Skip to navigation Skip to main content

Betrouwbare en up to date informatie vinden we erg belangrijk bij Snowplaza.be. Daarom reizen we regelmatig af naar de Alpen om plaatsen en skigebieden te bezoeken. We testen de pistes en houden op deze manier onze informatie actueel. Deze winter gaan we nog een stapje verder: we gaan een grote roadtrip maken langs de bekendste en meest bezochte skigebieden van de Alpen. De reis is te volgen via onze website en social media. Heeft u tips voor ons of wilt u een keer een afdaling samen met ons maken als we in de buurt zijn? Laat het ons weten!

De roadtrip

Samen met Richard bezoek ik deze winter de bekendste en meest bezochte wintersportplaatsen van de Alpen. We gaan er reportages, foto's en video's maken die online terug zijn te vinden. Soms live, andere reisverslagen publiceren we in de loop van 2015. We gaan op zoek naar de voor- en nadelen van de diverse bestemmingen en proberen ook echte 'Geheimtipps' te achterhalen. Op deze manier hopen we u van goede informatie te voorzien die kan helpen bij het vinden van de ideale bestemming voor de volgende wintersportvakantie.

Als reporters hebben we de mooiste baan van de Alpen

Flachau: de eerste bestemming dit weekend

De winter komt dit jaar wat moeilijk op gang, dus het was nog even afwachten of de liften echt open zouden gaan in onze eerste bestemming: Flachau. Maar gelukkig gaan de eerste liften vandaag open en vertrekken we morgen naar het Salzburgerland, waar we op zondag en maandag het skigebied zullen verkennen. Bent u wel eens in Flachau geweest en heeft u tips voor ons? Is er iets wat we absoluut moeten doen of zeker niet moeten missen? Laat dan hieronder een reactie achter.

We proberen de bestemmingen zo goed mogelijk vast te leggen op beeld

Daarna Kaprun, Zell am See en Saalbach-Hinterglemm

Op dinsdagochtend rijden we door naar Kaprun, Zell am See en Saalbach. De exacte planning voor volgende week hangt nog een beetje af van de sneeuwcondities en het aantal liften dat geopend zal zijn in de skigebieden. Na deze eerste Oostenrijkse plaatsen reizen we door naar de Italiaanse Dolomieten. Hier zullen we dit seizoen regelmatig terugkeren. Op de lijst van de Snowplaza Ski Safari staan deze winter in ieder geval de volgende dorpen: Ellmau, Fieberbrunn, Kirchberg, Brixen im Thale, Gerlos, Mayrhofen, Seefeld, St. Anton am Arlberg, Schruns/Montafon en het Pitztal. En dat is nog maar tot en met januari...

We hoeven vast niet uit te leggen dat we veel zin hebben om op reis te gaan. We hopen dat u het leuk vindt om deze Snowplaza Ski Safari te volgen en zijn benieuwd naar uw tips en ervaringen. Wie weet zien we elkaar deze winter in de Alpen!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.