Skip to navigation Skip to main content

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is met 280 km aan afdalingen het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Alle pistes afleggen lukt eigenlijk niet tijdens een week wintersport. Wij waren er maar een paar dagen tijdens de Snowplaza Ski Safari. Veel te kort om alles te testen, maar we hebben wel een goede indruk gekregen van het skigebied en de berghutten.

Perfect voor beginners en families

Wij logeren in Ellmau een gezellig Oostenrijks dorp. Direct in het dal liggen mooie brede oefenhellingen voor beginners en ook de kids krijgen hier les. Ideaal. Wij beginnen onze tocht door de SkiWelt op de Astberg. Het valt direct op dat de bergen hier niet heel hoog zijn. Het ziet er allemaal vriendelijk, overzichtelijk en niet al te moeilijk uit. En dat blijkt ook te kloppen, het is nergens heel erg steil of moeilijk. Zonder pistekaart het gebied intrekken is echter niet verstandig. Het is hier zo groot en toch niet altijd zo overzichtelijk als het lijkt.

Fijn voor beginners: de brede oefenweides bij Ellmau

Cruisen en dagtochten

We zijn er al snel achter dat de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een perfect gebied is voor wie van cruisen en lange dagtochten houdt. Hierbij wordt men getrakteerd op een prachtig uitzicht op de mooie bergketen de Wilder Kaiser. De eerste dag skiën we richting Scheffau, maar nemen af en toe een verkeerde lift of afdaling. Overal staan borden, maar toch lukt het ons niet altijd in een keer de juiste te nemen. Regelmatig moet de pistekaart geraadpleegd worden. Vooral de pistes bij Ellmau zijn naar onze mening soms wat onoverzichtelijk door hobbels, bobbels en schuin aflopende stukken.

SkiWelt biedt veel brede pistes om te cruisen

Ruim 80 fijne berghutten

We zijn enorm onder de indruk van het grote aanbod aan knusse en gezellige berghutten. Weinig grote buffetrestaurants, maar vooral kleine hutten met goede service en heerlijk eten. De keuze is enorm met ruim 80 restaurants. We testen er meerdere, waarbij de Brenner Alm en de Stoagrub’n Hütte zeer goed in de smaak vallen. Ook hebben we nog een klein restaurant gevonden dat meer op een woonhuis dan een bergrestaurant lijkt. Twee dames bereiden in de keuken, waar ook de 3 gastentafels staan, de lekkerste specialiteiten voor ouderwets lage prijzen. Aangezien het maar zo klein is, geven we de naam maar even niet. Goed zoeken dus ;-)

Het terras van de Stoagrub’n Hütte

Onze favoriet: de Hohe Salve

De afdalingen rondom de Hohe Salve konden wij het meest waarderen. Er loopt een korte zwarte piste richting Hopfgarten, maar ook de rode pistes richting Söll vonden we prachtig. De afdalingen liggen in de vallijn en zijn lekker lang. Wat ons betreft dus het mooiste stukje van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Maar zoals gezegd was 2 dagen veel te kort, dus we hebben nog lang niet alles gezien. Misschien nog maar een keertje terug...

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.