31 januari 2019 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

Met ruim 270 kilometer aan pistes behoort Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied is heel erg divers en heeft eigenlijk voor elk type wintersporter wel iets te bieden. De brede blauwe afdalingen zijn perfect voor beginners en de vele aaneengesloten pistekilometers bieden de mogelijkheid om allerlei mooie tochten te skiën. In dit weblog hebben we 12 must do's in het Skicircus op een rijtje gezet.

#1. Après-skiën in de vele après-skibars

In het Skicircus vind je meer dan voldoende mogelijkheden voor après-ski. Van uitbundig tot knus en gemoedelijk. Of je nou voor een dampende kroeg met bekende hits kiest of voor een rustige wijnbar.

#2. De 7 km lange Jausernabfahrt en piste 88

Er zijn veel heerlijke pistes in het Skicircus. De Jausernabfahrt is een heerlijke afdaling om vanaf te cruisen. De piste heeft een lengte van 7 kilometer en start op de top van de Schattberg. De afdaling is heerlijk breed en het is echt genieten. Een andere pistetip is piste 88. Deze start bij het Asitz Bergstation en is te vergelijken met een Duitse Autobahn: lang en breed.

#3. Door de tiefschnee skiën op de Lärchfilzkogel

Fieberbrunn is een klinkende naam in de freeride wereld. Jaarlijks vindt hier de Freeride World Tour plaats. Ook jij kunt hier door de diepe sneeuw glijden bij de speciaal aangegeven locaties. Denk er wel aan: doe dit nooit zonder ervaring, gids en de juiste attributen.

Het freeride startpunt op de Lärchfilzkogel

#4. Met de Flying Fox naar Leogang suizen

Een Flying Fox is een kabelbaan waarbij je hoog boven de grond met flinke snelheden naar beneden zoeft. Bij de Flying Fox in Leogang hang je op je buik boven de grond. De baan heeft een lengte van 1600 meter en daarbij kun je snelheden tot wel 130 kilometer per uur behalen.

#5. The Challenge

Je kunt in het Skicircus allerlei mooie tochten skiën. Eén tocht die je eigenlijk echt niet mag overslaan is de The Challenge. De tocht heeft een lengte van 65 kilometer en overbrugt 12.400 hoogtemeters. Vooral voor gevorderde wintersporters is dit een mooie route. Onderweg kom je leuke hutten tegen waar je kunt pauzeren.

#6. Avondskiën

's Avonds skiën geeft een heel andere belevenis dan overdag. In het Skicircus heb je de mogelijkheid om dat zelf uit te proberen. In Hinterglemm is niet alleen de piste verlicht, maar ook een aantal funslopes, een SkiMovie racepiste, een baan om te snowtuben en het snowpark. Dit alles is te vinden bij de Unterschwarzachbahn. In Leogang is een piste verlicht bij de Schanteilift.

Saalbach in de avond met verlichte pistes

(Foto: © Saalbach.com)

#7. Een wandeling maken over de Golden Gate Bridge der Alpen en Baumzipfelweg

De Baumzipfelweg is de hoogste 'Wipfelwanderweg' van Europa. Je wandelt hoog boven de boomtoppen over een houten constructie (ruim 30 meter). Het hoogtepunt is de 'Golden Gate Bridge' van de Alpen. Deze is maar liefst 200 meter lang en hangt 42 meter boven de grond. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer en is prachtig in een winters landschap.

#8. Kijken naar de Freeride World Tour in Fieberbrunn

Vind je het niks om zelf door de diepe sneeuw te skiën, maar vind je het wel leuk om te kijken naar andere skiërs die dat doen? Breng dan een bezoek aan de Freeride World Tour in Fieberbrunn. Deze vindt plaats van 23 februari 2019.

#9. The White Pearl Mountain Days

Van 15 t/m 30 maart 2019 vinden de White Pearl Mountain Days plaats in het Skicircus. Geniet van skiën tijdens zonnige omstandigheden, heerlijke beats, goed eten en een gezondheids- en fitnessprogramma. Het evenement is gratis toegankelijk.

#10. Rodelen

Rodelen is iets waar wij op de redactie geen genoeg van kunnen krijgen. Lekker met een echte houten slee cruisen in de sneeuw. In het Skicircus vind je heel veel mogelijkheden. Dolle pret gegarandeerd! Niet alleen kun je rodelen met een houten slee, maar ook met een coaster.

Rodelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

(Foto: © Saalbach.com)

#11. Een event bezoeken

Er vinden jaarlijks allerlei bekende evenementen plaats in het Skicircus. Het BERGFESTival, de White Pearl Mountain days, Dutchweek Saalbach, Rave on Snow, de Alpine Ski-Worldcup en de Asitz Music Night zijn een aantal voorbeelden.

#12. Genieten van het uitzicht

In het Skicircus vind je prachtige uitzichtpunten. Een tip is om met de Kohlmaisgipfelbahn of Panorama stoeltjeslift naar de top van de Kohlmaiskopf te gaan. Het uitzicht is hier prachtig en je moet echt even de gelegenheid nemen om een aantal foto's te maken!

Het uitzicht vanaf de Kohlmaiskopf in Saalbach

Meer must do's in het Skicircus vind je hier >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.