Skip to navigation Skip to main content

Alles over langlaufen in Tirol

Langlaufen is de ideale sport om ook in het winterseizoen gezond en fit te blijven. Tijdens het langlaufen worden immers de spieren geactiveerd, het cardiovasculaire systeem versterkt en de conditie op peil gehouden. Acht regio’s in Tirol bieden als Tiroolse langlaufspecialisten de ideale langlaufvoorwaarden. Drie van deze regio’s richten zich specifiek op de gezondheidsaspecten van het langlaufen.


Gespecialiseerde Tiroolse langlaufregio’s

De gespecialiseerde Tiroolse langlaufregio’s Tannheimer Tal, Kitzbüheler Alpen, Kaiserwinkl, Region Seefeld, Ötztal, Tiroler Oberland, Achensee en Oost-Tirol hebben zich volledig aan het langlaufen gewijd. Deze regio’s bieden dan ook een optimale infrastructuur en vakantiearrangementen op maat van gekeurde langlaufaccommodaties. Bovendien staat het gerenommeerde Tiroolse loipenkeurmerk, waarmee de Tiroolse langlaufspecialisten in Tirol zijn onderscheiden, garant voor een hoge standaard op en buiten de loipen.

2000 kilometer gekeurde loipen

Ruim tweeduizend kilometer gekeurde loipen lopen in de regio’s van de Tiroolse langlaufspecialisten door imposante berglandschappen en vredige dalen en bieden langlauffans tijdens een gezonde activiteit een onvergetelijke natuurbeleving. Dat langlaufen gezond is, wordt ook bevestigd door sportarts Wolfgang Schobersberger. De directeur van het “Institut für Sport-, Alpinmedizin und Gesundheitstourismus“ in Innsbruck raadt langlaufen als winters alternatief voor fietsen en hardlopen aan. “De beweging in de kou, in de natuur en in het winterlandschap heeft een zeer positief effect op de psyche. Daarnaast worden tijdens het langlaufen, in tegenstelling tot fietsen of hardlopen, veel meer spiergroepen geactiveerd'.

Langlaufarrangementen gericht op de gezondheid

Drie Tiroolse langlaufspecialisten, Kitzbüheler Alpen, de Olympiaregio Seefeld en Oost-Tirol, richten zich specifiek op gezonde beweging en bieden speciale arrangementen voor hun gasten aan. U kunt op deze manier kracht opdoen, uw persoonlijke evenwicht terugvinden en fit worden voor nieuwe doelen in uw leven. Naast een verblijf in een gekeurde langlaufaccommodatie van minimaal drie nachten is de gekwalificeerde begeleiding een essentieel onderdeel van de arrangementen. De gekwalificeerde langlauf- of conditietrainers zullen u eerst meer vertellen over lichamelijke conditie en de theorie, voordat u in het besneeuwde landschap in de loipe stapt.

  • Kitzbüheler Alpen: Of u nu een beginnende of gevorderde langlaufer bent - de Kitzbüheler Alpen bieden individuele trainingen voor de gezondheidsbewuste langlaufer: samen met een gekwalificeerde begeleider vertrekt u na een theoretische inleiding naar de training voor de klassieke of skatingtechniek in de loipe. Optioneel kan de training worden ondersteund met hartslagmeters en een videoanalyse.
  • Olympiaregion Seefeld: Het langlaufarrangement bestaande uit een driedaags verblijf in de Olympiaregion Seefeld, omvat een personal training en coaching van 120 minuten, de testequipment voor de coaching, de loipepas voor het gehele verblijf en een regeneratie-tegoedbon. Het langlaufhandboekje 'Ziele erreichen - Scheitern vermeiden' dient ter ondersteuning, zodat u tijdens de vakantie en thuis kunt werken aan nieuwe doelen.
  • Osttirol: De langlaufarrangementen voor een drie-, vijf- of zevendaags verblijf omvatten elk een powerontbijt, een praktijktraining 'Stärkendes Langlaufen' van 60 minuten alsmede een theoretische impuls- en infotraining 'Tipps & Tricks im Langlaufsport', een portie 'powerpasta uit Osttirol', de huuruitrusting voor de duur van het verblijf, een loipepas voor alle loipen in Osttirol en het handboekje “Power-Nordic-Fibel“.

Klik hier voor meer informatie over langlaufen in Tirol >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.