Skip to navigation Skip to main content

Eerst lekker uitslapen en daarna genieten van een heerlijk ontbijt in het geboekte vakantieverblijf, daarna wandelt u zonder stress en gesleep met zware ski's naar de kabelbaan. In Serfaus komt u er zelfs met de dorpsmetro. Eenmaal boven op de berg aangekomen, maakt u een paar plezierige afdalingen over uitstekend geprepareerde pistes of volgt u een bewegwijzerde route. Tussendoor droomt u even weg in een hangmat en aan het einde van het dagje skiën geniet u boven in de bergen van een culinair menu, terwijl alle anderen al lang beneden in het dal zijn. U vraagt zich af waar dat allemaal kan? In Tirols Ski-Dimension Serfaus-Fiss-Ladis.

Genieten van de stilte in de bergen

's Morgens vroeg, nog voordat alle andere gasten op weg gaan naar het uitgestrekte skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis, rijdt een kleine groep van maximaal 17 personen bergopwaarts om op 2580 m hoogte een adembenemende belevenis mee te maken: de zonsopgang 'Sunrise Hexensee'. Tijdens een stevig bergontbijt bij de Hexenseehütte ondergaat u een bijna meditatief natuurschouwspel als de zon de toppen van de omliggende bergen in een goudkleurig licht hult. De stilte hierbuiten wordt alleen doorbroken door het zachte geklik van de camera's of de schreeuw van een vogel. Mooier kan de dag nauwelijks van start gaan.

Sunset Dinner Masner

Als tegenhanger van de zonsopgang is voor alle langslapers het programma 'Sunset Dinner Masner' aan te bevelen. Na het skiën begeeft u zich dan aan het einde van de dag naar de Skihütte Masner op 2430 m hoogte, waar u zich laat verwennen met een culinair menu, nadat alle andere wintersporters al lang weer in het dal zijn. Door de grote raampartijen van het gezellige Fine Dine Restaurant, met behaaglijke 'Hauspatschen' (pantoffels) aan de voeten, ziet u hoe de bergen, die eerst nog baden in het daglicht, langzaamaan van rood naar paars kleuren en uiteindelijk veranderen in een donker landschap, waar de opkomende maan de sneeuw zilverkleurig laat glinsteren.

Met de Masner Express naar het Sunset Dinner

Actief met volle teugen genieten zonder ski's en snowboard

Het uitstekend bewegwijzerde netwerk van winterwandelpaden strekt zich uit over de hele hoogvlakte van Serfaus-Fiss-Ladis. Of u nu comfortabel met de gondel omhooggaat en van daaruit over panoramapaden wandelt, zelf te voet de zacht glooiende heuvel beklimt, misschien zelfs deelneemt aan een Segway-tour of een wandeling op sneeuwschoenen onder leiding van een gids, overal zijn op de mooiste uitzichtpunten horecagelegenheden te vinden met comfortabele ligstoelen, strandkorven en hangmatten. Hier kunt u tussendoor even heerlijk op adem komen en genieten van het uitzicht rondom.

De exclusieve Crystal Cube

Zeer exclusief en voor maximaal 8 personen is een uitstapje naar de Crystal Cube op 2600 m hoogte. De futuristisch aandoende kubus van gespiegeld glas vormt het decor voor buitengewone gelegenheden en huwelijksvoltrekkingen voor de burgerlijke stand. In een omgeving met veel privacy worden delicatessen vanuit de hele wereld geserveerd in de vorm van een buffet, variërend van stevige Tiroolse hapjes tot oesters met champagne.

Klik hier voor meer informatie over Serfaus-Fiss-Ladis >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.