Skip to navigation Skip to main content

©Montafon Tourismus GmbH - Daniel Zangerl

Het skigebied Montafon is gelegen in het westen van Oostenrijk en in het zuiden van de provincie Vorarlberg. Een prachtige omgeving. De hoge bergen, wonderschone natuur, indrukwekkende uitzichten en schattige dorpjes maken het een ideale wintersportbestemming. Het skigebied van Montafon bestaat uit vijf deelskigebieden. Dankzij de samenwerking met het Brandnertal sinds 2015/2016, kunt u nu genieten van 292 kilometer aan pistes en skiroutes. Sneeuwzeker, fijne pistes, gastvrijheid, leuke activiteiten en mooie skiroutes zijn typische kenmerken van Montafon in Vorarlberg. Vandaag lichten we de 6 gebieden voor u uit.

#1. Silvretta Montafon – Het grootste skigebied van Montafon

Silvretta Montafon is het grootste skigebied van Montafon. De pistes zijn vanuit verschillende dorpen te bereiken. Voorheen bestond het gebied uit twee gebieden, maar dankzij de Grasjoch en de Valisera 1&2, zijn beide gebieden met elkaar verbonden. Het skigebied heeft een totaal van 140 kilometer aan perfect geprepareerde pistes en heeft voor ieder niveau skiër genoeg te bieden. Er zijn diverse skiroutes te skiën, leuke activiteiten, off-piste mogelijkheden en gezellige après-skibarretjes. Het gebied is modern en heeft vele faciliteiten. Ondanks dat heeft het toch haar eigen identiteit behouden. Er zijn een aantal dingen die u echt niet mag overslaan in het skigebied:

  • Ski de langste afdaling van Vorarlberg: De Hochjochtotale is vanaf 7:20 uur skiën. U start op 2430 meter en u skiet in totaal 1700 hoogtemeters.
  • In Silvretta Montafon vindt u de langste skitunnel van Europa. De tunnel is maar liefst 476 meter lang.
  • Ski de Black Scorpions. Dit zijn de 7 moeilijkste afdalingen van het gebied. De afdalingen hebben een helling tot wel 81%. Flink steil dus.

Silvretta Montafon is ideaal voor families met kinderen (c) Montafon Tourismus GmbH - Daniel Zangerl

#2. Golm – Veelzijdig skigebied

Golm is bij aankomst in het dal van Montafon het eerste gebied dat u tegenkomt. Het gebied is ontzettend veelzijdig en heeft daarmee voor iedere skiër genoeg te bieden. Het gebied heeft een totaal van 43,4 kilometer aan pistes. Zijn die kilometers niet genoeg? Dan pakt u gemakkelijk de skibus naar de omliggende dorpen. Of u nou met familie, kinderen of vrienden gaat, iedereen zal zich er thuis voelen. Bijzonder aan Golm is de grote buis die door het gebied heen loopt. Deze buis wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Er zijn een aantal dingen die u echt niet mag overslaan in het skigebied:

  • Vlieg met de Flying-Fox-Golm kabelbaan over het meer van Latschau.
  • Er zijn vele faciliteiten voor de kinderen te vinden in Golm. Eén daarvan is de speciale skisafari voor kinderen. De safari bestaat uit skiën, spannende verhalen en een barbecue in het bos.
  • Rodelen over een natuurlijke rodelbaan van 3 kilometer.

#3. Gargellen: De hoogste van de 5

Van alle vijf de skigebieden is Gargellen het hoogstgelegen. Het gebied ligt helemaal achter in het dal van Montafon. Gargellen wordt ook wel Schneeloch genoemd en dat is niet voor niets, want gemiddeld valt hier veel meer sneeuw dan in de rest van Montafon. U vind er ruim 32,9 kilometer aan pistes en skiroutes met voor iedere skiër wat wils. Naast al die kilometers zijn er ook een aantal prachtige skitochten te skiën. Bent u in Gargellen, dan zijn er een aantal dingen die u echt niet mag overslaan in het gebied:

  • Met de skitocht, de Madrisa Rundtour, skiet u naar Zwitserland en weer terug.
  • Gargellen heeft veel freeride mogelijkheden.

De Madrisa Rondtour mag u echt niet overslaan in Montafon ©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Stefan Kothner

#4. Kristberg: Klein, maar fijn!

De Kristberg is de berg van het Sibbertal, een schattig, klein en charmant plaatsje in Montafon Vorarlberg. Met slechts 7, kilometer aan pistes en skiroutes is skigebied Kristberg ideaal voor de beginnende skiër of voor families met kleine kinderen. Als de kleintjes het skiën eenmaal onder de knie hebben gekregen, dan kunt u ze gemakkelijk op eigen houtje de pistes laten ontdekken. Op de Kristberg waant u zich ver weg van al het lawaai en de drukte en voelt het echt als thuiskomen. Maak er prachtige wandeltochten en geniet van de sneeuw en de natuur. Is het u toch te rustig? Geen probleem, met de skibus bent u zo in de omliggende gebieden van Montafon in Vorarlberg.

Winterwonderland in skigebied Kristberg ©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Patrick Saely

#5. Silvretta-Bielerhöhe – Paradijs voor tourskiërs, wandelaars en langlaufers

Skigebied Silvretta-Bielerhöhe is een waar feest voor toerskiërs. U vindt hier een breed en ongerept terrein, waar prachtige tochten te skiën zijn. Vanaf de Silvretta-Bielerhöhe heeft u een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Vorarlberg, de Piz Buin. Ook wel bekend van het populaire zonnebrandmerk. Op zo’n 2000 meter hoogte vindt u het Silvrettameer, met 22 kilometer aan sneeuwzekere loipes. Qua skipistes heeft dit gebied minder te bieden. Daarvoor zult u de skibus moeten nemen naar de omliggende skigebieden van Montafon. Wel maakt u hier prachtige wandeltochten en kunt u pauze houden in de gezellige berghutten.

Tijdens een skisafari in Montafon ©Montafon Tourismus GmbH, Schruns - Christina Wachter

#6. Brandnertal

Met de skipas van Montafon kunt u sinds de winter van 2015/2016 naast de bovengenoemde deelskigebieden ook gebruik maken van de liften van het Brandnertal. Met de Montafon Brandnertal Card Mehrtageskarte heeft u de mogelijkheid om ook de hellingen van dit buurdal te ontdekken. Brandnertal beschikt over 64 kilometer aan skipistes en skiroutes. Het is een sportief familiegebied en dankzij de hulp van sneeuwkanonnen erg sneeuwzeker. Vergeet vooral geen pauze te houden tijdens het skiën, want de bergrestaurants van het Brandnertal hebben allerlei culinaire verrassingen. Naast skiën en snowboarden zijn er nog veel meer activiteiten te ondernemen in dit dal, zoals rodelen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen.

Welk gebied is uw favoriet? Laat het ons weten in een reactie.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.