Skip to navigation Skip to main content

De 5 leukste berghutten in Ski Zillertal 3000

Ski Zillertal 3000 is een ontzettend populair en uitdagend skigebied. Je vindt er ruim 200 kilometer aan pistes, die verdeeld zijn onder drie verschillende skigebieden. Bij het begeerde Mayrhofen kun je skiën op de Ahorn, bij Hintertux op de Hintertuxer Gletscher (365 dagen per jaar geopend) en het overige skigebied van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach bestaat uit 136 kilometer aaneengesloten pistes. Ski Zillertal 3000 is een compleet gebied waar je je niet snel hoeft te vervelen. Er zijn hier dan ook een aantal leuke berghutten te vinden! In deze lijst staan volgens ons, de vijf leukste berghutten van het Zillertal 3000.

#1. Schneekarhütte, Hippach

De Schneekarhütte in Hippach is één van de meest populaire berghutten van het hele Zillertal. Je vindt het restaurant op de Horberg. Het restaurant trekt gelijk je aandacht door de opvallende bouwstijl. In eerste instantie zou je denken dat het Egyptische piramides zijn. Maar nee, het is de Schneekarhütte! Deze berghut serveert voornamelijk biologische producten, dus je betaalt een redelijke prijs voor je eten. Nou ben je maar één keer op skivakantie, dus is het eten het zeker wel waard! Bestel hier ook zeker een portie gekarameliseerde Kaiserschmarrn met een glas zoete wijn van de uitgebreide wijnkaart.

#2. Spannagelhaus, Hintertux

Op de Hintertuxer Gletscher vind je het Spannagelhaus. Het bergrestaurant beschikt over een prachtig terras. Hier heb je een waanzinnig uitzicht op de hoge bergtoppen van de Tuxer Alpen. De uitstraling van het restaurant is modern, maar desondanks authentiek Oostenrijks. Wanneer het geen weer is om op het terras plaats te nemen, kun je binnen opwarmen bij de gezellige open haard. Je vindt het Spannagelhaus aan de rode piste nummer 2, richting de 6er Sommerberg stoeltjeslift.

#3. Waldhütte, Lanersbach

De Waldhütte ligt op een idyllische locatie, aan een skiroute richting de Eggalm Nord stoeltjeslift. Het charmante berghutje ligt verstopt tussen de naaldbomen en beschikt over een fijn terras. Om even een drinkpauze te houden of te gaan lunchen, de Waldhütte is voor alle gelegenheden een geschikte locatie. Het enige nadeel is dat de skiroute - die Mayrhofen en Lanersbach met elkaar verbindt - niet altijd geopend is. Bij weinig sneeuwval is het dus niet mogelijk hier skiënd te komen. De menukaart is klein, maar erg smaakvol. Je kunt hier huisgemaakte worsten en soepen bestellen.

#4. Ahornhütte, Mayrhofen

Zoals de naam al verklapt, kun je dit bergrestaurant vinden op de Ahorn. Je hebt hier naast een geweldige en uitgebreide keuken een fenomenaal uitzicht vanaf het terras. Wanneer je hier iets gaat eten, probeer dan zeker de Kaiserschmarrn! De Ahornhütte werd in 1971 gebouwd voor de skischolen om hier te lunchen. Inmiddels is de berghut op de Ahorn uitgegroeid tot een erg gemoedelijk restaurant. Voor families met kinderen is het restaurant erg toegankelijk. Het ligt naast de kindvriendelijke 8-persoons stoeltjeslift en er is een menukaart voor kinderen.

 

#5. Eggalm, Lanersbach

Het gezellige bergrestaurant de Eggalm ligt aan de rode piste tussen pistenummer 76 en 78. Skiënd of snowboardend is de berghut makkelijk bereikbaar, maar ook wandelaars kunnen hier eenvoudig komen. De Eggalm ligt aan een aantal winterwandelroutes. Je hebt hier keuze uit traditionele gerechten, die erg goed smaken. Na het eten kun je even neerploffen in één van de ligstoelen en genieten van een uitzicht op het skigebied Zillertal 3000. In de namiddag kun je hier gezellig après-skiën.

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.