Skip to navigation Skip to main content

In het westen van Tirol, gelegen in het Gurgltal, ligt het gemoedelijke stadje Imst. Zelf beschikt de gemeente niet over een uitgestrekt skigebied en daardoor wordt het door vele toeristen nog (te) vaak over het hoofd gezien. Het heeft echter meer te bieden dan men op het eerste gezicht zou denken.

Skiën, langlaufen, wandelen, rodelen…genieten

De ca. 9 kilometer skipisten die u kan terugvinden in Hochimst vormen een ideale plaats voor kinderen en beginnende tot licht gevorderde skiërs. Ook mensen die slechts 1 of 2 dagen wensen te skiën zullen zich in dit skigebied zeker kunnen amuseren.

Het skigebied van Imst is klein en overzichtelijk

Imst is een perfecte bestemming voor de eerste bochtjes op de ski's

Aanraders

Verder zijn er prachtige winterwandelingen te maken in de bossen en de hoger gelegen almen van het dorp. Een mooie tocht is de Linserrunde, dewelke voert over de uitgestrekte Teilwiesen. Hier zijn overigens ook enkele mooie langlaufloipes te vinden. Een andere aanrader is de wandeling tot de Latschenhütte. Neem hier, indien mogelijk, een slee mee naartoe. Vanuit de Latschenhütte vertrekt een leuke roddelbaan terug richting het dal. Een dagje rodelen aan de liften van Hochimst is ook mogelijk. Direct naast de Untermarkteralm lift slingert een andere baan die u terug tot het dalstation voert. Als alternatief kan u ook de Alpinacoaster eens proberen.

Gemütlich

In het stadje zijn er verschillende mogelijkheden om ’s avonds lekker te eten of een gezellig cafétje op te zoeken. Verwacht geen uitbundige après-ski maar soms kan het toch best gemütlich worden.

Het stadje Imst onder een witte deken van sneeuw

Ideale ligging

Vanwege de gunstige prijzen en verschillende mogelijkheden voor de ganse familie is Imst al een aanrader. Maar ook voor de echte skifreaks valt deze bestemming zekere eens te overwegen. Met zijn ligging midden tussen het Oetztal, Oberinntal, Kaunertal, Paznauntal, Lechtal en Pitztal zullen bij vele de skiharten al sneller slaan.

Binnen het uur zijn volgende grote skigebieden met de wagen makkelijk te bereiken:

Het skigebied van Serfaus - Fiss - Ladis is in 30 autominuten te bereiken

Nog meer skigebieden in de omgeving

Verder kan ook een dagje geskied worden in deze iets kleinere gebieden die makkelijk bereikbaar zijn:

Indien u een ongeëvenaarde en afwisselende skivakantie wenst kan Imst u misschien alsnog overtuigen.

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.