1 december 2017 door Thijs in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Kohlmaisbahn

Er staat een nieuwe lift in de planning in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Niet zo lang geleden werd bekend gemaakt dat men in het skigebied toestemming heeft gekregen om in de nieuwe Kohlmaisbahn te gaan investeren. Dit skiseizoen is dus de laatste keer dat je in de oude rode bakjes kunt stappen, want in de zomer van 2018 wordt de lift geheel herbouwd. In dit weblog lees je alles over de nieuwe Kohlmaisbahn, de planning en de technische data ervan. De nieuwe lift is een goede stap in de modernisering van het Skicircus. En dat zijn nog meer redenen voor een skivakantie naar dit skigebied!

De Kohlmaisbahn: al bijna 30 jaar dienst

De huidige Kohlmaisbahn werd gebouwd in 1989. De lift wordt nu vervangen door een nieuwe 10-persoons gondel. Daarbij zal het middenstation zo’n 30 meter westelijker worden geplaatst. Ook wordt er bij het dalstation in Saalbach een parkeergarage aangelegd met ruim 100 plaatsen. Tevens komt er een nieuwe garage voor de pistenbully’s.

Pistekaart Kohlmaisbahn

De nieuwe plek van de gondel

Met een moderne 10-persoons gondel naar de Kohlmaiskopf

Zoals het er nu uit ziet, staat de opening van de nieuwe Kohlmaisbahn gepland voor december 2018. Het project gaat 30 miljoen euro kosten. Het magazine van het skigebied laat zien dat de nieuwe gondel een kopie wordt van de Schönleitenbahn in Vorderglemm. Met de nieuwe Kohlmaisbahn kunnen 4200 wintersporters per uur worden vervoerd en de rit naar de Kohlmaiskopf (1794 m) duurt dan slechts 7 minuten. Wachttijden in Saalbach worden hiermee verleden tijd.

Cijfers & feiten van de nieuwe Kohlmaisbahn

Bergstation: Kohlmaiskopf Lengte: 2360 m
Hoogte bergstation: 1794 m Hoogteverschil: ca. 800 m
Snelheid: 6m/sec. Ritduur: ca. 7 min.
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit: 4200 pers./uur
Aantal gondels: n.b. Plaats:Saalbach

Een klein stukje geschiedenis

Door het vervangen van de oude, rode gondeltjes, gaat er een stukje geschiedenis van Saalbach Hinterglemm verloren. De Kohlmaisbahn was in 1945 namelijk de eerste lift van het ‘Skiliftgesellschaft Saalbach’. Destijds heeft men 40.000 Schilling geïnvesteerd om op de zuidzijde van de Kohlmaiskopf de eerste lift naar het dal te kunnen bouwen. Deze sleeplift had een lengte van 1800 meter en was daarmee de langste van Oostenrijk. Men kon toen 120 wintersporters per uur vervoeren. Best een verschil als je het vergelijkt met de huidige ontwikkelingen!

Schönleitenbahn

De nieuwe Kohlmaisbahn wordt een kopie van de Schönleitenbahn (Foto: © Saalbach)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een fijne bestemming voor een skivakantie. Je vindt er 270 km aan pistes, tal van leuke berghutten en gezellige après-ski mogelijkheden. Door de verbinding met Fieberbrunn is het skigebied uitgegroeid tot één van de grootste van het land. Er liggen maar liefst 16 dalafdalingen op je te wachten, waarvan een zwarte piste van 3 km. Dankzij de vele sneeuwkanonnen hoef je je in het Skicircus geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid.

Design nieuw dalstation Kohlmaisbahn

Het design van het nieuwe dalstation (Foto: © Saalbach)

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen