5 november 2017 door Miranda in 'Materiaal''

Skiwinkel

Ski’s huren of ski’s kopen, is een vraag die veel wintersporters zichzelf stellen. Wanneer je voor de eerste keer op skivakantie gaat of beginner bent is het antwoord simpel: huren! Je weet nog niet of skiën écht iets voor je is, waardoor het zonde is om direct een hele ski uitrusting te kopen. Voor gevorderde skiërs is de keuze een stukje lastiger. De kwaliteit van huurmateriaal is vaak prima in orde, je hebt de keuze uit de nieuwste modellen en hoeft geen onderhoud te verrichten. Gewend raken aan je eigen skimateriaal en op wintersport niet naar de skiverhuur hoeven is echter ook zeer fijn. In dit weblog zetten we de voor- en nadelen van ski’s kopen of huren op een rijtje.

Beginners: ski’s huren, skischoenen kopen

Wie voor het eerst op skivakantie gaat kan het beste zijn ski’s en skibotten huren. Bij de skishops weten ze wat voor skimateriaal bij beginnende wintersporters past en kunnen ze je goed adviseren. Je beleeft een stuk meer plezier aan je eerste skivakantie wanneer je met een flexibele skischoen en vergevingsgezinde ski de piste op wordt gestuurd. Hier zit dus ook het gevaar bij het lenen van skimateriaal bij iemand uit je omgeving. Ski’s voor gevorderden zijn een stuk stijver en het kost veel meer energie en techniek om deze te draaien. Voor te stijve skischoenen geldt precies hetzelfde. Draag je liever geen huurschoenen dan kun je besluiten om deze zelf aan te schaffen. Ga naar een goede wintersportwinkel waar je voeten gemeten worden en je deskundig advies krijgt.

Wintersporters

Huren of kopen: wat is goedkoper?

Wanneer je een gevorderde skiër bent en vaker van plan bent om op skivakantie te gaan, kun je de vraag opnieuw stellen: huren of kopen? Wanneer je naar de prijs kijkt, kun je stellen dat kopen verstandiger is vanaf 2 wintersportweken per jaar. Als je voor € 20,- skimateriaal per dag huurt, kom je voor 12 skidagen uit op € 240,-. De prijs voor een volledige skiset ligt tussen de € 350,- en € 1000,-. Na twee jaar skiën kun je dus al voordeliger uit zijn wanneer je besluit om te kopen. Vergeet echter niet dat ski’s ook onderhoud nodig hebben, wat ook enkele tientjes per jaar kost.

Wintersporter carven

Voordelen ski’s huren

Skiën op de nieuwste modellen
Kennismaken met veel types en modellen
Geen tijd en kosten kwijt aan onderhoud
Geen ongemak bij het transport naar de bergen
Ski’s iedere dag achterlaten in de skishop
Een krasje meer of minder is geen probleem
Ski’s zijn eenvoudig te verzekeren

Nadelen ski’s huren

Zwaardere bindingen
Ski’s worden veel gebruikt, waardoor kwaliteit (o.a. de spanning) afneemt
Huren is in sommige bestemmingen behoorlijk duur
Wachttijden bij de skiverhuur
Geen ‘feeling’ met het materiaal

Tips ski’s huren

Wanneer je je ski’s van tevoren online huurt, ligt de prijs vaak een stuk lager. Bovendien hoef je dan op de plaats van bestemming ook niet achteraan in de rij plaats te nemen. In België huren is ook een mogelijkheid, alleen dien je zelf dan weer voor het vervoer te zorgen.

Bindingen en skischoenen

Voordelen ski’s kopen

Ski die perfect bij je niveau en wensen past
Feeling met je ski’s, waardoor je weet hoe deze reageert
Goedkoper wanneer je vaker (per jaar) gaat skiën
Het is cool om je eigen ski’s te hebben!

Nadelen ski’s kopen

Flink prijskaartje
Kosten voor onderhoud
Vervoeren van je materiaal
Opbergruimte in je huis
Een krasje doet in het begin ‘zeer’

Tips ski’s kopen

Aan het einde van het skiseizoen kun je nieuwe ski’s vaak met een mooie korting kopen. Vergeet deze echter niet even in de wax te zetten, omdat je ze de eerste maanden nog niet zal gebruiken. Tweedehands kopen kan natuurlijk ook, maar hier zitten weer andere voor- en nadelen aan.

Wintersporters met ski

Wat heeft jouw voorkeur? Ski’s huren of kopen?

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen