wintersportgebied wordt gevormd door vier bergen en twee dalen, Alpbachtal en Wildschönau. Met de auto, het vliegtuig of trein is de regio, tussen de Kitzbüheler en Zillertaler Alpen, makkelijk te bereiken. Neem je het vliegtuig dan bevindt het vliegveld van Innsbruck zich nabij. Vanuit daar is het mogelijk om een taxi of een trein te pakken naar het skigebied. Met de auto naar Ski Juwel? Dan ben je zo'n 10 uur onderweg vanaf Utrecht.

3. Nachtskiën

Aan wintersportliefhebbers die in de avonduren ook nog op de ski's willen staan, heeft Ski Juwel het nodige te bieden! Het skigebied beschikt over twee mogelijkheden om te nachtskiën. Elke vrijdag en zaterdag vanaf 18:30 tot aan 21:15 kun je in Reith im Alpbachtal genieten van 6 kilometer aan verlichte pistes. Bovendien beschikt Wildschönau ook over een nachtskigebied. Elke woensdag en donderdag vanaf 19:00 kun je hier terecht. Leuk weetje: je kan rodelen op deze avonden in Oberau. 

4. Schitterend uitzicht

Doordat het skigebied verspreid ligt over vier bergen, is er aan mooie uitzichten geen gebrek. Neem eens de tijd voor een pauze bij de Hornlift 2000. Hier uan je genieten van een prachtig 360° uitzicht. Ook de Schatzberg biedt een prachtig uitzicht. Klik je ski’s even uit en loop omhoog richting het kruis. Als je geluk hebt kun je kilometers ver kijken! Het uitzicht is adembenemend!

Koppel uitzicht Ski Juwel
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

5. Het Drachtental Family park

Ski Juwel heeft komende winter iets nieuws. Het Drachental Family Park. Zowel in de zomer als in de winter biedt dit grote familiepark in Wildschönau aan iedereen plezier. Op dit moment zijn ze met de laatste werkzaamheden bezig en als dat is afgerond kan hier komende winter van alles worden ondernomen! Er is onder andere een restaurant, een schaatsbaan en een alpinecoaster van 2 kilometer lang. Fantastisch toch?!

6. De Alpbachtaler Lauser-Sauser

Een ritje in de Alpbachtal Lauser-Sauser mag niet ontbreken aan je wintersportvakantie. Jong of oud, groot of klein, iedereen moet het een keer geprobeerd hebben. Op ruim 1845 meter hoogte begint deze moderne alpinecoaster, een rodeblaan waarbij je sleetje vastzit aan rails. Vanaf die hoogte ga je met z’n tweeën of alleen via het parcours naar beneden. Tijdens de rit kom je twee jumps tegen en twee twisters van 360°. Je kunt snelheden van boven de 42 kilometer per uur bereiken. Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser duurt naar schatting 7 á 8 minuten. Tijdens de wintermaanden is de alpinecoaster vanaf 12:30 tot 16:00 geopend.

7. Winterwandelen in Ski Juwel

Winterwandelen wordt steeds populairder. Op wintersport ben je soms zoveel aan het skiën dat het heerlijk kan zijn om iets anders te doen tussendoor. Ook hiervoor ben je aan het juiste adres in Ski Juwel. Het wintersportgebied beschikt over een groot aanbod van winterwandelpaden, die je langs de mooiste plekjes van de regio leidt. Zo is er de mogelijkheid om rond de Reither Kogel in het Alpbachtal te wandelen. Ook de routes bij de Markbachjochbahn en het middenstation van de Schaztbergbahn zijn aanraders.

Nog meer redenen waarom Ski Juwel zo'n leuke wintersportbestemming is >

Landschap Ski Juwel
(Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

Feitjes & weetjes over Ski Juwel

Iedere type wintersporter voelt zicht thuis in Ski Juwel. Het gebiedt strekt zich uit over vier bergen en twee dalen, en is grotendeels met elkaar verbonden. Andere leuke feitjes en weetjes lees je hieronder:

  • 109 kilometer aan pistes
  • 10 skischolen
  • 45 skiliften
  • Ruim 100 kilometers aan langlaufloipen
  • 25 gezellige berghutten
  • 1 skigebied, 4 bergen
  • 100 kilometers aan winterwandelpaden
  • Hoogste berg ligt op 2025 meter (Wiedersbergerhorn)

Coronamaatregelen Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Dit jaar is een gek jaar en ook Ski Juwel doet er alles aan om de wintersportvakantie zo veilig mogelijk te maken. Met een beetje geluk gaat het skigebied open op 4 december open, maar wel met strikte maatregelen. Naast de Oostenrijkse overheidsmaatregelen zijn er ook voorschriften die Ski Juwel zelf heeft ingevoerd, waar je je dient te houden. Het allerbelangrijkste is dat je bij klachten thuis dient te blijven. Probeer te allen tijde afstand te houden van personen die niet tot jouw huishouden behoren. Volg de hygiëneregels en betaal als het kan contactloos. Verder is er ook een mondkapjesplicht in afgesloten ruimtes, liften, het openbaar vervoer en op plekken waar je de afstand van één meter niet kunt hanteren. Meer informatie over de coronamaatregelen in Ski Juwel vind je hier >

Bij Maurits is de passie voor de bergen en wintersport al op jonge leeftijd ontstaan. Hij komt van jongs af aan regelmatig in de Pyreneeën en hij kent de skigebieden hier inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen