Skip to navigation Skip to main content

Topkoks uit skigebieden komen samen in Alta Badia

Topkoks uit onder meer Lech am Arlberg en Kitzbühel in Oostenrijk, St. Moritz en Gstaad in Zwitserland, Courchevel in Frankrijk, Sochi in Rusland, Aspen in Colorado en Almaty in Kazachstan komen begin deze winter samen in het Italiaanse Alta Badia. De 14 koks gaan ieder hun kun kookkunsten vertonen in een skihut in het skigebied. Tijdens de Gourmet-Safari moeten ze een gerecht serveren dat is geïnspireerd op de afkomst van hun skigebied. Snowplaza brengt u op de hoogte van het kookevent in het skigebied van Alta Badia en de schoonheid van dit stukje UNESCO Werelderfgoed.

14 topkoks koken in de skihutten van Alta Badia

Onder het motto ‘Top of the mountains’ nemen vanaf 11 december koks uit 14 skigebieden deel aan de Gourmet-Skisafari. De chefs krijgen ieder hun eigen berghut toegewezen en worden geacht een gerecht te ontwikkelen dat het hele seizoen geserveerd gaat worden aan wintersporters in het skigebied van Alta Badia. Hierbij moeten de koks inspiratie halen uit de cultuur en tradities van hun eigen keuken. Wintersporters hebben tijdens het event de mogelijkheid om van hut naar hut te skiën om meerdere gerechten te proeven.

De Gourmet-Skisafari in Alta Badia vindt plaats op 11 december 2016.

De perfecte combinatie tussen skiën en eten

Tijdens de skisafari kunt u de koks persoonlijk leren kennen en misschien zelfs hun culinaire geheimen ontfutselen. Ieder gerecht wordt begeleid door een wijn uit Zuid-Tirol. Het kookevent in Alta Badia is daarmee de ideale combinatie tussen wintersport en gastronomie. Skiërs en fijnproevers genieten van de hoogwaardige gerechten en uitstekende wijnen die worden geserveerd in de authentieke skihutten waar het gebied rijk aan is.

Alta Badia, de ideale ‘Genussregion’

Het wintersportseizoen in Alta Badia heeft nog meer smaakvolle evenementen te bieden. Zo wordt van 19 tot 26 januari, van 9 tot 16 februari en van 9 tot 16 maart ‘Sommelier op de piste’ georganiseerd. Tijdens dit event heeft u de mogelijkheid om de beste wijnen van Zuid-Tirol te proeven. Gedurende het seizoen vinden ook nog de events ‘ontbijt met verse sneeuw’, ‘kookcursus voor kerstgebak’ en de derde editie van de ‘Skicarousel Vintage Party’ met gerechten uit de jaren ’70 en ’80 plaats.

Skicarousel Vintage Party in Alta Badia.

Praktische informatie over skigebied Alta Badia

In de afgelopen jaren is Alta Badia uitgegroeid tot een van de populairste skigebieden onder wintersporters die op zoek zijn naar heerlijke pistes en een top-gastronomie. De kookevents die hier jaarlijks worden georganiseerd hebben een groot aandeel hierin. Bovendien geniet het skigebied van Alta Badia een grote aantrekkingskracht door de ligging in de Dolomieten, op de route van de Sella Ronda. Net als vele andere skigebieden behoort Alta Badia toe tot de wintersportregio Dolomiti Superski dat over meer dan 1000 km aan pistes beschikt.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in:

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.