Skip to navigation Skip to main content

Rodelbaan of Alpine Coaster

Misschien heeft u al eens zo’n spectaculaire rodelbaan zien staan tijdens uw skivakantie. De laatste jaren komen ze ook in steeds meer skigebieden voor. Soms zijn ze tijdens de wintermaanden geopend. Maar het is voornamelijk een attractie die in de zomer extra toeristen moet lokken. De rodelbanen worden vrijwel steeds onder bestaande skiliften gebouwd. Hierdoor is er niet veel extra ontbossing nodig. Relatief weinig schade aan de natuur dus. Of misschien enkel door het gillen van de rijders.

U kan meestal met de lift tot aan de start van de rodelbaan komen en dan razendsnel weer naar beneden “fahren”. De bakjes zijn weliswaar begrenst op 42 km/u. Maar u zal al snel geneigd zijn om in de bochtige zones zelf naar de remmen te grijpen. De snelheid is dus naar ieders wens aan te passen.Een tip voor de snelheidsfreaks. Laat bij de start een meer dan aangegeven afstand met uw voorligger. Zo vermijdt u een oponthoud onderweg door de langzamere rijders.

De Alpine Coaster in Imst: de langste ter wereld

Rustige bergwandeling – spectaculaire afdaling

Voor een ritje met de rollercoaster betaalt u tussen de 5 en 8 euro per persoon. Hierbij moet u nog de bergrit met de lift tellen. Meestal zijn er ook pakketten voor meerdere ritten. Kinderen onder de 8 moeten vergezeld worden door een volwassene. U kan ook kiezen om voor de start te genieten van een prachtige bergwandeling naar boven. De kinderen kunnen intussen al wegdromen van hun rit op de rollercoaster. De anderen krijgen nog even de tijd om hun snelheids-of dalingsangst te overwinnen.

De Fisser Flitzer in Fiss

Locaties

Iedere rollercoaster heeft wel zijn specifieke benaming of kenmerk. Dit zijn de bekendere, maar er zijn er nog een heel aantal meer te vinden in de Alpen:

  • Alpine Coaster, Imst: de langste afdaling ter wereld - 3535 meter lengte - 500 hoogtemeters
  • Arena Coaster, Zell am Ziller: 1775 meter lengte - 140 hoogtemeters
  • Osttirodler, Lienz: de spectaculairste in de Alpen - 2700 meter lengte - 350 hoogtemeters
  • Lucky Flitzer, Flachau: 1605 meter lengte – 123 hoogtemeters
  • Alpine Coaster Maisiflitzer, Zell am See: 2030 hoogtemeters
  • Ritisberg Coaster, Ramsau-Dachstein: 1330 meter lengte – 120 hoogtemeters
  • Alpine Coaster, Gstaad: de hoogstgelegen ter wereld - 1000 meter lengte
  • Alpine Coaster, Mieders: de steilste in de Alpen – 2800 meter lengte – 640 hoogtemeters
  • Alpine Coaster 'Golm', Montafon: 2600 meter lengte

Benieuwd? Ook dichterbij huis kan u alvast eens proberen. Naast de skihal van Snowworld in Landgraaf werd enkele jaren geleden een nieuwe baan gebouwd.

Serfaus – Fiss - Ladis

Om het zomertoerisme verder te promoten worden steeds meer mogelijkheden voorzien in de Alpen. De vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis is hiervan het bekendste voorbeeld. Naast de Fisser Flitzer Alpine Coaster heeft men hier ook nog tal van andere spectaculaire attracties op de bergwand gebouwd. De Fisser Flieger, de Skyswing en de Serfauser Sauser zijn maar enkele mogelijkheden voor de liefhebbers van actie tijdens de vakantie.

Ook de Fisser Flieger is een spectaculaire attractie

Zomer in de Alpen

167 - Winter - Jasper

Over Jasper

Jasper houdt van Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf zijn 4e staat hij op de ski’s, en later ook het snowboard. Meerdere keren per jaar bezoekt hij zijn favoriete land waar hij ooit een pension zou willen openen.