Skip to navigation Skip to main content

Turracher Höhe: onontdekte parel in Oostenrijk

Bijna 40 kilometer piste, een overzichtelijk gebied, geen hectiek en ‘hoempapa’ zoals u in Tirol kunt vinden maar juist een oase van rust: dat is de omschrijving van de Turracher Höhe. Op de grens van Karinthië en Steiermark, ligt deze verborgen parel. Waarom het een pareltje is? Omdat dit Oostenrijkse skigebied zoveel te bieden heeft! Het skigebied moet het hebben van service en kwaliteit, en dat is ook volop te merken. Culinaire verwennerijen, een pistebutler, gratis prosecco op de piste en een seetaxi, in dit weblog leest u er alles over. Spread the word: het wordt tijd dat Turracher Höhe ontdekt wordt.

De pistebutler staat voor u klaar

U kunt hem niet missen: de pistebutler! Op de Turracher Höhe zijn twee pistebutlers te vinden die u op alle mogelijke manieren verwennen en helpen. Hij schenkt prosecco in en deelt ijsjes en limonade uit aan de kinderen. Bovendien is de pistebutler een expert op culinair gebied zodat hij u naar de leukste berghutjes kunt brengen. Hij kent het hele skigebied als z’n broekzak en zorgt ervoor dat u volledig in de watten wordt gelegd. De pistebutler voegt net dat beetje extra luxe toe aan de welverdiende wintersportvakantie.

De seetaxi neemt u mee

Het skigebied op de Turracher Höhe bestaat uit twee delen die gescheiden worden door een groot meer. Maar daar is natuurlijk een oplossing voor: de seetaxi! Wilt u van de ene kant naar de andere kant van het meer, dan brengt de seetaxi u in een mum van tijd naar de overkant. Een tractortje met een stang aan de achterkant brengt de hele dag skiërs en snowboarders heen en weer. Houdt uw ski’s aan: u glijdt gewoon over het bevroren meer!

Oostenrijkse keuken

Nog een heel fijn detail is dat er op de Turracher Höhe geen grote, massale selfservice restaurants aanwezig zijn. U vindt er alleen knusse berghutjes waar de serveersters staan te popelen om u de meest voortreffelijke Oostenrijkse specialiteiten te laten proeven. Aanrader is de Almstube, waar u een unieke Heusuppe kunt bestellen. De soep is gemaakt van hooi en heeft een aparte, maar heerlijke smaak. Ongetwijfeld een bezoekje waard!

De Turracher Höhe is een absolute aanrader wanneer u op zoek bent naar een rustig skigebied, maar zeker voor kwaliteit wilt gaan. Het skigebied blinkt uit in service en daar zult u alles van merken tijdens uw wintersport. Krijgt u al zin om te gaan?

Bekijk hier de aanbiedingen voor een voordelige wintersport op de Turracher Höhe >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.