Skip to navigation Skip to main content

Katrien Aerts richt zich op freeride en toerskiën

Belgisch freeski pipe/ss/ba kampioen en Belgisch atleet op de Olympische Spelen in Sochi (2014) Katrien Aerts is sinds 1 september teamrider bij Bergans of Norway. Na haar deelname aan de Olympische Spelen, is ze niet meer alleen bezig met skiën. Ook andere sporten hebben haar aandacht getrokken, waardoor ze perfect in het plaatje van Bergans of Norway past.

De juiste kleding

Katrien over Bergans: “Na mijn Olympische deelname in het Freestyle skiën, wil ik me nu meer richten op het freeriden en tourskiën. Naar boven hiken, en lekker naar beneden skiën! Om dat te doen, heb je natuurlijk de juiste technische kleding nodig! Zo kwam ik bij Bergans of Norway. Naast het skiën ben ik ook veel bezig met mountainbiken, trailrunning, kajakken en zeilen. Bergans past echt bij mij als ‘buitensporter’.”

Liefde voor skiën

Op haar vijfde stond ze voor het eerst op de latten. Tijdens haar opleiding Lichamelijke opvoeding kreeg ze de liefde voor skiën te pakken en na haar opleiding begon ze met steeds meer regelmaat te skiën. In 2006 nam Katrien voor het eerst deel aan internationale wedstrijden in Frankrijk. De daaropvolgende jaren breidde de deelname aan belangrijke wedstrijden zich uit over gans Europa. In 2008 waagde ze de stap naar Amerika. De US Open stond bekend als een grote wedstrijd. Amateurs krijgen er de kans om zich tussen de pro’s te bewijzen en zich zo in de kijker te skiën. Katrien slaagde erin een 4de plaats te behalen in slopestyle!

Breckenridge Half pipe - Katrien Aerts from Katrien Aerts on Vimeo.

Trots

“We zijn trots om een Olympische atleet als Katrien Aerts in het Bergans team te hebben. Naast haar fantastische prestaties in de sneeuw zet ze zich ook buiten de sneeuw in als Teamrider.” aldus Bergans.

Extreme Experience

Tijdens de Extreme Experience in Boom, België op 14 september aanstaande zal ze dan ook aanwezig zijn om clinics te geven.

Lees meer over Katrien Aerts >>
Meer informatie over Bergans of Norway >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.