12 september 2018 door Joris in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

Tips voor goedkope skivakantie bestemmingen

We kunnen het helaas niet ontkennen: skivakantie is duur. Zeker als je met de hele familie gaat skiën, kan een week skivakantie een behoorlijk dure uitgave zijn. Je betaalt niet alleen de accommodatie en skipas voor meerdere personen, maar ook voor eten, drinken, skiles en materiaal. Tel je het totale bedrag bij elkaar op, dan kan het soms best wel even schrikken zijn… Ben je dan ook nog eens afhankelijk van het hoogseizoen, dan kan de prijs nog duurder uitvallen. Gelukkig hoeft het natuurlijk allemaal niet zo extreem veel te kosten en zijn er nog genoeg goedkope skivakantie bestemmingen.

Tsjechië: kleine skigebieden, maar voordelig

Tsjechië is één van de meest voordelige wintersportlanden in de Alpen en Europa. Natuurlijk heb je er niet zoveel pistekilometers en zijn de pistes minder lang en hoog, maar je kunt er wel voor een aangename prijs skiën. Ook hier worden de skigebieden steeds moderner, dus oude liften zijn veelal vervangen. Niet alleen betaal je minder voor een skipas en accommodatie, ook eten en drinken is goedkoper. Een tip is skigebied Spindleruv Mlyn. Het dorp is gezellig, de accommodaties zijn prima en de afdalingen heerlijk (iets meer dan 24 pistekilometers).

Bekijk hier de aanbiedingen naar Tsjechië >

Skiën in skigebied en budgetbestemming Cerná Hora - Pec in Tsjechië

(Foto: © SkiResort Cerná Hora - Pec)

Budgetbestemmingen in Frankrijk

In Frankrijk kun je flink wat goedkope skivakantiebestemmingen vinden. Vaak verblijf je dan ook nog aan de piste en kun je dus zo je ski’s onderklikken en van het witte goud genieten. Valfréjus ligt niet ver van Val Thorens, maar biedt een heel ander prijsniveau. Kies uit voordelige studio’s aan de piste of voor de iets luxere appartementen en hotels. Je vindt hier ongeveer 50 kilometer aan pistes. Een andere tip is La Norma. Dit sfeervolle dorp is ideaal voor families en heeft een autovrij centrum. Wil je toch een iets groter skigebied? Kies dan voor budgetbestemmingen als Superdévoluy en La Joue du Loup.

Bekijk hier aanbiedingen naar Valfréjus >
Bekijk hier aanbiedingen naar Val Thorens >

Betaalbaar in Oostenrijk

Naast Frankrijk en Tsjechië kun je ook een aantal betaalbare wintersportbestemmingen vinden in Oostenrijk. Kies bijvoorbeeld voor dorpen die bij een klein skigebied horen. De skipasprijzen en overnachtingen zijn hier vaak een stuk goedkoper dan bij de grotere namen. Een aantal goedkopere Oostenrijkse bestemmingen zijn Brandnertal, Wildkogel Arena en Diedamskopf. Een ander voordeel van deze kleinere bestemmingen is dat ook families met kinderen zich hier snel thuis voelen. Het is lekker overzichtelijk en er hangt een goede sfeer. Wil je toch een iets groter gebied? Dan is Wildschönau aan te raden. Ook de vakantieregio’s Karinthië en Steiermark zijn een stukje goedkoper.

Bekijk hier aanbiedingen in Brand >

Skigebied Ski Juwel is te bereiken vanuit Wildschönau

Goedkoop in Italië

Italië geeft sommige mensen het gevoel dat ze er ver voor moeten rijden, maar eigenlijk is dit helemaal niet het geval. Er liggen genoeg skigebieden in Noord-Italië die makkelijk bereikbaar zijn. Een stuk dichterbij dan veel bestemmingen in Frankrijk! Bijvoorbeeld Meransen, Pinzolo en Fai della Paganella. Deze bestemmingen liggen vlakbij de Brenner Autobahn en zijn makkelijk bereikbaar. Of wat dacht je van het belastingvrije Livigno? Win-win dus!

Bekijk hier aanbiedingen in Livigno >
Bekijk hier aanbiedingen in Pinzolo >

Een goedkope skivakantie in Duitsland

Voor een skivakantie dichtbij huis ligt Duitsland al snel voor de hand. Perfect voor een lang weekend in de sneeuw. In het Sauerland vind je twee bestemmingen die niet duur zijn: Winterberg en Willingen. Iets verder rijden zijn de skigebieden in het Schwarzwald, zoals Feldberg. Ook in Zuid-Duitsland zijn een aantal goedkopere bestemmingen te ontdekken. Bijvoorbeeld Großer Arber en Ostallgäu.

Bekijk hier aanbiedingen in Willingen >
Bekijk hier aanbiedingen in Winterberg >

Piste en stoeltjeslift in budgetbestemming Winterberg in Duitsland

Heb jij nog tips voor goedkope skivakantie bestemmingen?

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen