Skip to navigation Skip to main content

Beginnen de wintersportkriebels alweer te komen? Het is nog even geduld hebben voor de normale skigebieden weer open gaan. Gelukkig zijn er tal van gletsjers die uitkomst bieden. De pistes van het Matterhorn Glacier Paradise op de Theodulgletsjer reiken tot een hoogte van maar liefst 3883 meter. Het is het hoogstgelegen skigebied van Europa waar u het hele jaar kunt skiën. Vanuit Zermatt en Breuil-Cervinia heeft u toegang tot deze gletsjer met meer dan 20 kilometer aan pistes. Wel dient u de gletsjer te delen met skiteams en summercamps.

Uitzicht op de Matterhorn

Maar niet alleen de hoogte is bijzonder aan deze gletsjer. Het uitzicht op de Matterhorn is adembenemend. Alleen al hiervoor zou u naar deze prachtige plek gaan. Nadat u de schoonheid van de omgeving in u hebt opgenomen is het tijd om te gaan skiën of boarden. Het pisteaanbod is niet al te lastig en er staan vier sleepliften tot uw beschikking. De prijzen voor een dagkaart bedragen in de zomermaanden CHF 82,- voor volwassenen en CHF 41,- voor kinderen.

Snowpark Zermatt

Freestylers hoeven zich in de zomer ook niet te vervelen op de gletsjer. Op Plateau Rosa is een uitgebreid funpark met diverse obstakels en een halfpipe. Het snowpark wordt ontsloten door een sleeplift waardoor u snel verder kunt met uw volgende run. Airtime, slides en de vetste tricks zijn hier verzekerd!

Voorbereiden op het nieuwe seizoen

Veel nationale skiteams gebruiken de Theodulgletsjer om zich voor te bereiden op het nieuwe skiseizoen. Kijk er niet raar van op wanneer u in de lift ineens naast een skiprof zit. Teams uit Duitsland, USA, Zwitserland en Noorwegen worden hier veelvuldig gesignaleerd. Het is bijzonder om te zien hoe fanatiek er getraind wordt en hoe hard ze om de poorten heen skiën!

Openingstijden liften

Om de gletsjer te bereiken vanuit Zermatt dient u eerst diverse liften te nemen. Tot 25-8 vertrekt de eerste lift vanaf 06.30 en na deze datum vanaf 08.30.Om 16.30 moet u vanaf de gletsjer weer met de lift terug richting het dal. Het Matterhorn Glacier Paradise is in tegenstelling tot veel andere gletsjers dus ook gewoon in de middag geopend.

Vakantie in Zermatt

Na afloop van uw wintersportdag op de gletsjer valt er nog genoeg te beleven in Zermatt. Terwijl veel andere wintersportdorpjes zomers een ingeslapen indruk maken bruist Zermatt aan alle kanten. Deze bestemming wordt het hele jaar druk bezocht door toeristen. Er is een ruime keus aan restaurants, bars en in de straten hangt een gezellige sfeer. Breng een bezoek aan het Matterhorn Museum, neem een duik in een van de zwembaden of ontdek het dorp per paard en wagen. Ook op het gebied van outdoor activiteiten heeft Zermatt veel te bieden.

Klik hier voor meer informatie over het Matterhorn Glacier Paradise >>

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.