Skip to navigation Skip to main content

Graubünden is het nummer 1 vakantiegebied van Zwitserland. Ontdek de combinatie van wilde, ongerepte natuur met de modernste vakantiecultuur, van de stille bergdorpen in het Bergell tot de mondaine hotels van Engadin St. Moritz. Iedere wintersporter kan in deze veelzijdige omgeving een geschikte bestemming vinden. Meer dan 40 skigebieden met 2200 kilometer aan geprepareerde pistes nodigen u uit voor een zorgeloze wintersport. Over de sneeuwzekerheid hoeft u zich hier ook geen zorgen te maken. In dit weblog ontdekt u de mooiste bestemmingen van Graubünden.

Laax: skioord van de toekomst

In Laax gaan ze met de tijd mee. Hier weten ze precies waar de wintersporter naar verlangt. Innovatieve hotels (Rocksresort), moderne liften en de Freestyle Academy zijn slechts een kleine greep uit de ontwikkelingen die hier de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Bovendien is Laax al jaren de toonaangevende snowboardbestemming van Europa. Zouden de vier snowparks en superpipe hier iets mee te maken hebben? Families hoeven zich door deze titel niet af te laten schrikken. In de sneeuwwonderlanden van de skischolen beleven de kids tal van avonturen.

St. Moritz: bestemming van de high society

St. Moritz is niet alleen een bekende bestemming in Graubünden, maar in de hele Alpen. Deze wintersportstad heeft een chique, exclusieve uitstraling. Het straatbeeld wordt gedomineerd door luxe hotels en de nodige boetieks. In St. Moritz worden de hele winter diverse events georganiseerd waaronder prestigieuze polotoernooien. De wintersportmogelijkheden in deze omgeving zijn eindeloos. Meer dan 300 km piste, 200 km loipes en 150 km wandelwegen liggen voor u klaar. Voelt u zich niet thuis bij de high society van St. Moritz, dan kunt u ook uitwijken naar een van de traditionelere dorpjes in het Engadiner berglandschap.

Davos: skiplezier sinds 1934

Van traditionele kuurplaats naar veelzijdige wintersportstad met uitgebreide mogelijkheden. Davos heeft in de loop der jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. In 1934 werd hier de eerste sleeplift ter wereld aangelegd. Het skigebied van Davos Klosters bestaat uit maar liefst zes afzonderlijke gebieden. Het aanbod aan pistes is gevarieerd en spreekt ieder type skiër aan. De pistes reiken tot 2844 meter waardoor u hier tot ver in het voorjaar kunt skiën. Ook de rich&famous is de schoonheid van Davos niet ontgaan, leden van de Britse koninklijke familie worden hier veelvuldig gespot.

Arosa-Lenzerheide: nieuw Zwitsers droompaar

Sinds afgelopen winter zijn de skigebieden van Arosa en Lenzerheide met elkaar verbonden. Hierdoor is een waanzinnig skigebied ontstaan met meer dan 200 kilometer aan pistes. De nieuwe lift van het Hörnli in Arosa naar het Urdenfurggli in Lenzerheide heeft dit winterse huwelijk mogelijk gemaakt. Over het algemeen zijn de pistes hier heerlijk breed en kunt naar hartenlust carven. Kinderen voelen zich thuis bij de Arosa Junior Club waar zij worden opgevangen of spelenderwijs leren skiën. In deze omgeving heeft u ook de mogelijkheid om kennis te maken met ijsstokschieten en curling.

De mooiste winterverhalen uit Graubünden >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.