Skip to navigation Skip to main content

©Mayer Serfaus

Gezinnen kunnen veel beleven in het hart van de Alpen – niet alleen op de skipistes, maar ook bij het sleetje rijden, op de winterse avonturenspeelplaats, bij het zoeken naar de Yeti of bij de glasblazer. Dat Tirol een Eldorado is voor grote en kleine mensen, die de winter graag doorbrengen op het snowboard of op de ski’s, bewijst het land in de bergen elk jaar weer opnieuw. Maar de winter in Tirol heeft voor ondernemingslustige gezinnen ook een bonte verzameling andere mogelijkheden om samen een mooie, interessante en spannende tijd door te brengen.

Sneeuwpret in Vent

Natuurlijk hoort sneeuwpret bij een echte wintervakantie. In Vent in het Ötztal is daarvoor een speelplaats met meer dan 1.500 m2. Kleine gezinsleden kunnen sneeuwkastelen bouwen, een kleine „Wildspitze“ beklimmen en er is extra veel plaats om te glijden, op de billen, op bladeren, op zakken of rodels. De volwassen toeschouwers kunnen ondertussen hun gemak nemen op banken en ligstoelen – tenzij ze natuurlijk meedoen aan de bonte activiteiten.

Snowrafting, snowbiken, sledehonden...

Sneeuw voor spel en plezier vinden jonge bezoekers ook in de Kinderschneealm Serfaus en in Bertas Kinderland Fiss-Ladis. Voor glinsterende ogen zorgen ook het snowrafting en snowtubing. Wie het liever wil proberen op de snowbike of de lucht wil veroveren met het snowkiten met een bestuurbare vlieger, moet een bezoek inplannen aan de Achensee. Het wordt ook fantastisch bij de rit met de sledehonden: kinderen en jongeren vanaf 6 jaar kunnen bijvoorbeeld in de Region Seefeld meerijden in de hondenslee, jongeren vanaf 14 jaar kunnen zelfs in een cursus leren hoe u zelf als sleehondendrijver een hondenslee bestuurt.

©Nature Lounge

Te paard door de sneeuw

Het wandelen op sneeuwschoenen brengt gezinnen dichter bij de majestueuze pracht van de Tiroolse natuur. Praktisch in elke regio leiden tochten dwars door de mooiste en meest romantische plekjes van het land. Wie het liever wat gemoedelijker wil, kan de winteridylle ook heel comfortabel bekijken tijdens een ritje met de paardenslee. Paarden zijn een goed trefwoord: in de Kids Club Cavallino in de grote manege van het Stubaital kunnen kleine prinsjes en prinsesjes nonchalant in het zadel springen en een paar van hun vakantie-uurtjes hoog te paard doorbrengen

Weet u de Yeti te vinden?

In het Wildpark Wildbichl gaat het er beestachtig aan toe: bij het voederen zijn de gasten niet alleen toeschouwers, als de inheemse diersoorten zich verzamelen rond de voederplaats; regelmatig kunnen ze ook zelf enkele van de dieren voeren. Op het Plateau van Seefeld zijn er ook geheimen om opgelost te worden. Hier heeft de Yeti zich ergens verstopt, alleen wie zijn sporen kan herkennen en hem volgt, kan het fabeldier vangen. Maar er is meer! Een iglo bouwen in het Pitztal, winterboogschieten bij Sport Ossi in de regio rond Alpbach, schaatsen en hockeyen in het Zillertal of kennismaken met de lawinepieper op de Stubaier Gletscher.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.